Искам да кажа ... (136)_21.08-27.08

• 60 836
  • 1 090
  •   1
Отговори
# 870
В тревата нямам такъв проблем, но между плочките и при цветята е ужас след дъждовете.

Плочките пръскам с Райд, но при цветята не мога, а и сол ме е страх да сипвам там.

Отивам да ги изхвърля, но няма май да пръскам, че се заоблачи. Явно съм се докоснала до кактуса и сега ме боде навсякъде Sad.

# 871
  • на Мелмак
Между плочките ги посоли, между цветята пръскам плевел по плевел, като идеята е точно да се нахрани само това растение чрез листата и по този начин се изгарят и корените. Не се засягат околните растения.
Аз тази година накупих много нещо за градината, ама като ми тръгнаха тези ми ти буренища, направо лошо ми стана.
Сега имам още 10 -ина, упорити, но ще им дам живот още 10 дни, да се върнем от почивка.

# 872
Добро утро, ще изпия кафето и ще запретна ръкави и аз, че не сме се задържали не помня кога у нас, освен тук-таме да преспим. И си имам за чистене, отделно доста перални ме чакат, задължително трябва да ги изпера и да постегна багаж, ще използвам и това, че в хладилника ни има една глава чесън и един плик пармезан Joy, за да го измия. То колкото и да бяга човек от шетнята, все го застига някога. Мъжът ми е оставил закуска, ще хапна като се прибере ще пусне прахосмукачка и ще поотметнем задачите. Но като се върнем от почивка ще има и едно гранде почистване - стъкла, шкафове, всичкоооо.

# 873
  • София
 Аз ли се похвалих, че се свърши с чистенето и прането?
На козуначето пампата протекла нощес и всичко ми е напикано - пухенката, чаршафи, топ матрак...Добре, че до матрака не е стигнало. Начиииии, крайно време е да го слагам да си спи в леглото, там си има надматрачна стелка непромокаема, ако там се беше напикал, това нямаше да се случи. А сега, пери Белиндо, да ти дойде акълът Rage

Някой беше писал скоро, че си търси топ матрак, не помня кой, че ви четох бая по диагонал. Та, да похваля тези на Юск, много ми харесват! Имат различни дебелини и видове, моят е памук, капитониран, страшно мекичък, а и работа върши - ето, спаси ми матрака от напикаване Grinning Има и такива от мемори пяна - те вече са, ако матракът ви е тръгнал да заминава, но има още хляб в него, също са много мекички и удобни.

# 874
Мари, аз съм имунизирана срещу твоя бацил Wink Просто от време на време се налага да се поизчисти, се пак Mr. Green
Ама от 2 часа се каня да стана от дивана и да отида до магазина, та чистенето не се знае кога ще започне и в какво количество ще е. Докато си пия кафето си представям как ще мия прозорци, ще подреждам шкафове и ще мия тераса, но като закуся обикновено решавам, че може да мине всичко само с прахосмукачка и парцал. Изхабявам си енергията още на етап планиране Grinning

И ние утре ще борим плевели. По райграса ще пръскаме срещу широколистни, останалото място с препарат за всякакви треви. Добре, че има химия, защото никакъв шанс да се гъзуря да плевя един декар двор... Даже съм на път да взема кардиналното решение и да си затрия градинката с цветята. Нямам нерви да се занимавам, то постоянно буренясва. Ще насея още рози и ще покрия останалото място с мълч. Или с райграс.  Само за подправки ще си оставя едно квадратче. Мързелива Гана съм аз, а в същото време като буреняса ме дразни зверски. За това ще търся мързелив подход Grinning

# 875
  • Варна
Заведох детето при баба му, аз готвя и въртя втора пералня вече. После смятам да си изгледам последните три серии от сезона на любимия сериал и да си дочета книгата. Чакат ме и няколко компютърни игри и пъзел. Какво знаете вие... Днес и утре яко релакс. Може и с някоя приятелка кафе да отразя, а може и мъжо да ме повози с мотора тук там Simple Smile Подъртях вече и като сме двамата искам само да се возя. Карам като съм сама. Това с мотора де. С колата не могат и с пистолет да ме накарат да се возя. Там или съм шофьор или съм с мойта си кола.

# 876
Ооо, даваш ми идея и ние да се разходим с мотора. Оня ден ММ ми вика, че се сетил да ми предложи да се повозим, ама толкова работни идеи му идвали в главата, че решил да си ги опапкова на работния комп....вместо да се позабавляваме. Мръсник.
Белинде, купи си и протектор за спалнята. Да ти кажа още няколко години ще ти е от полза.

