НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 117

• 67 405
  • 799
  •   1
Отговори
# 15
  • гражданин на света
Здравейте Дами! Искам да Ви се представя. Аз съм Цвети, на 37 години, 173 см висока, и в момента около 75-76 кг. От този начин на хранене се интересувам отдавна, чела съм доста, експериментирала съм със себе си през годините и наблюдавам постигнатите резултати. В момента моето ВМ-НВД изглежда така: П:М:В = 27:61:12% = 124гр:124гр:55гр. За тези сметки ми съдейства инструктора с когото работя. Преди сама си смятах съотношенията, но явно някъде грешах и не ми се получаваха нещата, или храненето ми беше основно протеиново (близо до Дюкан) или прекалено мазнинно (не знам с какво да го оприлича) или пък калориите ми отиваха доста над 2000 за ден, и никак, ама никак не бях доволна от собственото си изпълнение на този вид хранене. Сега съм на горецитираните съотношения, така от малко повече от месец и резултатите са видими, а още повече осезаеми. В началото не бях особено внимателна към режима, и когато вечер си калкулирах деня - ами съвестта ми не беше особено чиста. Имаше вина, бири, цаци-маци и т.н. отпускарски работи Simple Smile Но дойде време да се измеря - 30 дни след "условното начало", и тъй като се тегля ежедневно (не мога да се освободя от този дългогодишен навик) и си знаех че съм мръднала само 2кг надолу, два дни се ослушвах преди да хвана метъра. И какво последва - пълен шок! Меря 6 обиколки, и всичките бяха надолу спрямо тези от преди месец, като талията -6, ханша -4, останалите и те доста впечатляващи минуси. Направо не вярвах на очите си, чак помолих колежката да ме измери и тя, да не би аз много да пристягам метъра Simple Smile. Ами вярно си беше!!! И от тогава като ми дойде един хъс - повече от 10 дни съм супер изрядна, и протеините ми излизат, и мазнините са ми достатъчно, и алкохол не съм близвала от тогава Simple Smile Та за тези 10 последни дни съм още -2кг, а обиколките ще ги меря чак на 13-14.09, надявам се и тогава да има УАУ. Чувствам се надъхана, зарибена, заредена и все в този дух. И за да не прекалявам с писането още от първия пост - ще продължа с вас и ще пиша периодично, а и имам какво да разкажа.

# 16
Sth, веднага ли се хвърли на тези 850 мг? Доколкото знам, а и при мен беше така, дозата се достига по схема. Освен това се разделя през деня.

# 17
  • Варна
Аз снеска в 10:30 изядох едно пилешко бутче и преди малко в 15 часа ядох малко кашкавалено роле (кашкавал и шунка) и една-две лъжички маскарпоне,а за вечеря пак бутче.

# 18
Такаааа. Имам питане. Аз съм си стриктна от доста месеци. Прегрешения- примерно чаша вино за повод. Никакви плодове. Но миналата седмица ми стана лошо. Бях се качила на стол, при рязкото слизане ми се замая главата. Причерня ми, догади ми се. Стомахът ми стана на топка. Легнах и леко ме отпусна. Не напълно. За 2 дни ми мина, но хапвах и берита със сметана. Обаче вчера вечерта- пак така ми стана. Та хапнах ред Милка след миене на зъби(ужасен вкус) с идеята ако ми е паднала кръвната захар да не ми пада още през нощта. Днес ми е пак така отнесено. Все едно съм на кораб. Чудя се дали да не увеличавам въглехидратите.
Някой ще даде ли предположение какво, що? Иначе съм си имала и проблеми с вестибуларния апарат. Та може пак това да е, щото когато съм била в кетоза не съм имала такова причерняване и обливане със студена пот.

# 19
Танчето се оплакваше от същото. Аз също няколко пъти съм имала подобни изпълнения и замайвания.
При мен си го обяснявам с ниското кръвно. Оказа се, ча пак ми е станало ниско, както навремето - тогава редовно си имах такива причернявания и замайвания, особено при рязко изправяне...

# 20
Такаааа. Имам питане. Аз съм си стриктна от доста месеци.
Скрит текст:
Прегрешения- примерно чаша вино за повод. Никакви плодове. Но миналата седмица ми стана лошо. Бях се качила на стол, при рязкото слизане ми се замая главата. Причерня ми, догади ми се. Стомахът ми стана на топка. Легнах и леко ме отпусна. Не напълно. За 2 дни ми мина, но хапвах и берита със сметана. Обаче вчера вечерта- пак така ми стана. Та хапнах ред Милка след миене на зъби(ужасен вкус) с идеята ако ми е паднала кръвната захар да не ми пада още през нощта. Днес ми е пак така отнесено. Все едно съм на кораб. Чудя се дали да не увеличавам въглехидратите.
Някой ще даде ли предположение какво, що? Иначе съм си имала и проблеми с вестибуларния апарат. Та може пак това да е, щото когато съм била в кетоза не съм имала такова причерняване и обливане със студена пот.
Ако само виното ти е в повече, а въглехидратите са ти нищожни, може и това да е причината....

