Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 56

• 111 344
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Дупчиците от пирони се скриват много лесно с малко гипс и после минаваш с латекса. Нищо не се вижда.

Предложете къде мога да намеря покривка за трапезна маса от естествена материя, на нормална цена (до към 30-40 лв). Проблемът е, че масата е с размери 80х120 см, значи ми трябва нещо от сорта на 140х180 см. Икейските са ужасно грозни, а и нямат този размер. Платовете за ушиване също са грозни. В H&M home има разни по-добре изглеждащи, но също нямат този размер. В магазините за платове не съм гледала, но като цяло там продават все полиестер...

Преди години си купувах плътни покривки с тефлоново покритие от Метро, ако не се лъжа. Полиестера се поддържа най-лесно между другото.
Мерси, ама аз точно изкуствени материи и покрития не искам, много ми се хлъзгат и са гадни като усещане. Не ми пука за петна, мятам в пералнята и всичко се маха.
Вчера питах в H&M, нещата от Home сериите не се излагат във физически магазин. Как въобще успяват да продадат нещо така?Thinking

# 136
Ще пробвам днес да видя какво ще се получи.Тапета с античната статуя (Не разбрах тапет ли е или картина)  е страхотен,обаче и за мен никак не се връзва с ежедневния и така направен интериор на стаята,с цветовете и с цялостната визия.Би отивал на тип   излъчване и интериор,което е по-аристократично.Много е красива,и аз си падам по такива неща и разбирам,желанието да се сложи,но не е за там.

# 137
  • Street of Dreams
Аз някак си не мога да го поставя в контекст. Ти към какво излъчване, усещане се стремиш?
Не държа да е стилово издържани, напротив, с камината и тапета искам да разчупя семплостта на мебелите и да продам римски,  акцент, без да прекалявам. Тапета го приемам като една голяма картина, не част от мебелите и не виждам причина да се връзва с тях (какво изобщо би се вързало). Иначе ви разбирам идеята за аристокрация , но сложен е вече. Simple Smile
Bakerita, мерси. 

# 138
Принципно римския стил е точно топли цветове-оранжево,жълто,може синьо.Аз много го харесвам и също смятам да заложа на него,в  другата къща,където ще си правим етаж (то силно казано,една голяма стая с огромна заградена тераса ще е).Щом си ти харесва,ще си го сложиш разбира се.😊

Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 12:57 от Мис Каролин Бингли

# 139
  • Варна
За дупчиците вместо гипс поже и паста за зъби или акрилен сирикон, който може да се боядисва сред това.

# 140
  • Русе, България
Здравейте, ето ме и мен, стигнала до някъде.

Скрит текст:

Скрит текст:
Абстрахирайте се от безпорядъка с кашони и книги и ужасния оранжев ламинат, на който също ще му дойде времето, но не и сега. Тапетът е сложен, като огромна картина. Ще има семпла рамка, но още нищо не е решено за останалата част от стената. Според мен няма начин да се остави бяла - просто не стои добре. ММ иска тъмносини тапети... Thinking
Камината също не е решено на коя стена ще е и дали да остане там, а тя също не изглежда добре на бяла стена. Не намирам никъде снимки с идеи по двата ми казуса - помагайте... bouquet
Мислех да пусна линк към мнението си от предишната тема, където бях показала няколко съчетания черно/бяло, тъмни стени, но после видях, че има и твой коментар отдолу, така че е излишно да го натрапвам отново.
Сега, виждайки стаята, си мисля, че тапетът стои много самотно по този начин. Каква семпла рамка планираш? Няма ли да е по-добре с някакъв корниз - не гипсов, че са скъпи - но мдф или стиропорен - съвсем наскоро ги изкоментирахме, имаше и линкове пуснати. Ако с подобрен фриз оформите рамката, ще се свърже стилово с гипсовата гарнитура около полилея.
Свещникът, който веднага привлече вниманието ми, е също елемент от този стил. Ако камината дойде на мястото, където сега са кашоните, под изведения кабел за осветление, не смяташ ли, че може там да се оформи релакс кътът + икейския стол Pello, за който и аз знам, че е много удобен.
Ако боядисването все още е възможно, може да се мацнат двете къси срещуположни страни в някакъв тъмен цвят. Тъмносиньо? А стената при тапета - бледо екрю, както беше предложено, на което бялата рамка и камина да изпъкнат? Виж тази цветова схема:

И последно - нещото, което ме смущава при тази подредба, е, че столът гледа към гърба на дивана. Не мога обаче да дам решение в момента.

peneva_a, благодаря, че сподели снимки на лампата с ефектното осветление! Много е шик! Напомни ми на арт деко, на който съм голяма почитателка. И за мен това си е едно истинско бижу, което можеш да завещаеш и след себе си. Хубава е!
А детските ти стаи са чудесни също, господата и госпожицата трябва много да са слушали. Innocent Когато подредите всички книги, декорации, играчки и подобни ще станат още по-пъстри и примамливи! И на мен ми харесаха пердетата много, особено в момчешката стая. Разпознах възглавничките от офортите на Била. Аз се колебаех дали да взема, така и не ги потърсих на живо, само от книжката; свалят ли се калъфките или трябва цялата възглавница да се пере?

Vodoley54, честита врата! Нека само желани и скъпи гости посреща! Изцяло нова изработка ли е или има вложени реставрирани елементи? Защото е доста встрани от масово предлаганите врати в момента. Има характер и това веднага прави впечатление.

killpop, проверявала ли си в Джъмбо за покривка? Оттам съм купувала две памучни - тъмносива и морскосиня. За жалост нямат изглаждане, а и някои упорити петна не се изчистват, и затова почти не ги слагам вече. Иначе стояха чудесно, докато все още бяха в приличен вид. Падат тежко, плътни са, отиват си с платнени или луксозни плътни салфетки за хранене. Цената съвсем не беше висока, по спомен - 10-12 лв. за брой. Имаше разни размери.

