Инвитро / Икси на 40(и) години + Инвитро / Икси с ИЯР

• 84 615
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Записвам се да ви следя. На 44г. съм с 6 неуспешни трансфери вкл. ЗЕТ и смесени. Най-много стигнах до мисед в 9 г.с. Имам много изследвания, лапаро, хистероскопии, биопсии, пункции и т.н. Първият ми опит беше в Щерев, а следващите в Надежда.

# 91
Здравейте, момичета! И аз се записвам да Ви следя. На 41 съм, две неуспешни ИКСИ. Освен възрастта сме и с мъжки фактор-олигоастенозооспермия+хиповолемия.  След първото ИКСИ (настоявахме за ИМСИ,но ни отказаха)- стимулация с Мерионал къс протокол, имах 4 големи фоликула, успяха да  извадят само един, защото яйчникът ми бил повдигнат и не успели с другите-спукали се. Извадиха качествена яйцеклетка от него, оплоди се, върнаха един ембрион на 3-ти ден. Резултат - отрицателен. В другия яйчник фоликулите бяха 5 или 6, но незрели.... След второто ИКСИ (отново настоявахме за ИМСИ,но отново ни отказаха) - стимулация с Мериоферт къс протокол, 3 фоликула в единия яйчник - от двата извадиха две зрели яйцеклетки - не се оплодиха-лоша морфология на яйцеклетките ми кажаха ембриолозите. Другият яйчник не реагира-спеше! Не се стигна до ЕТ. Тази втората стимулация почувствах, че беше изключително неподходяща за възрастта и положението ни. Двата опита в една и съща клиника-Щерев! Ембриолозите им не струват, а доколото разбрах и техниката им (особено микроскопът за увеличаване при ИМСИ) не е  първи писък на модата! Взимаме добавки, но полза има ли незнам.....Broken Heart

Последна редакция: ср, 30 авг 2017, 11:38 от bubalini

# 92
  • София
за мъжки фактор щерев не стават.
все не им достига материал, я за изследване, я за макс или имси  Rolling Eyes
и тоя мерионал на всички го предлагат, направо имам чувството че те го произвеждат.

# 93
Да,да,точно! Искахме ИМСИ и МАКС и в двата случая, и точно това беше отговорът- "Няма достатъчно материал!". И само тоя Мерионал, наистина, а Мериоферт откъде го изкопаха незнам. Казаха ми,че бил еквивалент на Мерионал. Говоря няколко чужди езика и доста време ми отне, докато намеря и минимална информация в нет-а на един от тях именно за Мериоферта. Клиниката ще се сменя, но къде да отидем с тоя мъжки фактор и тези години?  Sad

# 94
  • София
чета темата за консултациите, тоя д-р станулов ми се струва адекватен.
някой по-възрастен да е бил при него?

# 95
Къде се намира тоя д-р Станулов? А за д-р Владимиров, някой да се изкаже за него. Междувременно да питам и за Табакова,чета все лоши неща за нея...

# 96
И аз съм на 41 и имам чувството,  че като чуят просто ме отписват . При ИКСИ м. 07,2017 направо си ми казаха: *Нали знаеш на тези години има само 5 % успеваемост.*  Малко ми  прозвуча като - да знаеш,  че е  почти сигурно,  че нищо няма да стане ...

# 97

Бях при него, при нас не се получи.
Можете да се консултирате, бързо ще запишете час. Спазва всичко по протокол, стриктно гледа хормони. Ако имате и мъжки фактор , в центъра предпочитат естеств. оплождане, дори и с леко занижени показатели на спермограмата.
Успех на всички по пътя, по който сме поели.    Hug
P.S. също работят доста с Мерионал  Peace

# 98
И аз съм на 41 и имам чувството,  че като чуят просто ме отписват . При ИКСИ м. 07,2017 направо си ми казаха: *Нали знаеш на тези години има само 5 % успеваемост.*  Малко ми  прозвуча като - да знаеш,  че е  почти сигурно,  че нищо няма да стане ...

Ема, това е най-елементарният търговски трик, плашат де до безкрай и оттам нататък си им в кърпа вързана. И друг път съм споделяла, че песимизмът не е най-лекуващият цяр, докато се ровех в американските форуми да видя какво правят американките на по 40+, за да имат деца, ами да ви кажа имат много вяра и добро чувство за хумор от типа на "Забременях отново на 46, а първите ми деца вече имат свои деца, ще бъде весело Simple Smile", като темите са били за проблемно забременяване.

Последна редакция: ср, 30 авг 2017, 12:49 от !Diva!

# 99
Emma_07 и моят неуспешен опит беше юли 2017, и аз чух подобни реплики. Отписани сме и толкова! Донор или бездетна докрая на дните си - това са едва ли не съветите им...Sad Само незнам моята покойна майка, която, Бог да я прости, ме е родила на 43 дали е слушала подобни изказвания и е заченала естествено по милост Божия!

# 100
Ние  сме по доктори от как бях на 38 ... и досега нищо,  ..тогава уж даваха надежди .. напоследък чувам само това *ами то на тези години ... * . Аз  отчитам възрастовия  фактор, ама нали за това съм в клиника,  защото има проблем ...

# 101
Точно така е! Нали затова сме в клиника, за да помогнат на такива като нас, които гонят последния вагон на последния влак! Очевидно не им се занимава с възрастни и "сложни" случаи. И в повечето клиники в БГ май е така! Просто статистиката им за успеваемост ще вземе да куца, а те си покачват процентите благодарение на млади двойки. Ние просто им разваляме статистиката. Направо не  е за вярване, но при последния ми опит в Щерев дочух,че пациентката до мен е на 19 години...

# 102
Момичета относно финансирането, на 28 август са внесени промените в ЦАР за разглеждане в НС, относно 4-ти опит, също ще се финансират ЗЕТ.
Четох, че ще се финансира и спонтанен цикъл, но кога ще влезе в сила ?
Това инфо намерих отн. спонтанен цикъл и намален резерв
http://m.redmedia.bg/statii/d-r-georgi-stamenov-nyakoy-iska-da-d … a-za-atakite-3187

# 103
  • София
аз съм на 44, по лекари съм откак станах на 31.
само веднъж ми се каза че причина е възрастта, след недобре растящо чхг.
продължавам все още да опитвам, може би последно тази година.
отказала съм се от донорски процедури.
преди бяхме по-сложен случай, защото почти всичко ни беше наред, само спермограмата с малки отклонения. с годините се промени доста към много зле, та сега сме с мъжки фактор.
имам си лекар, който не се е отказал още, имаше намек веднъж, но аргумента не беше възрастта , а многото процедури.
все обмислям да отида и в друга клиника, но винаги има нещо, което ме отказва.

# 104

От по-възрастните съм Smiley

Аз бях при него на първоначален преглед края на юли. Добро впечатление ми остави, много се интересува от досегашната ми история, предишните инвитро опити... веднага назначи имунологични, спермограма. Предложи нещо ново, което досега не ми е правено, начерта ми схема. Аз настоявах за лека стимулация и той се съгласи. Каза ми, че шансовете са около 15%, но в никакъв случай не ми каза, че съм отписан случай. Напротив, аз го питах за донорска програма, но той каза, че още има шанс с мои яйцеклетки и нека донорската да останела наистина като последен вариант (това ми казаха и в досегашната ми клиника, това по повод, че отписвали жени на нашите години).

Общи условия

Активация на акаунт