Какво повече НЯМА да купя - тема 11

• 133 756
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
Дами (и господа), поразпитайте за хубави мандри и производители на местата, където пътувате. Питайте местните хора или някой, който вече е бил. Ще откриете страхотни находки из цялата страна. Не е вярно, че в България вече не се правят хубави млечни продукти и няма месо "като от едно време". Аз винаги пазарувам, когато пътуваме.

По темата: Никога, никога, никога повече няма да си купя нещо от сладкарската витрина на Фантастико. Три пъти различни неща, отвратителни, всичките ги хвърлих.

# 421
  • Сф
Това в кое Фантастико? Аз редовно взимах от сладк.витрина две години, верно скоро не съм, но винаги са ок нещата.Това за Надежда.

# 422
  • София
Проблемът е, че не пътуваме всяка седмица, но консумираме млечни продукти почти всеки ден. И да се намери мандра, едва ли ще са съгласни да изпращат по куриер сирене от другия край на БГ напр. Последно си купих разкошни домати от една баба на прибиране от почивка, но няма как да ѝ кажа да ми изпраща всяка седмица от тях.

# 423
Проблемът е, че не пътуваме всяка седмица, но консумираме млечни продукти почти всеки ден. И да се намери мандра, едва ли ще са съгласни да изпращат по куриер сирене от другия край на БГ напр. Последно си купих разкошни домати от една баба на прибиране от почивка, но няма как да ѝ кажа да ми изпраща всяка седмица от тях.
Ние много често правим така - отивайки на село (което се случва на 4-5 месеца веднъж), минаваме покрай една мандра,  откъдето пазаруваме като за магазин - по едно кашонче сирене /краве и овче/ и пак горе долу толкова кашкавал. Опаковките са им вакуум и няма проблем с годността. Вярно, затваряш доста пари, но поне знам, че продуктите са хубави.

# 424
  • на Мелмак
Ние нямаме село, почиваме основно в неделя, като гледам цените все повече пари ще отиват за храна, уж гледам да е хубава.

# 425
На път за вилата, минаваме покрай две мандри, в началото едната направи голям бум, винаги имаше опашки, сега няма никой, развалиха си всички продукти. А на втората, не смея и да пробвам нещо, само с поглед си личи какви са химии.
Аз за това обичам през седмицата да ходим до Пирот, спокойно е, приятно е, имам си любими магазинчета и кафета. За жалост, както и писах, поразвалиха качеството на доста неща, и вдигнаха цените. На пазара също като видат българин, цената е различна. Иначе и аз съм купувала страхотен чесън от там, една година даже и карфиол за туршиите взехме  Laughing  А брашното им е страхотно, любимо ми е едно, тип 400, бяло, пухкаво, нежно, като сатен, и стават невероятни печива.

# 426
Явно всички производители - дребни, едри, промишлени и домашни -  жестоко се блазнят от печалбата за сметка на качеството. Твърде недалновидно е това. Ок, вдигни цената като имаш търсене, но не си разваляй качеството...

# 427
А аз съм възхитена от кисело мляко "Герзовица".  Уникално вкусно с каймак отгоре.
Продава се на цена 1,15 лв. Не бих вкусила никакво друго кисело мляко.

# 428
Значи сега на 18 ноември е някакъв фестивал на сушеницата в Цариброд. Не знам какво е и как ще бъде, но януари всяка година имат на пеглената колбасица в Пирот някакъв събор. Там обаче входа е платен и не сме влизали, направо на пазара ходим и купуваме. Пред самия събор или както е там също има сергии и може да си купувате мръвки всякакви. Много е хубаво месото там , чисто и с вкус. Само едно нещо ме притеснява. Че е чисто е вярно, че е собствено производство също., ама...след тези бомби дето падаха там земята е отровена. Дори и там не знам дали , което купувам не е вредно, а че е домашно няма спор.
За пътуване с деца има някаква къща на шоколада или нещо такова в Пирот , близо е до пазара. Много вкусотии на добра цена има. Също има къде да се похапне и седне, не е скъпо. Като свършиш динарите минаваш на левове, няма проблем , но по-добре с динари да си обмените още от България. За децата си трябват документи, ние бяхме възрастните и детето не сме водили с нас-нямаше интерес да се мотае, само поръчка си даде разбира се ))) Не е далече и си заслужава според мен поне.

# 429
  • София
Явно всички производители - дребни, едри, промишлени и домашни -  жестоко се блазнят от печалбата за сметка на качеството. Твърде недалновидно е това. Ок, вдигни цената като имаш търсене, но не си разваляй качеството...
Тук е другият проблем. Покупателната способност на голяма част от населението е ниска. Няма как да вложиш качествени продукти, да калкулираш труд, печалба и да предложиш сирене на висока цена, защото няма кой да го купи. Забелязвам в магазините, че доста хора са се преориентирали към т.нар. имитиращи продукти, което говори красноречиво, че няма как да си позволят хубаво сирене, мляко, кашкавал, месо и т.н.

# 430
Дайте по-точни координати де, явно ще се ходи на пазар при комшиите! Аз от БГ купувам една страхотна сръбска кисела салата с чушки и каймак - няма такава вкусотия!
Откъде я купуваш?

# 431
Дайте по-точни координати де, явно ще се ходи на пазар при комшиите! Аз от БГ купувам една страхотна сръбска кисела салата с чушки и каймак - няма такава вкусотия!
Откъде я купуваш?
Има я по всички млечни магазинчета, накъде насипно, накъде фабрична. Мисля, че по скоро е сметана, не каймак, защото се казва "Павлацу с нещо си", а павлак е сметана.

# 432
PureLove, за Фантастико в Дървеница говоря. И на нас ни е проблем като не сме пътували скоро, а свършим млечните. За месните горе-долу съм намерила откъде да вземам прилични.

# 433
  • на Мелмак
Аз месо си взимам от Партньори, сега по някаква странна роднинска линия ще имаме и половин теле.
От Фантастико също взимам понякога.
Отидох вчера до кварталния магазин за кашкавал, ами то всички парчета на всички марки в хладилната витрина бяха меки, една -две даже бяха като тесто.
Това означава, че изобщо не е узрял.

# 434
  • гр.Пловдив
А аз съм възхитена от кисело мляко "Герзовица".  Уникално вкусно с каймак отгоре.
Продава се на цена 1,15 лв. Не бих вкусила никакво друго кисело мляко.

За Герзовица се подписвам с 2 ръце,всичко им е уникално,3 вида сирене,овче мляко,извара,масло на кг,фирменото им магазинче е до нашата улица в квартала ,пазарувам си основно оттам ,скъпичко си е,сиренето е 12лв кг ,но си заслужава Simple Smile Там предлагат и продукти на Попов ,та всеки път като вляза и не ми мърда стотака Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт