Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 65

• 91 104
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Много Благодаря за куража и подкрепата!
Дано и моите оцелеят и да ги гушкам следващата година!
На теб успех и леко раждане Simple SmileHug

# 451
При мен от 11 яйцеклетки, 8 се оплодиха, но само 1 оцеля до 5ти ден и стана бластоцид. Върнаха ми я във вторник и сега си почивам вкъщи с надеждата да ме хареса и да се хване. Simple Smile

Горе главата, има надежда. Simple Smile Познавам жени, които и само с една извадена яйцеклетка са успели. Мисли положителнo и пиши как върви. Simple Smile

# 452
А знаете ли кой е по-добрия вариант за благоприятен край- да се върнат на 3 или 5 ден?
Утре ще ми се обадят пак и ако трябва да настоявам за по-добрия вариант Simple Smile

# 453
  • София
Rose Lady, индивидуално е...няма правило за по-добрия ден от двата. Лекарят би трябвало да каже според него как е в зависимост от развитието в съответния ден.

# 454
  • София
Няма рецепта. Има жени успели на 3ти ден, има такива на 5ти, дори на 2ри. Личното ми мнение, след 5 опита и общо 7 трансфера е, ч е ако един ембрион има потенциал да се превърне в бебе, то той ще с е захване без оглед на деня, в който е върнат.

# 455
В моята клиника държат на трансфер на 5-ти ден, според техните статистики шансът за имлатниране значително нараства.
При първият ми опит и 3-те ембриона се развиваха прекрасно до 3ти ден, но на 4ти ден 2 от тях просто спряха. Не са били читави.

# 456
И в мойта клиника изчакват енбриончета до 5 ден. И на мен 9 се развиха до 3 ден. И на 4 ден 5 спяха развитие. Много ми стана мъчно. Мислих , че само мойте ембрита така измират изведнъж.

# 457
Рончо, и аз първо много се натъжих, но после си викам: по-лошо щеше да е, ако на 3ти ден ми бяха трансферирали някое от тези ембриончета, които на 4ти ден са спрели да се развиват.
Но знае ли човек, в майчината отроба можи би са щели да продължат да се делят.

# 458
Анджали и аз съм си го мислила това. Но моя лекар държи на трансфер на 5 ден.

# 459
Анджали и аз съм си го мислила това. Но моя лекар държи на трансфер на 5 ден.

Моят също, и като се замисля е прав. Щом ембрионът е оцелял до 5ти ден, вероятността да оцелее и нататък е по-голяма. Поне това показват статистиките на клиниката.

# 460
И на мен днес ми се обадиха- трансферът ще е на 5-ти ден. Имам си 2 "много бързо развиващи се", и две по-бавнички.
Мисля да си поискам да ми върнат и четирите, вие какво мислите?

# 461
  • София
4 на пети ден мисля че не е много редно.
не помня точно но максимума на петдневни е 3 и то зависи от други фактори.
поне така пише в наредбата.

# 462
Rose нали бяха се оплодили 3? Как сега станаха 2+2? Това е хубава новина от малко към голямо число, ама ми е интересно тея биолози толкова ли са заблудени ...
Успех на трансфера!

# 463
Rose нали бяха се оплодили 3? Как сега станаха 2+2? Това е хубава новина от малко към голямо число, ама ми е интересно тея биолози толкова ли са заблудени ...
Успех на трансфера!

DucaMF да първо ми казаха че са само 3, но на втория ден ми се обадиха и казаха, че имало едно запъртъче което се е оплодило по-късно.
Към момента има 4 оплодени, като 2 се развиват много добре и 1 малко по-бавно и 1 много бавно.
Утре сутрин ме викат за трансфер (на 5-ти ден).
Дано всичко е наред до утре и да си ми върнат всичките, за да имаме по-голям шанс, въпреки, че четох, че за първи опит повече от 2 не било много препоръчително да се връщат.

Дано станат нещата и за Коледа си имам много хубав подарък Simple Smile

# 464
  • София
Аз бих върнала 2 и замразила 2. Според мен ще откажат да върнат 4те - мисля, че имаше някакви законови ограничения за трансфер на повече от 2 или повече от 3 ембриона...

Общи условия

Активация на акаунт