Инвитро / Икси на 40(и) години + Инвитро / Икси с ИЯР

• 84 628
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Момичета, загуба беше миналата година в 13гс, това сега е просто неуспешен опит.

Чакам Калчев да отвори новата клиника, оборудвана и с операционна. И се нареждам на опашката за твл преди следващия опит. Дотогава - почивка!

# 121
И аз съм на 41 и имам чувството,  че като чуят просто ме отписват . При ИКСИ м. 07,2017 направо си ми казаха: *Нали знаеш на тези години има само 5 % успеваемост.*  Малко ми  прозвуча като - да знаеш,  че е  почти сигурно,  че нищо няма да стане ...

Ема, това е най-елементарният търговски трик, плашат де до безкрай и оттам нататък си им в кърпа вързана. И друг път съм споделяла, че песимизмът не е най-лекуващият цяр, докато се ровех в американските форуми да видя какво правят американките на по 40+, за да имат деца, ами да ви кажа имат много вяра и добро чувство за хумор от типа на "Забременях отново на 46, а първите ми деца вече имат свои деца, ще бъде весело Simple Smile", като темите са били за проблемно забременяване.
В Щатите изобщо не се впечатляват от годините на жената. Моя позната, наборка роди преди 2г. първото си дете на 42г. Отишла на доктор, изследвали са хормони, дори не знае какви. От описание разбирам, че са за ЯР. Казват им действайте, здрава си. И хоп на първия месец бременна. Хората са спокойни, много спортуват, ядат правилно и нещата се случват.
Дано и на нас всички ни се случи това щастие  Peace

# 122
Момичета,днес прочетох това на епикризата си'' ципести сраствания на задна маточна стена'' опитах да намеря нещо в нета но нищо.Дали някой нещо от вас да знае за какво става въпрос?Чудя се дали нещо да не пречи това.

# 123
  • София
пречи, ако наистина го има.
от какво е тази епикриза?

# 124
Дайте съвет моля,  коя е клиниката с добра ембриология в София? Оглеждам се за място за инвитро на спонтанен цикъл.

# 125

Лапароскопия,когато са ми махали тръбите са описали вътрешно състояние,до сега не бях го прочела все игнорирах .Да не би от там нещо да идва проблема и как ще се оправи или дал и ще се оправи

# 126
  • София
хистероскопия.

# 127
-INA-73  Разказчето от теб звучи като сбъдната мечта за всички ни Grinning

smyrfhe, а дали не са ги отстранили при лапарото?

# 128

Лапароскопия,когато са ми махали тръбите са описали вътрешно състояние,до сега не бях го прочела все игнорирах .Да не би от там нещо да идва проблема и как ще се оправи или дал и ще се оправи

smyrfhe, променен ли ти е МЦ ? В смисъл до е станал по-слаб, може да не е много видимо и да не ти е направило впечатление. Срастванията водят до намаляване на кухината и лигавицата не може да расте и съответно МЦ  е с по-малко кървене.

# 129
 Момичета, включвам се в темата за да ви дам кураж и да ви вдъхна надежда. Не се отказвайте и се борете до като имате сили (физически, емоционални и финансови). Бях във вашите редици преди 1,5 година - на 40, НЯР и първи опит инвитро с доста силна симулация. Не отговорих на стимулацията, но въпреки това не спряхме опита. От два фуликула извадиха две яйцеклетки, от които една се оплоди и замразиха ембриона на 3 ден. След това се опитахме на естестнен цикъл да извадим нещо, но нито една яйцеклетка не се оплоди. В крайна сметка въпреки нищожните шансове направихме ЗЕТ и резултата в момента пълзи и "разчиства" всекидневната. Шанс винаги има! Пожелавам успех на всички ви и съвсем скоро да се сбъдне най-съкровенното ви желание! Hug

# 130
Т_Т, радвам се, че сте успели, да ви е живо и здраво детенцето! Мисля, че сте големи късметлии да улучите от раз качествена яйцеклетка. Но при двойки без вашия късмет,  това може да се случи и на 10-ия опит. Такава е реалността на нашите години - като игра на тото. Съжалявам, че всявам нотка песимизъм, но снощи четох доста за качеството на яйцеклетките след 40-тте и се отчаях.

# 131
-INA-73  Разказчето от теб звучи като сбъдната мечта за всички ни Grinning

smyrfhe, а дали не са ги отстранили при лапарото?

Не не са вписали го  само че го има.
-INA-73 Знаеш ли че до сега изобщо не ми е правило впечатление ,но като се замисля ,да преди беше много по обилен ,а след лапаро. по-нормално така да се каже

# 132
Пухче, когато почна да чета по темата понякога напълно се отчайвам. Още повече, че аз работя като директор на изследвания и статистически анализ в американска фондация за майчино и детско здраве, която главно работи в насока превенция на преждевременното раждане и малформациите по рождение. Така че няма и как да не чета и да избягам от темата. Но пък от тази позиция ти казвам, че възрастта е само един от факторите. За пример, през 2014 година в САЩ над 9 процента от майките родили деца са над 37 години. Това е доста добра цифра като се замислиш ( около 40 хиляди жени). Трагедии се случват и на млади жени, а такива като нас също удрят джакпота. От съвсем лична гледна точка пък си давам кураж като си напомням, че не можем да насилим нищо. Раждането на един нов човек е част от магията на живота и потокът му. Така както не можем да спрем някого да си отиде от нас когато съдбата отреди, така няма и как да накараме друг да дойде тук на земята. Можем само да имаме вяра и най-вече да се запазим емоционално през всички кризи, защото това е което зависи от нас. Може и да не съм права, а и не е универсално, разбира се, но така си давам аз кураж.

# 133
нека и аз да се включа в редиците на 40+ , че съм на 42, и в тези на ИЯР....
включих се в донорска програма, получих си яйцеклетките... но малко ще забава стартирането на процедурата, по лични причини..
интересна и полезна тема сте започнали... следя и чета:)))

# 134
 Kevi_lina, пожелавам ви успешен опит и скоро да се похвалиш! Крайно време е за положителен тест в темата! Би ли споделила, още в началото ли се дава цялата сума за опита? Предполагам, че и
 други момичета се интересуват.

Общи условия

Активация на акаунт