# 141
Пижамка, тези възглавнички, големия младеж ги хареса в магазина, аз преди това само в зелено и цикламено бях видяла и хич не ме грабнаха... но тези много добре ни пасват. Не им се сваля калъфката за съжаление, ще трябва цели да ги пера. Разбрали сме се с момчетата, че като им сложим големите бели магнитни дъски над леглата и тогава ще мислим с какви картини/рамки да е останалата част от стената Simple Smile
С кифличката всичко сме уточнили, правим ѝ стаята като за по-големки, но не е бебе вече, второкласничка ще е!

# 142
  • Русе, България
Благодаря за информацията! Цели възглавнички прах преди има-няма месец, успях четири в размер 35/35 да събера. Съвсем добре си излязоха от пералнята, съхнаха на слънце и станаха съвсем като новички. Така че едва ли ще имаш проблеми, но все пак ако се сваля калъфката е по-удобно.
Нормално е вече да не са бебешки стаите им. Wink И моят първокласник, като търси из нещата си, все казва: "Аз забравих, че стаята ми вече е ученическа". Иначе с желание подрежда и почиства.
Хубаво е, когато има всеки своя кът. Така се предразполага към различни занимания, а когато е декорирано с желание, се появява и естествения стремеж към поддържане.

# 143
  • Варна
Дупчиците от пирони се скриват много лесно с малко гипс и после минаваш с латекса. Нищо не се вижда.

Предложете къде мога да намеря покривка за трапезна маса от естествена материя, на нормална цена (до към 30-40 лв). Проблемът е, че масата е с размери 80х120 см, значи ми трябва нещо от сорта на 140х180 см. Икейските са ужасно грозни, а и нямат този размер. Платовете за ушиване също са грозни. В H&M home има разни по-добре изглеждащи, но също нямат този размер. В магазините за платове не съм гледала, но като цяло там продават все полиестер...

Преди години си купувах плътни покривки с тефлоново покритие от Метро, ако не се лъжа. Полиестера се поддържа най-лесно между другото.
Мерси, ама аз точно изкуствени материи и покрития не искам, много ми се хлъзгат и са гадни като усещане. Не ми пука за петна, мятам в пералнята и всичко се маха.
Вчера питах в H&M, нещата от Home сериите не се излагат във физически магазин. Как въобще успяват да продадат нещо така?Thinking

При мен пък ми остават петна на ленените покривки, особено ако са накапани от нещо плодово или дресинг, недай Боже от вино.

# 144
  • Street of Dreams
Пижамка, благодаря. Hug Само не разбрах ки две противоположни стени да са в тъмносиньо (страшно харесвам тъмносини стени с бели елементи). Да, рамката ще бъде от стиропор - можем да го боядиваме в какъвто цвят искаме. Днес установих, че тапетът е дошъл в много по-тъмен и топъл цвят, отколкото е показания на сайта
Скрит текст:
https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/21078832_102101029 … 0&oe=5A2400FB тук на някои снимки също е със изчистени, скандинавки стил мебели)
и това ме прецаква цветово допълнително.
Камината бих искала да се вижда от дивана, въпреки че много се връзва с тапета и наистина ще стане хубаво. А столът е част от този кът, който не е сниман - има разтегателен диван (а гости), маса (черната със свещите) и този стол. Ще снимам като разчистим малко багажите. Peace

# 145
  • Русе, България
OnDiNe_, визирах стената с прозорците и срещуположната й. Защото, ако боядисаш тази с тапета и тази с телевизора, ще се получи още по-голямо визуално сплескване по ширина и издължаване на цялото помещение.
Може би със снимки и на останалите зони, направени от различни ъгли, ще е по-лесно.
На линка, който си дала, има само една вкусно изглеждаща триетажна торта. Grinning

# 146
  • Street of Dreams
 Mr. Green
Извинявам се, не бях си изпила кафето.
Между двете големи стени има повече от 5 метра разстояние, мислиш ли, че ще стане оптическо сплексване? На тапета ще му отива ли синьо?

# 147
killpop, проверявала ли си в Джъмбо за покривка? Оттам съм купувала две памучни - тъмносива и морскосиня. За жалост нямат изглаждане, а и някои упорити петна не се изчистват, и затова почти не ги слагам вече. Иначе стояха чудесно, докато все още бяха в приличен вид. Падат тежко, плътни са, отиват си с платнени или луксозни плътни салфетки за хранене. Цената съвсем не беше висока, по спомен - 10-12 лв. за брой. Имаше разни размери.
Хм, точно в Джъмбо не ми беше хрумвало да проверя. Ще погледна.Hands Thumbsup Благодаря.
Иначе аз не ги цапам кой знае колко, евентуално със салата или някакъв сос от манджа. Вино не пия... Дотук не съм имала петно, което да не се маха.

# 148
  • По света и у нас
Pyjamka, благодаря ти за хубавите пожелания! Входната ни врата е съвсем нова, подхожда си с бъдещото емпоре. За сега се виждат само гредите му/добавих снимка в албума си/. Очакваме да ни доставят дървените стъклопакети, за да затворим къщата. Едва тогава ще продължим с подовите настилки, баня, тоалетна, кухня...Sunglasses

# 149
  • София
Какви лампи се слагат на открити тераси? Плафони ли?

Общи условия

Активация на акаунт