Инвитро / Икси на 40(и) години + Инвитро / Икси с ИЯР

• 84 843
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Ина, аз си имам една теория в такива ситуации и тя е замазване на очите с цел финансова облага за докторите и клиниката. Доверие абсолютно на никого нямам в такива случаи. В подобна бяхме попаднали в Щерев. При положение, че сме с мъжки фактор, уж супер извънземна яйцеклетка с топ качество извадиха на ЕЦ по време на лапароскопия и я пунктираха през корема ми, та ОСТАВИХА ГИ С “САПУНЕРКАТА” да се търсят сами с класическо ин-витро. Там ембриолозите пръскат от акъл и способности. Една яйцеклетка и покрай нея клетите бавни бойци. По всички параграфи сме за ИМСИ. Обаче бързат да ни пратят на касата. Вдигнах страшен скандал и НЕ ПЛАТИХМЕ!!! Опростиха ни уж сметката. Ебати докторите алчни. Направо настръхнах докато пиша. Толкова съм отвратена вече. Много вероятно е с теб да са запълнили някоя финансова дупка. Не се обвинявай. Просто бъди на щрек и изисквай обяснения за всеки цент, който плащате. Не си мълчи и не търпи, това ни е всеобща черта.
Не помня дали си казвала, но защо не пробвате в Турция?

Напълно подкрепям за Щерев!Бяхме в подобна ситуация.На мен успяха да ми извадят само един фоликул по "нормален" начин при наличието на 4,защото не видели при тоооолкова много прегледи повдигнатия ми яйчник.После ми казаха,че можело да ги извадят чрез лапароскопия,ама какво било,що било...ИМСИ категорично отказаха,а сме с тежък мъжки фактор!

# 571
Аз за съжаление също се разочаровах от Щеревата клиника. Бях при д-р Андреева - 2 неуспешни опита. Иначе мисля, че тя се справи добре с хистероскопията и пункцията на ендомтриозна киста, защото после съм нямала ендометриозни кисти. Но не ми даваха обяснения. Фоликулите ми "изчезваха", което за мен беше голяма мистерия - уж започвам с повече антрални фоликули, после един по един "изчезват" (нямало ги просто) и оставам само с 2-3.
Ние се оказахме и с мъжки генетичен фактор. Самоназначихме си повече изследвания и от там излезе това зайче. А те иксираха основно и аз нямах право на глас. Близко е до акъла, че ако мъжът ми е с малко по-различно ДНК, то иксирането е противопоказно. Успяхме с инвитро в друга клиника и много прецизно проведена стимулация. Сега психически се подготвям за опит за второ дете (макар, че не зная дали изобщо ще има смисъл да опитвам).

Диагнозите ми са:
- ендометриоза със засегнати яйчници, тръби - всичко. Първо лапароскопия. После като се появи нова ендометриозна киста - пунктирахме я. Нямала съм после ендометриозни кисти.
- намален към изчерпване резерв.
- големи полипи и лека форма на аденомиоза - премахнати с хистероскопия.
- Хашимото и възел в щитовидната жлеза, който растеше след всяка стимулация - оперирах щитовидна жлеза, за да мога да продължа със стимулациите, т.е. възелът да спре да ми унищожава здравата тъкан на жлезата;
- от урина сама изолирах - стафилококус ауреус и уреаплазма. Вероятно излових патогени, които ми причиняваха възпаления, а лекарите не знаеха от какво е. Излекувах и това.
- високи стойности на мъжките хормони. Лекувах и това, но пък си навлякох по-големи проблеми. Така че високите андрогени сега дори не ги и броя за кой знае какъв проблем (на фона на всичко останало).

И от страна на мъжа имаме генетичен фактор, който рязко смъква шансовете за забременяване.

И в крайна сметка успяхме.

Последна редакция: сб, 14 окт 2017, 12:38 от Magdalena1978

# 572
Магдалена, звучиш крайно отчайващо като история, но със супер финал. Радва ме факта, че не сте продължили в Щерев или където и да си губите времето. Ще успеете и вторият път. Няма да е лошо да споменеш полето на победа, т.е клиниката виновник за успеха ви.
 Hug

# 573
Успяхме при д-р Лилия Димитрова (тогава беше във Вита, сега си направи своя клиника). Успяхме от 2ри опит при нея и общо 4ти. Много внимателно следеше всички хормони, вкл. в началото преди стимулация пуснахме всички хормони. Приложи по-различен тригер (за узряване на яйцеклетките) - декапептил - 3 броя.

