Инвитро / Икси на 40(и) години + Инвитро / Икси с ИЯР

• 85 003
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
Аз съм на еутирокс, нямам проблем с него. Предния опит започнах с ТСХ 2.3, от стимулацията беше скочил на 3,7. Никой не ми го следеше и от форума разбрах, че не добре. Не мисля, че е добре с тази стойност без лекарство да започваш стимулация.

# 166
Мислите ли, че стойността на тсх преди стимулация е също толкова важна, когато няма пресен трансфер, а се прави  зет след 2.5месеца.

# 167
Да, ТСХ има голямо значение за забременяване и износване.

# 168
  • Стара Загора
Здравейте, момичета!Случайно попаднах на тази тема и се радвам ,че откривам сродни души със сходни на моите проблеми. Аз октомври ставам на 40. Имам едно неуспешно инвитро при д-р Стефанов , предстои ми втори опит , ще е самофинансиран с помощ от общината. Знам ,че е тъпо от моя страна ,но  много се страхувам от предстоящ неуспех. Също знам ,че така си самонастройвам тялото за този неуспех.
Както и да е -надявам се този път доктора и аз да дадем най-доброто от себе си, и с Божията помощ да се получи.
Аз при първия опит бях много уплашена , не знаех какво ми предстои, по време на опита отслабнах с 2 кила от стрес, и естествено видях 0-лата като резултат.
Надявам се да сформираме хубава групичка и да споделяме радости и неволи  Simple Smile

# 169
  • София
Мислите ли, че стойността на тсх преди стимулация е също толкова важна, когато няма пресен трансфер, а се прави  зет след 2.5месеца.

Много по- важно е за трансфера, отколкото колко ти е по време на стимулация.

# 170
На мен  на първичния преглед ми видяха изследванията, че са в норма. По време на стимулацията въобще не са ми вземали кръв. Първо ми беше много странно, после реших, че докторът си наблюдава фоликулите и друго за в момента не го интересува, защото няма да има пресен трансфер. След пункцията два месеца бях на противозачатъчни, за да си почине организма (разбрах, че ролята на противозачатъчните е да се поддържат хормоните в норма и за да няма задържан фоликул) и чак тогава започнахме подготовка за зет. Единственият път, който ми взеха кръв, беше в деня, в който трябваше да започна кринон гела. Тогава гледаха естрадиол и прогестерон да са в норма . Като чета тук през колко изследвания минавате, чак се чудя дали при мен не е пропуснато нещо. Но не вярвам докторите  в Истанбул  да са по неуки от нашите. Смятам, че подходът е бил правилен,защото имаше инплантация, но явно ембриона е имал  хромозомен проблем (нормално за моите години) и организма го отхвърли(което също е по-добре, отколкото по-късно да се наложи прекъсване на бременност)

# 171
До ВикториА
Аз съм на Л тироксин 50 микрограма. По принцип докторката ми беше казала , че може да отслабна и лятото да се потя повечко. Е,  не отслабнах, напротив, +2 кг / тя каза,  че това е много рядко срещано/ иначе за потенето .. може би наистина  е малко повечко. Друго не съм забелязала ,иначе от препарата доста бързо влизам в норма в см. в рамките на 20-30 дена от 3,87,  колкото ми бяха стойностите,  паднаха  на 1,94.

# 172
Аз пия еутирокс 25 мкг, зар. ТСХ. Откакто го пия вече 3-та година, пия и витамини съм качила няколко кг. На мен не ми пречи.
Скоро разбрах, че зимата дозата се увеличава

# 173
  • София
Пухче, напълно съм съгласна, нищо общо няма нагласата и положителното мислене.Ако можеше да става с положително мислене, досега три деца да съм родила. Факторите за успех са абсолютно обективни и не зависят от настройката ни.
Що се отнася до кръвните излседвнаия, в  Турция не изследват така често хормони в хода на стимулацията, както тук, такъв им методът на работа.

# 174
Те и преди трансфера не гледаха тсх, нито са искали микробиология,имунологични, генетични и т. н. И не съм правила

# 175
и на  мен преди трансфер не са ми искали тсх/обаче аз от предишната докторка си зная и си го следя сама / ..иначе микробиология, цитонамазка ми правиха, от хормоните само естрадиол и LH.

# 176
и на  мен преди трансфер не са ми искали тсх/обаче аз от предишната докторка си зная и си го следя сама / ..иначе микробиология, цитонамазка ми правиха, от хормоните само естрадиол и LH.
В Турция или тук?

# 177
Аз също пия Л-тироксин. Когато започнах с инсеминации ТСХ ми беше 2, 86. След стимулацията ми беше 4,25. Доктор Начев ми го назначи по 25 мг. на ден. Като отидох на първичен в Мемориал беше 2,8 и казаха че трябва да се свали. Не е редно, но сама си го увеличих на 50. Свалих го до 1,01. С него стартирах опита. Беше неуспешен, но причината си е в яйцеклетките. Сега редувам 1ден- 1/2 хапче (25мг), 1 ден цяло (50мг). Но знам че трябва да го изследвам отново и ако има проблеми пак на ендокринолог. Не съм имала странични ефекти от него.

# 178
тук в България

# 179
  • Стара Загора
Понеже пишете за изследвани хормони преди опит, не са ли ви искали пролактин? Моя доктор не стартира ако не е в норма и има защо. Друг е въпроса ,че мен ме побъркаха неверни лабораторни изследвания, ама това е друга тема.
Пролактин и ТСХ в норма / в моята клиника под 2,5/ са много важни показатели.

Общи условия

Активация на акаунт