Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 56

• 112 059
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • Canada
В случая нямам проблем да си осчетоводя килим Simple Smile
Иначе приятели са ми давали фактури за стоки, не виждам проблем. Не знам дали е незаканно, но определено е непроследяемо.

Бих те помолила да не обявяваш публично данъчните си измами и да не подтикваш други да го правят. Наистина ли не знаеш дали е незаконно?

# 646
  • София
Аз да допълня, че не само е незаконно, но и е много лесно проследяемо и наказуемо. Има едни VIES декларации, в които ежемесечно фирмите от ЕС декларират какво са продавали на други фирми от ЕС. Съответно в рамките на целия ЕС се прави засечка между декларираното от продавачите и от купувачите. Ако вземете фактура на някоя фирма и после тази фактура не се декларира, веднага възниква повод за проверка. Проверката е лесно изпълнима, тъй като има доставка на стока до определен адрес. Ако пък използвате фактурата и си я отчитате за фирмен разход си е чиста данъчна измама, която няма какво да коментираме.
Правете си каквито искате далаверки и си живейте с гордостта за гениалната данъчна измама, но не е нужно да ги оповестявате, а още по-малко да подтиквате други да я правят.

# 647
Килимчето супер яко пасна на интериора на офиса ни. Посрещаме скандинавци и всичко е в бяло и няколко подобни тюркоаз елемента. Не ми беше спешно да го осчетоводявам, но ако искат да проверят нямам проблеми.
Благодаря за загрижеността ви! Нямам проблеми с "данък лукс".

# 648
Има ли тема за Вивре, че загледах един диван от рекламата? Та да питам някой дали е поръчвал мебели и дали чрез покана от приятел може да се ползва отстъпка при първа поръчка.
Редактирам се, понеже видях тема за Вивре от 2016 година. Никой там не е поръчвал мебели.

# 649
Поръчвала съм мебели от там. В момента има 15% отстъпка за първа поръчка. Та, ако вече си поръчвала, покани ТМ(примерно) и направи поръчката от неговия профил. Така той би трябвало да има -10 или 12 лв за първа поръчка и още - 15%. Но пак си калкулирай нещата, все пак.

# 650
Укриването на ДДС е проследимо и още как, а да плеснеш такава глупост във форум, значи умствения багаж трябва да ти е крайно недостатъчно ....

Климите и мебелите са намалени, точно съм тръгнала на лов за килими, тяхната кожа Joy

# 651
Здравейте, включвам се с питане. Къде в София, във физическия магазин има хубави трапезни маси и столове? Които да не са прекалено скъпи. Изключвам ИКЕА, мебели Явор, Айко, в които не открих нищо подходящо.

# 652
Здравейте, включвам се с питане. Къде в София, във физическия магазин има хубави трапезни маси и столове? Които да не са прекалено скъпи. Изключвам ИКЕА, мебели Явор, Айко, в които не открих нищо подходящо.
Ако разбереш, кажи и на мен. Simple Smile

# 653
В мьомакс открих "моите" столове, само дето не бяха в моите цветове на тапицерия, та по картинка открих производителя Simple Smile. В овча купел открих други, но имаха дълго време за доставака и доста сериозна добавка в цената за бял цвят... не помня името на фирмата Sad
ПП: сетих се - Банко

Последна редакция: вт, 31 окт 2017, 08:38 от peneva_a

# 654
  • Beyond the stars

Може да погледнеш и Jysk  Wink Може би е хубаво да насочиш какъв тип/вид/стил трябва да са , за да дадем предложения  Peace

# 655
  • София

В Еником.

# 656
Тези ги поръчах на дърводелец и да ви кажа право, толкова съм разочарована от мебелите, че си продължавам с дърводелеца.
Гадината започна да ме дере, но пък добре работи, но не си го давам, че едва се вреждам.
Ся съм му поръчала да ми направи един гардероб, харесан в Икея, ама там много постно откъм цветове, ще си почакам, няма как ...
Та моя съвет е - обиколете малките магазини за мебели, обяснете им какво искате и се оставете в ръцете им. Понякога излизат уникални неща.
Сега сътворявам секцията за дневната, искам нещо нестандартно и разчупено, оргинално ... да ще се пробвам в интериорния дизайн  Mr. Green

Този диван харесах, според вас връзва ли се с килима?
Диван
http://www.como.bg/mebeli/vsekidnevna/holni-garnituri/glova-garnitura-254002.html

Харесани килими
1
2
3

Секцията ще я поръчам в светло дърво, още не съм решила какво точно, малко ще бозавее на стената но не ми се занимава да бърша прах по тъмни мебели, значи и на въпросния килим и диван ще трябва да се мисли цвят на секцият, мислех да е орех, ама не съм решила още ...

# 657
  • Street of Dreams
Третият килим е разкошен. Heart Eyes

# 658
От тази серия в Килимия има няколко с орнаменти, но на мен нещо тежки ми идват, привличат цялото внимание към себе си, изчистените сякаш по ми харесват ...но и орнаментите са много красиви ... ще бъде труден избор ....За това сондирам мнения  bouquet

# 659
Аз пък хич не съм доволна от малките магазинчета за мебели или поне нямам добър опит  Cry
Не съм толкова неграмотна да обясня какво искам, давам снимкови референции, както и такива за материали, но в крайна сметка повечето пъти съм получавала неща, които не искам и не са били съгласно предварителния проект и задание.
Освен това са ми бавили срокове, искали са ми допълнително пари и т.н. Затова видя ли нещо готово, купувам, но нямам доверие тепърва да ми правят някакви по-специфични неща.

Общи условия

Активация на акаунт