# 21
104/73 сега го измерих. Определено преди ми беше по- високо.
Краси, вино, тиквени семки....Картофи, ориз, хляб, сладкиш, плодове- не.
От днес имам бульон, ядох скумрия за обяд с цвекло и краставица.
После ядох печена тиква без захар.
За вечеря съм на гювеч има в него 3 картофа на цяла тава.

# 22
Sth, веднага ли се хвърли на тези 850 мг? Доколкото знам, а и при мен беше така, дозата се достига по схема. Освен това се разделя през деня.
blackisback така ми го изписаха. 850мг по време на най-обилното ми хранене, тоест на вечеря.

Зизу, благодаря за линка към предизвикателството, но аз съм пас. Има прекалено много условия / даже и да спазвам повечето от тях в момента, задължителният им характер ме плаши Simple Smile /

И докато четох там мярнах ограничение в броя яйца, това защо? Аз мога и 5 бъркани яйца с бекон да изям на веднъж, не мислих че това е лошо....

# 23

И моето се оказа, че пак е 100/70 ... Също в дните с ниско атмосферно налягане ми е такова замотано, явно още ми го смъква и ме "натиска"...

# 24
Именно затова е предизвикателство Simple Smile! Само две седмици е, трябва да се види ефекта. Аз пък не знам как ще се справя с 3-кратно ядене, защото предпочитам 4 или 5, но се надявам това да се регулира. Ще изпитам волята си Simple Smile (без млечни, без ядки, без , без... ако не пробвам, няма как да разбера). Имам огромна надежда, че най-накрая корема ще спадне.

# 25
Мариат, на мен като ми падне кръвното става така. Имала съм два супер гадни пристъпа, единият като дете/тийн, другият, когато бях на около 20г. Оправях се винаги със солен айрян.
При мен имаше и страшно боботене в ушите, все едно съм между две буйни реки ... много е гадно. Дано да не ти се случва пак.

Буря То е още много рано да се каже дали няма да има последствия от прегрешаването. Следващите 2 дни също ще съм в очакване на кофти резултати, ама не се напрягам хич. Просто съм си с едно на ум. Много четох за тези пусти въглехидратни дни (и по чужди форуми) и някои твърдят, че такова едно 'зареждане' превръща организмите им едва ли не в машина за изграяне на мазнини, други се оплакват, че се подуват и получават главоболия, разстройство и други , че и качват после по 2/3 кила вода. Даже в един блог вчера четох, че на авторката после и отнело 11 дена да се отърве от тази вода. Явно си е до организъм.

Зизу на мен ми дава, че нямам достъп до тази страница, но предполагам, че щом е предизвикателство, значи е нещо като хранене по списък и в определено време. Не бих се навила на такова нещо. Хич не обичам задължителностите и точно затова никога не съм можела да започна каквато и да е диета. Но пък се радвам, че открих този режим, в който имам избор какво да ям и когато си реша и колкото си реша. Но щом си решила да пробваш волята си - успех. Simple Smile

Последна редакция: вт, 22 авг 2017, 15:45 от Консерва

# 26
На мен предизвикателството не ми се отваря. Бихте ли копирали или да разкажете за какво става въпрос?

# 27
  • на Мелмак
Днес си направих кьополу, сложих му сметана, животинска -мммм. Яйца със сирене и масло , после едно мазно кафенце. Кг са ми същите, но талията и ханша са ми мръднали. Доволна 😊.

# 28
Въглехидратните "зареждания", без значение от вид и количество, и при мен водят основно до задържане на вода и качване на кг съответно.Никога след подобно не е имало "яростно" горене на мазнини.Напротив, в зависимост от количеството им, ми трябва от седмица до две, за да източа натрупаната вода.
Затова и не правя.

Краси, вино, тиквени семки....Картофи, ориз, хляб, сладкиш, плодове- не.
От днес имам бульон, ядох скумрия за обяд с цвекло и краставица.
После ядох печена тиква без захар.
За вечеря съм на гювеч има в него 3 картофа на цяла тава.
Ами, не са малко....имаш семки, тиква, цвекло....
Значи, друга е причината.  Най-вероятно кръвното....тези дни имало магнитни бури, до утре, може би ти действат по някакъв начин.

# 29
Тиквата е от вчера и днес, а цвеклото от днес...с идеята да си вдигна въглехидратите. И аз си мисля, че е от кръвното, а и от атмосферното налягане. Ще се нагодим някак си.
Консерва, и в тази тема(май на първа страница) съм чела да се вдигнат въглените, за да се задейства изгарянето на мазнини.

Общи условия

Активация на акаунт