НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 117

• 67 422
  • 799
  •   1
Отговори
# 30
ето го предизвикателството:
Event for Бантинг - ВМНВХ - България (Banting - LCHF - Bulgaria)
Скрит текст:
Предизвикателството е за всички нови, един вид начин да се гмурнете в храненето с по-конкретни правила. Също е за тези (като мен) които се хранят така от месеци... но от време на
време си позволяват повече свобода, а им се иска още малко да отслабнат!
Та така, започваме!
В това предизвикателство ще се върнем към самите основи на ВМВНХ, за да накараме всички да се отправят или да се върнат на прав път по най-простия начин. По време на
предизвикателството ще се придържаме към истинска храна.
1. Моля разпечатайте зеления и червения списък и ги дръжте под ръка
2. Яжте максимум 20г В на ден
3. Яжте зелени листни зеленчуци, колкото искате при всяко хранене. Марули, спанак..
4. Една малка порция от друг зеленчук, колкото юмрука ви при всяко хранене също е позволен.
5. Не яжте зеленчуци с по-виоки В, като тиква и брюкселско зеле например.
6. Не повече от големината на дланта ви Б на хранене, или 3-4 яйца, или 2 яйца и малка порция чисто месо. Никакви преработени меса.
7. Не яжте ядки, брашна от ядки, включително и от кокос
8. Не яжте подсладители, освен ако не са за кафето ви. Може би е добър начин да елиминирате подсладителите, като ги намалите по време на предизвикателството
9. Не яжте горски плодове, кисело мляко и крема сирена. И особено не ги използвайте като заместители на хранения.
10. Не яжте между хранения, освен ако не сте диабетик и получите хипогликемия.
11. Не пийте абсолютно никакъв алкохол
12. Питиета с кофеин максимум 2 на ден, пример кафе, чай, топъл шоколад
13. Сметана може съвсем мъничко в тези 2 кафета например или съвсем малко в храната
(1 с.л. заквасена сметана ИЛИ 1 с.л. течна сметана ИЛИ 1 с.л. крема сирене , като част от рецептата)
14. Млечните продукти ще са драстично намалени, освен сметаната описана по-горе ИЛИ малко кашкавал или сирене, две парчета с големината на палеца ви на ядене.
15. Поне 4 с.л. мазнини на хранене. Всички мазнини, които не са от мляко, включително масло, майонеза, всички месни мазнини, масла и олия от зеления списък, могат да се
използват колкото е нужно във вашата храна, за да сте сити до следващото хранене. По този начин можете да използвате повече не млечни мазнини, за да се определи дали
са те виновници ако сте в застой например.
16. Не забравяйте, че авокадото е много добър източник на мазнини, калий и фибри и съдържа само 3г нетни В за едно средно авокадо.
17. Не са позволени „ВРС“ bulletproof кафета, или „мастни бомбички“, също и „течни храни“ и шейкове. Яжте само истински храни. Единствено може да добавите ВРС bulletproof кафе (без кофеин ако сте си изпили днвната кофеинова дажба) при хранене, за да ви се увелицат мазнините. BPC- кафе с 1-2 с.л масло и 1-2 с.л сметана или кокосово масло.
18. Не се тревожете ако сте нов и имате нужда от 3 хранения на ден. Апетитът ви ще намалее от самосебе си.
19. Премерете се преди да започнете, и след това чак когато свършите с предизвикателството.
Снимайте се и премерете обиколките.
В коментарите слагам и линк към файла с предизвикателството
УСПЕХ

mariat, не помня ядеше ли млечни, но пробвай с айрян със сол да го вдигнеш

# 31
  • Бургас
Mariat, аз имам същите проблеми. Даже вестибуларния апарат така ми се беше разцентрил, че с линейка в Спешното ме караха. Обаче още нямам обяснение защо става така. Ниско кръвно с приближаващи граници, ужасен световъртеж и студена пот. Ниски въглехидрати не са, мислела съм си за обезводняване, липса на сол. Водата помага, понякога я соля. И лежа, лежа много. Гледам да не стоя гладна (покрай детето понякога ми се случва), да не съм дълго на затворено, абе гадна работа. Да си призная изпитвам страх, чувството е ужасно.