Други фактори за успех (в нашия случай конкретно):
- в рамките на 3-4 месеца (не си спомням точно) имах 2 инвитро опита при нея. Като последния път имах повече антрални фоликули, вероятно остатъчен ефект от предходната стимулация. Мисля, че имаше ефект на натрупване.
- използвахме инвитро, не ИКСИ, заради генетичния проблем при мъжа.
- внимателно следене на всички хормони. При 3тия опит (1ви при нея) замразихме единственото ембрионче, защото прогестеронът се беше качил много по-рано. Преди това тя ми канцелира един друг опит. Просто каза, че е тръгнал само един голям фоликул и той ще потисне другите 2 и няма смисъл да ме тъпче с хормони - бяха минали 2 дни от самата стимулация.
- бях изчистила всички възможни проблеми преди това: TSH контролирано; полипи махнати; чиста урина и т.н.

При намален към изчерпване резерв е много важно да се избере подходящ цикъл с мааалко повече антрални фоликули, т.е. дори и да са с 1н повече, пак е по-добре. Просто за да хване стимулацията тази малко по-голяма бройка антрални фоликули. Като ще се тъпчем с хормони, поне да знаем, че имаме маалко по-големи шансове.

# 574
Аз за съжаление също се разочаровах от Щеревата клиника. Бях при д-р Андреева - 2 неуспешни опита. Иначе мисля, че тя се справи добре с хистероскопията и пункцията на ендомтриозна киста, защото после съм нямала ендометриозни кисти. Но не ми даваха обяснения. Фоликулите ми "изчезваха", което за мен беше голяма мистерия - уж започвам с повече антрални фоликули, после един по един "изчезват" (нямало ги просто) и оставам само с 2-3.
Ние се оказахме и с мъжки генетичен фактор. Самоназначихме си повече изследвания и от там излезе това зайче. А те иксираха основно и аз нямах право на глас. Близко е до акъла, че ако мъжът ми е с малко по-различно ДНК, то иксирането е противопоказно. Успяхме с инвитро в друга клиника и много прецизно проведена стимулация. Сега психически се подготвям за опит за второ дете (макар, че не зная дали изобщо ще има смисъл да опитвам).

Диагнозите ми са:
- ендометриоза със засегнати яйчници, тръби - всичко. Първо лапароскопия. После като се появи нова ендометриозна киста - пунктирахме я. Нямала съм после ендометриозни кисти.
- намален към изчерпване резерв.
- големи полипи и лека форма на аденомиоза - премахнати с хистероскопия.
- Хашимото и възел в щитовидната жлеза, който растеше след всяка стимулация - оперирах щитовидна жлеза, за да мога да продължа със стимулациите, т.е. възелът да спре да ми унищожава здравата тъкан на жлезата;
- от урина сама изолирах - стафилококус ауреус и уреаплазма. Вероятно излових патогени, които ми причиняваха възпаления, а лекарите не знаеха от какво е. Излекувах и това.
- високи стойности на мъжките хормони. Лекувах и това, но пък си навлякох по-големи проблеми. Така че високите андрогени сега дори не ги и броя за кой знае какъв проблем (на фона на всичко останало).

И от страна на мъжа имаме генетичен фактор, който рязко смъква шансовете за забременяване.

И в крайна сметка успяхме.

Ужасно е като чета всичко това.
Аз съм намислила да направя матурация,всички казват че нямало успех но се надявам да е обратното.
Защо не пробвате и ви може да има успех пък,поне е щадящо за жената.

# 575
smyrfhe, ужасно или не - хванах си четирибуквието и започнах да решавам тези проблеми (които зависят от мен и от медицината) един по един. Чела съм за инвитро матурацията, но сякаш е нов метод все още в България. И това касае самата стимулация. Няма отношение към други възможни пречки, а при мен бяха в изобилие.

Последна редакция: сб, 14 окт 2017, 16:43 от Magdalena1978

# 576
Магдалена1978, поздравления за сбъднатата мечта! Би ли споделила какъв е генетичния фактор при вас? Моят съпруг също има такъв, но тъй като ще правим ПИД, процедурата тук в САЩ е задължително ИКСИ.

