Какво повече НЯМА да купя - тема 11

• 133 765
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Посетете съботния пазар в Пирот, в Димитровград няма такъв, само малки магазинчета. Аз само споделям мнение за маслото, защото такъв вкус на такава цена при нас няма.

# 406
  • София
Относно пазара в Пирот ,точно в тази шатра от веднага от ляво след входа (явно става въпрос за същите хора ,който продават маслото) ,продават уникално вкусно сирене ,кашкавал ,разни месни продукти ,които си личат ,че са правени от истински продукти ,а не каквото имаме тук в България.

Последна редакция: чт, 02 ное 2017, 17:12 от vikonetka

# 407
  • София
Относно пазара в Пирот ,точно в тази шатра от веднага от ляво след входа (явно става въпрос за същите хора ,който продават маслото) ,продават уникално вкусно сирене ,кашкавал ,разни месни продукти ,които си личат ,че са правени от истински продукти ,а не каквото имаме тук е България.
  Точно за същия щанд говоря, да. Аз дори не знаех, че продават масло и случайно попитах, след това поисках да го опитам на вкус и бях възхитена от вкуса. Килограм перфектно и качествено масло на цена от 14 лв, си е голямо попадение.

# 408
Не само сиренето и кашкавала са супер в Пирот, както и различните видове сирена с чушки . Масло не съм купувала, но червен пипер, кори за баница (има и по-дебели кори и по-тънки, но са вкусни много).
Само да вметна , че на 18-ти има някакъв фестивал на сушеницата в Цариброд. Не ми е ясно къде ще се побере, минавали сме на връщане от Пирот, но просто за информация. Вината домашните също са им хубави в Пирот, за сухите салами да не споменавам. Месо почти изцяло купувам от Пирот и стои във фризера, телешкото просто си е като едно време, както го помня. Поне не е натъпкано с разни боклуци - надявам се. Ще се огледам и за масло-благодаря)))

# 409
  • София
Това сръбско масло да не е техния каймак?

# 410
  • София
Това сръбско масло да не е техния каймак?
Масло е, има вкус на сметана и каймак. В шатрата имаше малки и големи разфасовки, лично моята излезе 900 грама. В маслото се усеща, че има малко сол, може да имат и съвсем безсолен вариант.

# 411
Всяка събота ли е този пазар? Само с лична карта ли се пътува и в каква валута се пазарува? Има ли къде да се седне за хапване с дете?

# 412
  • София
Всяка събота ли е този пазар? Само с лична карта ли се пътува и в каква валута се пазарува? Има ли къде да се седне за хапване с дете?
Пазарът в Пирот го има всяка събота, но след 14 часа сергиите се поизпразват и хората намаляват. Оптималният час за разходка и пазар там, по моите виждания е между 10 и 13 часа. След това пазарът свършва. Границата при Калотина се минава само с лична карта, навсякъде в Пирот може да се плаща в левове на пазара,освен в магазините. На всяка крачка има Change бюра или техните менячници и при необходимост може да обмените динари. Ние много обичаме да ходим на разходка до Пирот, когато времето е хубаво, там има много семейства с деца, но ако е студено, разходката не е много приятна. Непременно опитайте техните мекики (разбирай мекици). Една огромна мекица, дълга около 60 см и повече, струва 50 стотинки.

# 413
Оооооо....размечтах се.... Heart Eyes

Подюрвам мъжо, нарамвам детту и към края на ноември, ще го преслушаме.  Mr. Green

# 414
А малките деца предполагам трябва да имат паспорт, за да преминат Калотина?

# 415
  • София
А малките деца предполагам трябва да имат паспорт, за да преминат Калотина?
Децата винаги излизат от България с червен паспорт и с декларация от единия родител, ако пътуват само с другия. Ако ще сте двамата родители с детето и сте с различни фамилии, трябва и копие от Акта за раждане на хлапето. Някой по-горе беше споменал, че на 18 ноември ще има събор на сръбската колбасица в Димитровград. Ние сме ходили на същия събор през зимата, но в Пирот и предполагам, че ще е същото. Разпъват огромна шатра или наемат подходящо помещение и вътре има много щандове на местни фирми за производство на сирена, вино и суджук, които може да дегустираш и ако искаш-да си купиш. Иначе отвън има скари с плескавици, пушени меса, сладкиши, напитки... В Пирот имаше 5 лв. вход, за да влезеш при щандовете с дегустация, сега не знам как ще бъде.

# 416
На каймака си пише Каймак, маслото е Маслак, или нещо подобно, страхотни са. Сигурно от година и половина не сме ходили до Пирот, тази шатра с млечни щандове не си спомням, да не би да е някаква новост  Thinking
Иначе мекиките ги поразвалиха от както българите полазихме съботния пазар, по града има повече българи от колкото сърби . И пастите в сладкарницата също, и страхотните млечни шейкове, и доста други неща, а поничките правят с гадния Аро крем от Метро.
И по границата навръщане зачестиха проверките за забранен внос на млечни и месни продукти.

Последна редакция: пт, 03 ное 2017, 17:09 от Lemy

# 417
Ама забранен ли е вносът на тези стоки наистина?

# 418
  • София
Ама забранен ли е вносът на тези стоки наистина?
Забранен е, да, защото Сърбия не е в ЕС. Но реално всички българи са в Пирот на пазар и то точно за месо, колбаси, млечни продукти и митничарите го знаят. Понякога изобщо не проверяват колите, друг път се заяждат, ако видят непакетирани храни в багажника.

# 419
Нещо не успя да ме очарова този Пирот. Бях на едно изложение на производители, нищо впечатляващо, един голям гъчканак и в тая шатра зверска смрад и жега, не ми харесаха много и продуктите, които пробвах, самият град пък съвсем.
Скрит текст:
Ние отидохме да си взема павлака и каймак, защото обожавам, а такива продукти тук нямаме, но инцидентно, редовно не бих ходила, не ми се вижда смислено.
Купихме някакви месни мезета от изложението, бяха безумно осолени, уж ги опитвахме и на място, но нещо не ми харесаха после. Единственото, което си спомням е, че взех една плитка домашен чесън, много хубав беше. Simple Smile
(масло е маслац/путер/бутер и дори наименованието масло може да се срещне на места)

Общи условия

Активация на акаунт