Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 65

• 91 954
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Благодаря ти за бързите и точни отговори! Simple Smile
На теб стискам палци за скорошния хубав финал! Simple Smile

# 361
  • Далече, далече...
Здравейте, и от мен! Ето, че и нашият момент дойде, предстои ни първо инвитро. До 22.10 бях на противозачатъчни, док каза че след като ги спра до 2-3 дни трябва да очаквам МЦ. Има ли момичета които са пили противозачатъчни, преди инвитро ( от 05-22.10), на кои ден от спирането им започна МЦ?
Благодаря предварително и успех на всички!

# 362
Тита, аз пих един месец противозачатъчни преди процедурата. Цикъла дойде със зацапване някъде на 3 или 4 ден след спиране на хапчетата после се усили.  Важно е да уведомиш лекаря си още при появата на зацапването. Пожелавам ти успех!

# 363
  • София
Момичета, един въпрос:
2ри ден на развитие на 2 ембриончета - едното е с 2 клетки с 20% фрагментации, другото е с 4 клетки на 30% фрагментации. Според вас какъв е шансът да оцелеят до 5ти ден и ако оцелеят и се имплантират, има ли някакъв риск за бременността и бебетата?
Благодаря ви предварително!

# 364
Момичета, един въпрос:
2ри ден на развитие на 2 ембриончета - едното е с 2 клетки с 20% фрагментации, другото е с 4 клетки на 30% фрагментации. Според вас какъв е шансът да оцелеят до 5ти ден и ако оцелеят и се имплантират, има ли някакъв риск за бременността и бебетата?
Благодаря ви предварително!

Usmivka87, понеже се намирам в подобно положение, смятам, изчислявам и обмислям, трябваше да си припомня една мисъл и тя ми дава малко утеха:
Природата не е математика, нито е статистиса. Началото е в нашите ръце, но какъв ще бъде краят, зависи само от съдбата.

# 365
  • София
Усмивка, ако трябва да съм честна, не ми звучи никак добре. Дано успеят да преодолеят фрагментациите и да се компактизират, но се подготви, че може и да не стане. Успех!

# 366
  • София
Благодаря ви, момичета! Следя и вас и стискам палци!
А дали ако случайно доживеят, с тези фрагментации рискът за малформации нараства или няма значение?

# 367
Не мисля, че това значи, че ще са с малформации, но съм съгласна с Буена, че фрагментациите са наистина много. Надявам се следващите дни да наваксат и да си подобрят качеството.

# 368
  • Далече, далече...
Здравейте! От днес започва и моята стимулация с Менопур 150, трябва да си сложа първата инжекция в интервала от 15.30 до 16.00. Днес ще преместим стрелките на часовника с един час  напред, и се чудя утре кога трябва да бия инжекцията. Вчера бях при док и  питах, каза че 1 час е от  значение. В същия момент ни излязоха и резултатите от изследванията и
сменихме темата. Много ме е яд, как не се сетих пак да питам. Момичета,  вие как ще процедирате  в случая?

# 369
Здравейте, момичета,

попадам на различни информации в сайтовете на клиниките и затова реших да се обърна към вас, тъй като имате личен опит.
Какви хормонални изследвания ви накараха да направите преди първата процедура инвитро?
През септември имах консултация със специалист, след която тествах TSH (1.470) и AMH (1.223). Направих и цветна снимка, която показа, че всичко е наред. (Последните ми изследвания на други хормони са от преди една година, те са в норма). Уговорихме се за инвитро ноември. Това, което ми се стори странно е, че на въпроса ми: "Трябва ли да си изследвам другите хормони сега, преди стимулацията?", отговорът беше и все още е "Не, не трябва. Никакви изследвания други не са нужни". В сайта на Надежда, примерно, искат и изследвания за HIV, Хепатит B и С, актуални хормони и т.н..
Сега се чудя дали клиниките искат куп изследвания, само за да точат пари от фонда (аз се самофинансирам!) и реално не са необходими всичките, или докторът, при когото бях, не ме взима насериозно и ще ме третира на обща база, а няма да подходи индивидуално.

Какво мислите?

Благодаря предварително!:hibiscus:

# 370
  • София
За мен започване на процедура, без актуални хормони е меко казано неприемливо.

# 371
Най-вероятно ще иска хормони на втори ден.

# 372
Сирма, на мен изследвания на хормони, СПИН, сифилис, хепатит в и с ми пуснаха когато започна стимулацията на втори ден от мц. Освен това, тях си ги заплащаш- те не се поемат от фонда. Фондът поема само хормоните по време на стимулацията, но не и тези преди това. Поне при мен беше така. Успех!

# 373
Сирма, на мен изследвания на хормони, СПИН, сифилис, хепатит в и с ми пуснаха когато започна стимулацията на втори ден от мц. Освен това, тях си ги заплащаш- те не се поемат от фонда. Фондът поема само хормоните по време на стимулацията, но не и тези преди това. Поне при мен беше така. Успех!
Аз изобщо не минавам по фонда, всичко сама си плащам. Притеснението ми не е за разходите, а дали е редно без никакви актуални хормони да се стартира ситмулация, или, както каза по-горе Cristi, най-вероятно ще ми ги иска на втори ден.
Очевидно на вас двете са ви ги искали със самия старт на стимулацията, което ми вдъхва малко спокойствие.

Благодаря ви!

# 374
  • София
Серология се прави преди пункция / оплождане на яйцеклетките. Давността на изследването е 6 месеца. Няма смисъл да го пускаш предварително.
В цикъла преди пункция / инсеминация / цветна снимка се пуска микробиология и хламидия. Микробиологията важи 1 месец, хламидията - 3 (по спомен).
Хормони (женски) пък се изследват в цикъла, когато те проследяват или правиш стимулация. Докторът ще ти каже в кой ден какви хормони да изследваш. Затова и да ги пускаш предварително - те ще са само за ориентация. Обикновено хормоните на втори ден при започване на процедура се комбинират с преглед с ултразвук, за да се види броя на антралните фоликули.
Можеш да пуснеш предварително ТСХ, за да може ако е високо да го свалиш преди започването на процедурата.
Всичко останало е безсмислено да се пуска предварително, защото после ако му е изтекла давността трябва да се повтори.

Общи условия

Активация на акаунт