# 32
Аз не обичам млечни. Всъщност съм яла кисело мляко(само като бременна). Сега предпочитам заквасена сметана, обаче никога не съм яла таратор, айрян, салата Снежанка(оня повръщаш емотикон). Ще си хапна хималайска сол един кристал.
tanya_79, аз пия много вода. От страна на майчиния род има проблеми с вестибуларния апарат. Най- вероятно и това има значение. И на мен лежането ми помага.

# 33
  • Бургас
И моята майка е с проблем с вестибуларния апарат. Уж не е наследствено, ама може и да има значение. И аз се старая да пия вода, броя чаши всеки ден, иначе забравям. Стискам палци да мине бързо.

# 34
Аз не обичам млечни. Всъщност съм яла кисело мляко(само като бременна). Сега предпочитам заквасена сметана, обаче никога не съм яла таратор, айрян, салата Снежанка(оня повръщаш емотикон). Ще си хапна хималайска сол един кристал.
tanya_79, аз пия много вода. От страна на майчиния род има проблеми с вестибуларния апарат. Най- вероятно и това има значение. И на мен лежането ми помага.
Вариант е да наръсиш обилно със сол хапка хляб/колелце краставица/парче домат...пак ще свърши работа.    Simple Smile

# 35
  • София
Запис в новата тема.
Довечера ще хапнем адана-кебап от Лидл с къдрава марула  Peace

# 36
Ау, Краси, сакън!!! Какъв домат? За 39 години такова чудо сурово не съм опитала. Kissing Heart

# 37
Точно същият проблем днес - в 10 часа първо хранене - 2 яйца, шунка, кашкавал, 4 печени чушки, краставица, 2 кафета с много кокосово масло - един час по-късно ми прилоша много и сериозно сърцебиене. Мерих - захар 4.4, кръвно 117/73. Изядох една натурна активия /заради вц-то, уви! безрезултатно отново/, в нея има въглехидати и след половин час лежане, светнах. Последните дни бях мн стриктна с режима.

# 38
  • München, Deutschland
Бубанка, имам твоя проблем от дете още и докато бях на режима, много добре ми действаше сутрин или за обяд кисело мляко с чия.
Чията взимах от дм и на нея пише Kohlenhydrate 2,3 g на 100г, слагах към 2 или 3 с.л. и дори с киселото мляко, пак беше ок откъм В.

# 39
Някъде в нета намерих как се прави чай от ленено семе. Снаха ми е много доволна от него.

# 40
  • София
Благодаря за новата тема!  bouquet
И аз мисля да пробвам предизвикателството, но не съм сигурна с толкова малко сирене и кашкавал как ще издържа, много ги обичам.  Simple Smile Не пречи да опитам за две седмици.  Peace

# 41
lepi, ако снимката е твоя, кой е лака?

Скрит текст:

# 42
Ау, Краси, сакън!!! Какъв домат? За 39 години такова чудо сурово не съм опитала. Kissing Heart

Лелеее, Мариат, ти си била по-злояда и от мен  Mr. Green

Иначе повечето хора пият айрян с повечко сол, понеже им е гадно да пият солена вода (аз съм така). Намери начин с нещо да я приемеш  тази сол. (Както съм гладна ми се дояде и таратор и снежанка и айрян ми се допи  Joy )

# 43
О, аз като малка и по- зле бях.

# 44
  • n/a
Благодаря за новата тема!
 bouquet

Отдавна не съм писала. Направих си експеримент да следя макронутриентите.
Не бях го правила от супер много години. Изненада! В обичайното ми меню не
се събираха препоръчителните минимум 60% мазнини. Получиха се едва след
добавяне, умишлено, със следене и смятане. Менюто ми е било протеиново, а
не мазнинно, както се очаква в този режим. Смея да отправя препоръка - за на-
чинаещи, а и за напреднали със закъсняващи резултати - за кратко, не за пос-
тоянно, нека се проследи какво и как напълва дневното меню. А, да, отделно
от това - калориите са ми били супер малко. И за двете неща съм била в драс-
тична заблуда, неприлична чак.

Общи условия

Активация на акаунт