# 877
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Белинда, и при мен така - първо каката декорира матрака в Банкя в жълто, после юнакът - тукашния. Ама нямахме топматраци за спасение и сега при всяко сменяне на чаршафите -  как беше, иииууу. После купих протектори за матраци и са много хубави, ама след дъжд качулка. И уж матраците трябва да се сменят на седем години, ама само като си спомня как тежат и какво мъкнене  му мъкнахме с мъжа ми последния път, отлагам все.

Аз чакам моите деца и готвя. Какъв кеф е да готвиш! Особено когато е веднъж в седмицата - просто насищане нямам и само се чудя какво още.

Добре че в Банкя нищо не вирее, дори и тревата не особено, ако не се грижиш за нея, та не е станало още буреняк. Както не ходя почти вече, досега да е станало джунгла.

Сравнението със Слави Трифонов е за учебник, Даун. Joy Joy Joy

Като чета Алечка и други, които работят по 12 часа и повече, ми домъчнява за социализма... Тогава беше забранено да се работи по повече от 8 часа и половина на ден.

# 878
Какъв кеф е да готвиш!
Нали? Нали?
Ето част от нашата градина. Плевели не-ма!

# 879
Светалчо, баш като неговата коса ми е тревицата. Тя беше супер пораснала и детето я е надъвкало с косачката Simple Smile. Опитах се да кача снимки от телефона, но нещо с разнера има проблем и излиза само част от снимката. Някой има ли идея как да го оправя.

Дава ми оразмеряване и го избирам, но при публикуването нещо се бъгва.

Ети, не ми се иска да соля. Тук е огромен проблем засоляването на почвата, не че раундъпа е безвреден, но поне се деактивира при досег с почва. 

Аз на прибежки и на по цигара. още малко ми остана. Не по принцип. Просто реших, че ще върша всеки ден по нещо само в една част на двора, но до край. Надявам се да успея с тази, с която съм се захванала.

Ако знаете как са нацъфтели фрезиите и какъв аромат се носи.

# 880

Като чета Алечка и други, които работят по 12 часа и повече, ми домъчнява за социализма... Тогава беше забранено да се работи по повече от 8 часа и половина на ден.

Светалчо Hug Мен ме е яд, много, защото той работи такива смени, понеже някоя тиква си е чесала междукрачието, вместо да вкара малко мисъл, и е пуснала половината работници в отпуска на веднъж, не защото ситуацията е извънредна и се налага. Никаква логика няма в тяхната фирма (а не е никак малка). Просто му се чудя на търпението, Аз си бих камшика доста отдавна, когато простотията не беше в такива размери и пак ме докарваха до бяс.

Пф, надигам се и отивам до магазина, после ще видя какво точно ще свърша.

# 881
  • София
Мари, ама аз имам протектор бе, нали точно затова матракът ми, слава Богу, е сух.

Светалчо, как на 8 години бе, то на нашият гаранцията му беше повече. Всъщност, тази година изтича. Да ми е жив и здрав, нищо му няма засега и все така е най-удобният матрак, на който съм спала. Където и да ходя, с нетърпение чакам да се прибера вкъщи и да си легна на моето си легълце, съща Машенка и аз.

Да не отваряме дума за идиотско работно време, поради идиотско планиране, че съм на много малка крачка да си купя оръжие, да отида в на мъжа ми фирмата и да ги размажа направо, некадърници Rage

# 882
Днес поспах до 10. Какво блаженство. Не помня от кога не съм се наспивала. За пръв уикенд съм в София от няколко месеца и ми е странно, че се събудих събота сутрин в леглото си.
Днес и аз съм решила да чистя и подреждам. Нямам никакво желание напоследък. Но ще измия баня, ще пусна 1-2 перални, прахосмукачка туй онуй. И аз  като Алечка обаче си нахвърлям вече час задачките в главата и не подхващам нищо. Лежа на кълка на дивана.

Даун-че мило, фрезиите на мене са ми едни от най-любимите цветя, наред с божурите. Ух.

Мариат, градинката ви е много хубава и зелена.

# 883
Белинда, аз пък разбрах че и матракът е намокрен.
Вместо аромат на фрезии предпочитам този на печени чушки! Е, децата ми като се събудят няма да бъдат очаровани, но това е положението.

# 884

Да не отваряме дума за идиотско работно време, поради идиотско планиране, че съм на много малка крачка да си купя оръжие, да отида в на мъжа ми фирмата и да ги размажа направо, некадърници Rage

Давай да правим партия и да ги почваме по домова книга...

И аз  като Алечка обаче си нахвърлям вече час задачките в главата и не подхващам нищо. Лежа на кълка на дивана.

Аха, аз още съм там Mr. Green Закусих и си преосмислих плана Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт