Инвитро / Икси на 40(и) години + Инвитро / Икси с ИЯР

• 84 619
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Като гледам, почти никой не пише в коя клиника е опитвал - да не би да е против правилата на форума?
и аз се чудя върху това... все се говори завоалирано, тайно... нали тези форуми са за това- да се споделя информация, опит...

# 106
Моите инсета бяха във Вита при  д-р Велкова и  ИКСИ д-р Димитрова пак  Вита.

Последна редакция: ср, 30 авг 2017, 15:05 от Emma_07

# 107
И аз съм писала- две ИКСИ в Щерев, пояснявам - при д-р Т. Арабаджи. Много заета и очевидно претрупана с работа около раждания и др. подобни, а  не само с двойки с репродуктивни проблеми. За жалост не е моят лекар. Продължавам да ГО търся.

# 108
Аз съм при доктор Персенска в Надежда. Нямаме успех, но мисля че причината са си моите яйцеклетки.
Kiki_7, аз от статията останах с убеждението, че ще бъдат финансирани жени които са с НЯР, но цикъла им е редовен, а не че опитите на ЕЦ ще се финансират. Или не съм разбрала правилно?

# 109
  • София
Момичета, няма да ви зарадвам днес, и третия ми трансфер завършва с 0. Това ми беше последната снежинка.

Сериозно се замислям за хистероскопия / лапароскопия, за да се видят матката и тръбите отвътре.
Най-малкото ако всичко е наред ще си знаем да продължаваме да действаме и естествено.
Въпреки годините ми и мъжкия фактор аз имах естествена бременност миналата година, и ако не се е случило някакво срастване след кюртажа, почвам да си мисля че шансовете за естествено са по-добри...

При Станулов сме ходили на консултация, която беше час и половина, много подробно, и ни направи много добро впечатление. Просто ние се нуждаехме от ЗЕТ в този момент, а излизаше дявол на магаре, затова решихме да е по-нататък евентуално. Само да видим къде ще се мести Виена Инвитро център, че четох някъде че ще са в Токуда до края на септември.

И да, официално статистиката за успеваемост над 40 е 5%. Това са ми го казвали и Димитрова, и Станулов. Но също знаем че всичко е индивидуално. 

# 110
Аз съм при доктор Персенска в Надежда. Нямаме успех, но мисля че причината са си моите яйцеклетки.
Kiki_7, аз от статията останах с убеждението, че ще бъдат финансирани жени които са с НЯР, но цикъла им е редовен, а не че опитите на ЕЦ ще се финансират. Или не съм разбрала правилно?
Да това исках да кажа. Но кога  ще го приемат?

Сега това е внесено в НС и то е относно финансиране 4-ти опит и ЗЕТ

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2017/08/28/pms_art_28082017_-.pdf

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2017/08/28/doklad_do_ms-car_-.pdf

Да не се приключи с това и тая идея за жените са намален резрв отпадне  Confused

# 111
  • София
фонда финансира двойки с големи шансове.
вече чета че искат и амх като се кандидатства.
та тия над 40г хич не са от перспективните и ми се струва че няма да финансират жени с поизчерпан резерв.

# 112
Delisardeli , съжалявам страшно много за неуспеха. Искрено се надявах на много различен резултат.
Кураж, има път напред.

# 113
Дели, съжалявам! Не знам защо, но и аз бях сигурна, че ще успеете този път. Явно съдбата има друг успешен план за вас!

# 114
Delisardeli,много съжалявам за загубата ти Sad. Няма да се предаваме. Както се казваше навремето: "Много сме, силни сме!"

# 115
Ех, мила Дели, прегръдки и смело напред! Аз също бях сигурна, че това е вашият опит.

# 116
  • София
Дели и тук  Hug
Добре си се замислила за лапароскопията. Аз между ЦС и лапаро предпочетох директно второто и не съжалявам, доста са поработили в мен. Док. какво казва? Каквото и да решиш, успех.

# 117
При нас май мъжът ми ще наклони везните към още един опит в Бахчеджи. Аз не можах да реша. И при двата варианта има и плюсове и минуси. При опит с донорска тук не съм сигурна дали ще се справят с тежкия ни мъжкия фактор, а с мои в Бахчеджи не мисля, че ще случим на читава яйцеклетка! Май ще е второто, с изричната уговорка за ПИД, дори да имаме само едно ембрионче. Не искам да рискувам да стане и по-късно да се окаже, че има проблем. Док каза, че може да започнем на следващия цикъл, т. е. края на септември. Всички ме съветвате да изчакам 2-3 месеца. Моята стимулация беше в началото на май, после 2 цикъла почивах с противозачатъчни и трансферът беше в началото на август. Т. Е. от пункцията ще са минали 4 месеца, а от трансфера - месец и половина. Как ви се струва?

# 118
пухче Бих се доверила на лекаря, в нашият случай всеки месец е от значение. Стига да си готова емоционално и да ти дадат зелена светлина, не знам защо да не започвате възможно най-скоро. А от практическа гледна точка, пътуване в чужбина през есента ми се струва по-леко отколкото през зимата.

# 119
Delisardeli, много съжалявам мила. Явно това не е бил твоя опит. Почини си, успокой се и продължавай.

Общи условия

Активация на акаунт