Последна редакция: сб, 14 окт 2017, 20:00 от elenna

# 577
Ще ти пиша на лични, защото не искам гугъл или друга търсачка да го индексира.

# 578
Здравейте момичета, след неуспешния опит миналия месец реших да отида и аз в Истанбул. Нямах време да организирам два прегледа в различни клиники и за това избрах др Карликая. Разбрах хубави неща за него и отидох на трети ден от цикъла ми. Имах среща в 13,00 часа , приеме в 14,30. Казах си, явно и тук се чака, но това да е проблема. Разказах му за четрите си неуспеха, прегледа ме и след това предложи две стимулации през месец , за да съберем повече ембриони. На третия ми въпрос каза, че имал работа и не може да ми отговаря на повече въпроси и се изправи.
Честно да си призная останах като гръмната. Много се разстроих и седнахме с мъжа ми във фойаето да решим дали да започваме и какво да правим. Седях и плачех от отчаяние, от безпътие и от безверие.
Решихме, че ще продължим с опитите в Бг. Този месец си направих хистероскопия по препоръка на докторката и се оказа, че са махнали два малки полипа. Два дни след това направихме пункция на ЕЦ и сега чакам ембриончето да се развие.
Момичета, как запазвате сили? Как запазвате вяра, че нещата ще се получат?
Толкова се изморих.
Хайде някоя да се похвали! Така се надявам всеки път като отворя да видя, че някое момиче е успяло!

# 579
Аз нямам рецепта за преодоляване на стреса. Не умея да го постигам, но единственото нещо което ми помага до някъде е пълната изолация на всички относно темата бебе. Що се касае до докторите и избора на клиника, правете опит там, където ембриологията е перфектна. Обикновено докторите цепят секундата на две. Първичната среща трае около час (извън Бг). Може да си прекалила с въпросите, разбирам те напълно, но и най-малкото би ни разлюляло. Не обръщай гръб на тази посока, според мен. Продължете там. Споделено мнение... Дано наистина скоро тази тема започне да отброява бебоци Heart Eyes Hug

# 580
Едва ли има универсална рецепта за справяне със стреса. Нямам идея и аз как ще го понеса. Гледам на предстоящите ми опити като на своего рода хазарт. С тоя мой яйчников резерв и да ми дойде навреме и да ми закъснее, все си е стрес.
Която първа види положителен резултат, да повлича крак и да докладва. Късмет на всички! Simple Smile

# 581
Може и да ми се смеете, но моят подход за справяне със стреса беше да гледам на нещата от логическа, математическа, причинно-следствена гледна точка и все едно, че това се случва на друг човек. Просто се абстрахирах, че всичко това се случва на мен. (А имаше и 2ма известни лекари, които почти в прав текст ми казваха да не се заминавам и да не си хабя повече парите и здравето.) Казах си, че това са биохимични процеси, които си текат в много направления и че трябва да преодолея всички пречки, както и да намеря съвестен доктор, който наистина да се опитва да помогне.

И отидох и запалих свещ и се помолих на един светия да ми помогне. Това става преди 4тият опит. Постоях в църквата. Тогава сякаш за първи път се примирих, че може и да не стане. Преди това никога не позволявах на тези мисли да ме настигат.

# 582
Здравейте момичета, след неуспешния опит миналия месец реших да отида и аз в Истанбул. Нямах време да организирам два прегледа в различни клиники и за това избрах др Карликая. Разбрах хубави неща за него и отидох на трети ден от цикъла ми. Имах среща в 13,00 часа , приеме в 14,30. Казах си, явно и тук се чака, но това да е проблема. Разказах му за четрите си неуспеха, прегледа ме и след това предложи две стимулации през месец , за да съберем повече ембриони. На третия ми въпрос каза, че имал работа и не може да ми отговаря на повече въпроси и се изправи.
Честно да си призная останах като гръмната. Много се разстроих и седнахме с мъжа ми във фойаето да решим дали да започваме и какво да правим. Седях и плачех от отчаяние, от безпътие и от безверие.
Решихме, че ще продължим с опитите в Бг. Този месец си направих хистероскопия по препоръка на докторката и се оказа, че са махнали два малки полипа. Два дни след това направихме пункция на ЕЦ и сега чакам ембриончето да се развие.
Толкова се изморих.
Хайде някоя да се похвали! Така се надявам всеки път като отворя да видя, че някое момиче е успяло!

Плаках и аз , разстроих се , особенно и днес плаках .... незнам безверие ли е , започнах стимулация ... а уж щях да бъда спокойна .... Sad

# 583
Толкова се изморих.

Сега ти ще ни се похвалиш,само се успокой и мисли позитивно.Прави нещо което ти помага да се отпуснеш и да не мислиш толкова.На мен ми предстои 5- път но още не се обадиха от фонда,ще е в края или началото на новата година.Силно се надявам да е успешно тоя път,мисля да си направя хистероскопия,в нея ми е надеждата.Аз когато се почувствам безсилна се моля и ходя на църква.

ВикториА първо от там минах останах разочарована и се насочих в друга посока.Само преглед беше първичен и с това остана.

# 584
АМХ 1,5 ng/ml как ви се струва? На почти 42 години съм.

Общи условия

Активация на акаунт