Искам да кажа ... (136)_21.08-27.08

• 60 886
  • 1 090
  •   1
Отговори
# 825
Марудници за вечеря. Почвам ги.
A? Кakво каза? Може ли разяснения.

# 826
Когато си бях в БГ имахме среща на класа. Установих, че по ум не сме се променили. ЕдвА успях да се прибера в 6 сутринта да изпратя мъжа ми. После наистина се чудих, дали от летището да се прибирам в къщи или да се върна да си допразнувам. Единственно останалия здрав разум ме спря, все пак същата вечер имах 24 часов полет.

Годините отдавна не ги броя.

# 827
  • постоянно
Сбъдваща,
какво е туй марудници ?  newsm78 Ааааа Родопски палачинки  Crazy Баба ( Бог да я проси ) правеше катми на сач , досега усещам вкуса на бабините гостби  Sad

Аз вчера вечерта  отворих хладилника да взема мляко за кафето и видях , че има малко безалкохолно разлято - облизах хладилника , минах на другия , после пералнята, после пуснах съдомиялната  с бактериална таблетка, после печката и трупясах.
Ако започна да пренареждам шкафовете , няма да спра с един , а ще е цялата кухня.  Tired

Банята си я мия в неделя, но тук ще се почива и в понеделник , та ще имам избор ....  Peace

# 828
Марудниците са родопския еквивалент на катмите.

# 829
Аз съм от на Руми партията. Ни чистене може да ме привлече, ни спорт. Ей го, ей сега отиваме на кортовете мъжът ми да играе тенис, а аз ще си чета книжка на шезлонга пак. Не, че няма какво друго да се прави там, има, ама...
Обаче той, милия, ми купил мултиспорт карта, от работа ползват преференции. Ентусиаст. Аз тоя намек няма да го схвана Mr. Green

# 830
Аз да помоля Сбъдваща,когато може да сподели рецептата за марудниците Blush .Ние вече сме на село Heart Eyes .

# 831
Продукти:

2бр.-яйца
1 кофичка- кисело мляко
1 к.л. - сода бикарбонат
1/2 ч.л. - сол
щипка захар
около 300-400гр-брашно зависи от гъстотата на млякото
Приготвяне:
В киселото мляко се сипва содата ,солта, захарта и се прибавя брашно като за гъст кекс ,и накрая се чукат яйцата.
Бърка се добре за да се получи гъстичко кексово тесто ако има нужда се прибавя още брашно.
Оставяме за 5-10мин. да постои.
Печем на не много силен ... предварително загрят сач,или тефлонов тиган в който са сипани няколко капки олио или се маже с тампон потопен в олио.
НЕ ги разстиламе като палачинката, а само изравняваме тестото с лъжицата.
Когато са готови от едната страна обръщаме да се изпекат и от другата.
Когато ги извадим се мажат веднага с масло за да попие в марудниците.

РЕНКО,тази ми се видя интересна.
Сбъдваща,чудесна идея,благодаря!

# 832
То не е за хвалба ама да си кажа.От утре стартираме основно почистване на апартамента, ремонта приключи.Чакаме мебелите и съм сууупер хепи.

Захир, и това ще отмине, щом се е случило значи е за добро.И шофирай не се отказвай, ще свикнеш и да паркираш.

# 833
Ох, загубихте ме с тези марудници. Звучи вкусно и калорично.
Алечка, ТМ да не иска да се отърве от теб? То след диетата каквото е останало от теб да се затрие по фитнеса и кортовете ли? Не му се давай, а така!

# 834
Марудниците са родопския еквивалент на катмите.
Звучат страхотно! Ние им казваме гьозлюми.
Прабаба ми ги правеше на сач със сирене и масло. Преглъщам вече..

Кате, успех с чистенето! И да не забравиш да покажеш снимки после.
Честито привършване на ремонта!  bouquet

Ние ходехме снощи на среща с банката за рефинансиране и другата година живот и здраве ще се започва пак със строежи и ремонти.  Whistling

Аз съм от на Руми партията. Ни чистене може да ме привлече, ни спорт. ..
И аз съм така.  bouquet

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 20:03 от Анонимен

# 835
Маре, брашното може да се замени с бадемово и става режимна катмата.
То пък щото от теб много е останало, нали те видях Wink

Контес Hug благодаря bouquet ще покажа като наредим мебелите.
Май сме много от партията на Руми.Мързелпартия Mr. Green

# 836
  • София
Аз тази с чистенето я свърших. Сутринта изпрах пердетата и край!- всичко блести, няма за какво да се хвана. Е, след 3 дни ще сме в изходна позиция, ама три-три, кой ти ги дава😂
Сега, като ми е изпран диванът, ми е съвестно да си слагам бирата на подлакътника.

Родопската кухня е страхотна!

# 837
Мари,права си!Човек не трябва да се затрива току-така.Всеки грам от нашата прелест трябва да се пази и цени.(И ако може да не се увеличава).

# 838

Алечка, ТМ да не иска да се отърве от теб? То след диетата каквото е останало от теб да се затрие по фитнеса и кортовете ли? Не му се давай, а така!
Не знам 😂 Сигурно да не съм мЕкичка мекИчка 😂 Аз ходя на йога и ще си ползвам картата за нея, но реално има смисъл, ако се ползва всеки ден. Той си ходи всекидневно на фитнес или тенис и му е безплатно. Аз, ако има скара-бира с отстъпка ще се цаня 😂

# 839
Кате, и ти си права, ама не смятам да развалям бадемите на брашно.

Общи условия

Активация на акаунт