Инвитро / Икси на 40(и) години + Инвитро / Икси с ИЯР

• 84 834
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Елена, доста приличен АМХ. Да, той сам по себе си не показва нищо конкретно. Изследванията за резерва са поредица от доста други, плюс прием на медикаменти и проследяване на стойности през определен етап. Нашата клиника тук не почива. Ние също ще се паднем за стимулация в този период, живот и здраве. 🤰🏻😊

# 601
Относно смяната на клиники. Аз съм отишла в една клиника, където смятам, че докторът е добър (провежда правилно стимулациите-никога не сме вадили презрели, нямам спукани фоликули), и ембриологията е на ниво. Да предположим, че правя там два опита и те са неуспешни (все пак се надявам вторият да е успешен!) Не се е получило, защото тези месеци не съм имала качествени яйцеклетки. Ако сменя клиниката за следващия опит и точно него месец имам добра яйцеклетка, но лекарят не проведе правилно стимулацията (фоликулът се пука, или яйцеклетката презрява), или ембриолозите им не се справят с мъжкия фактор,  тогава каква полза, че съм сменила клиниката?

# 602
Относно смяната на клиники. Аз съм отишла в една клиника, където смятам, че докторът е добър (провежда правилно стимулациите-никога не сме вадили презрели, нямам спукани фоликули), и ембриологията е на ниво. Да предположим, че правя там два опита и те са неуспешни (все пак се надявам вторият да е успешен!) Не се е получило, защото тези месеци не съм имала качествени яйцеклетки. Ако сменя клиниката за следващия опит и точно него месец имам добра яйцеклетка, но лекарят не проведе правилно стимулацията (фоликулът се пука, или яйцеклетката презрява), или ембриолозите им не се справят с мъжкия фактор,  тогава каква полза, че съм сменила клиниката?

Да, Пухче, права си за примера, който даваш. Докторите не са богове и не зависи всичко от тях, то е ясно. Когато си доволен от подхода и всичко останало, няма смисъл да сменяш клиниката при неуспех, аз имах предвид съвсем друго нещо. Като виждаш, че те претупват, не се отнасят отговорно към случая ти, имаш съмнение в компетентността им, няма смисъл да си хабиш здравето и времето, поне аз така мисля. Всичко е въпрос и на късмет. Стискам ти палци! Дано скоро да се похвалиш с добър резултат! Hug

# 603
Ти носеше ли изследвания?

# 604
Ами носих Фсх от преди година и половина

# 605

Ами и аз съм учудена сега, по този въпрос си е в реда на нещата да питаш, то може и там да ги направиш.

# 606

Ами и аз съм учудена сега, по този въпрос си е в реда на нещата да питаш, то може и там да ги направиш.
Ами питах, няколко пъти Фатме и тя каза да не се притеснявам, че каквото трябва ще се пусне. Аз тръгнах в деня в който ми дойде и нямаше как да ги пусна тук и затова я питах там може ли. Пристигнах в четвътък вечер и я питах да дойда ли в петък сутринта и да пусна хормони, тя каза не. Ако искал док сме щели да ги пуснем на обяд , когато ми е прегледа. И за това исках да го питам.
Реших, че в крайна сметка те разбират, а не аз.

# 607

Ами питах, няколко пъти Фатме и тя каза да не се притеснявам, че каквото трябва ще се пусне. Аз тръгнах в деня в който ми дойде и нямаше как да ги пусна тук и затова я питах там може ли. Пристигнах в четвътък вечер и я питах да дойда ли в петък сутринта и да пусна хормони, тя каза не. Ако искал док сме щели да ги пуснем на обяд , когато ми е прегледа. И за това исках да го питам.

Аз също не разбирам, но може би е щял да ти ги пусне преди стимулацията. Дано не си загубиш отново времето тук. Ако нищо не се получи и този път, най-добре пак се консултирай в Турция. Успех! Hug

# 608

Аз също не разбирам, но може би е щял да ти ги пусне преди стимулацията. Дано не си загубиш отново времето тук. Ако нищо не се получи и този път, най-добре пак се консултирай в Турция. Успех! Hug

Благодаря ти ! Успех и на теб! И да пишеш Simple Smile

# 609
Благодаря! Непременно ще пиша! Simple Smile

# 610
Вики, в нашата клиника може да сте стимулираш и тн по това време, но затварят ембриолозите за годишна профилактика на апаратурата и лабораторията в седмицата между Коледа и Нова Година и затова доста зависи кога ще ми дойде цикъла през декември и т.н.

И аз чакам с голямо нетърпение първото бебе от темата. Как сте всички, малко назаднах със следенето на темата.

Бамбарадамбара
, ще вадите ли още яйцеклетки или скоро ще пробвате да оплодите замразените дотук?
Пухче, колко време остана от чакането до резултатите?
Сивил, добре те разбирам за загубата на доверие и липсата на контрол върху процеса. Някои лекари определено са по-емпатични в подхода си от други; надявам се в крайна сметка да попаднеш на правилния екип, който да ти помогне да сбъднеш мечтата си.
Сиси, Ина: Какви са следващите стъпки при вас?

Извинявам се на останалите, които пропускам...

# 611
Благодаря, Елена, горе-долу съм добре. Надявам се, че и ти си добре. Аз тръгвам за Турция на 28, до 1 ноември ще съм там. Имам записан час за две клиники. То с моите хормони нямам шансове, освен ако не са се променили този месец, ако мога, ще пусна тук или там, ще видим, според ситуацията ще действам. Много съм спокойна, вече нищо не си слагам на сърце, каквото сабя покаже, възприемам го като екскурзия. Ще пиша какво са ми казали, като се върна. Simple Smile

Последна редакция: вт, 17 окт 2017, 20:57 от sisi345

# 612
  • София
Да, ще вадим още.
Но ми го няма мъжа, после и доктора и тоя месец съм почивка.
То мъжа не ми трябва засега, но с детето ми е трудно да съчетая,  няма на кого да го оставям.
Пък и финансово да починем,  че то си е разход.

За смяната на клиники аз си мисля че всеки трябва да си прецени. Моите опити са в една и съща. Много пъти съм си мислела дали да пробвам на друго място, но виждам чза е навсякъде има разнообразни мнения. Доволна съм си от лекаря, та не го сменям. Разбираме се, съобразява се с моите желания, ако не е съгласен с тях пък ми обясняеа защо.

# 613
Сиси, лек път и весело изкарване в Турция, и, разбира се, успех с изследванията и консултациите. Шансът, както и рискът, в нашите репродуктивни начинания, никога не е нулев, затова ти пожелавам да се върнеш от там с конкретна информация и план за действие, независимо какъв.

Бамбарадамбара, о, много добре те разбирам с детето. Аз моята категорично избягвам да я водя, особено в клиниката. Струва ми се много болезнено за много жени, които чакат там, а и не е никак далеч времето, в което и аз гледах с отчаяние и почти без надежда жените с малки деца. Да не говорим логистично, че е трудно. Дано този месец почивка е ползовтворна за организма.

Аз съм добре, отслабвам, спортувам и се подготвям мисловно за въртележката на ин витро цикъл. Едновременно с това започваме да мислим и за всички останали варианти за разрастване на нашето семейство. Аз много искам да осиновим поне едно дете, независимо дали ще имаме второ биологично. Да видим.

# 614
Благодаря за подкрепата, Елена! Желая ти успех във всички твои начинания! Hug

Общи условия

Активация на акаунт