НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 117

• 67 519
  • 799
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Ами на мен днес може да го броя като ,,мръсен ден''.Просто поканиха на кафе мен и майка ми и настояха да ни почерпят с Мелбата на заведението.Аз отказах в началото,но си помислих ,,ето и съдбата иска да си хапна нещо сладичко'' и се съгласих. Вечерята ще ми бъде Пилешка пържола с мъничко бекон,е ако огладнея след тази мелба,де.

# 556
Твърде вероятно е даже да озверееш 😂
И при мен проблема с мръсните дни е, че преминават в мръсни седмици и става една... Ама аз съм си лакомия 😂

# 557
  • Варна
Твърде вероятно е даже да озверееш 😂
И при мен проблема с мръсните дни е, че преминават в мръсни седмици и става една... Ама аз съм си лакомия 😂

Е не озверях от глад,но все пак бях достатъчно гладна за да се навечерям подобаващо. Вече няма да има прегрешения и дано отново да започна да отслабвам.

# 558
  • Варна
И аз искам моменталически да отслабна , ако може  Wink , хич не съм от търпеливите. Заплюла съм си да правя въглехидратен ден, като направя 2 месеца на режима.

Днес най -сетне опитах авокадото , ами не мога да му опиша вкуса - никакъв , нещо средно между сурова тиква и пасирана краставица. Намачках го и му прибавих малко изцеден лимон, черен пипер ииии..... намачкан жълтък , незнам такава рецепта има ли , импровизирах  Mr. Green Та + малка вратна пържолка и това ми беше вечерята, не ми се готвеше.

А, аз си реших проблема с маслото...купих си от Метро кутия с еднократни дози от 10 грама и смятам да си нося.    Laughing  Включително и за кафенце по кафенета....днес след покупката си купих дълго кафе и си сложих едно масълце...разкош.    Simple Smile

Това е много иновативно, но едновременно и смешно , извинявай  Grinning

Последна редакция: чт, 07 сеп 2017, 20:54 от Сребърна паричка

# 559
  • Scotland
Още по-смешно ще стане като освен малките масълца си извадя и миксерчето да си го разбия Bowtie Това сериозно!

# 560
  • Варна
Да ,верно ,има едни такива малки бъркащи неща на батерийки  Mr. Green

# 561
Отдавна не се впечатлявам от мнението на хората....   Laughing
Та, смешно или не, важното е, че на мен ми е добре.    Grinning
Аз съм си егоистче и ми е важно да съм удовлетворена и задоволена.    Mr. Green

# 562
ох, аман, не знам как ги правя двойни

# 563
не е смешно, ами да се засрамят с какви боклуци ни хранят в хотели и ресторанти
на командировки си нося масло и авокадо към закуската , те да ми се смеят, като им е ттрудно яйца да сварят
имах и един период да ходя с пакетче босилек на вечеря за салатата, но за него и сама съм си хумористична

# 564
Здравейте. Нова съм в темата. Имам желание да опитам ВМ–НВХ, но съм съвсем боса, нищо че изчетох доста информация.

Благодаря и за получените съобщения на лично на дамата, която писах.

Давам малко информация за мен с цел да плуча по-специфични отговори дали би бил полезен този режим за мен и на какво да наблягам при него.

Пускам я в скрит текст, само за който има желание да ппомогне:

Скрит текст:
На 30 година съм, висока 161 см, тежа 54, 500 кг. Тренирам от много време (предимно вкъщи, но понякога разнообразявам с фитнес или навън), мисля, че изглеждам доста прилично.

Обаче каквито и хранителни режими да пробвам все още има мда чистя в областта на корема и горната част на ръцете (това са ми проблемните зони). След като продължих да попадам на тези за този вид хранене и моя близка с диабет получи съвет от лекарка да яде повече сланина...реших да проверя на практика какво се случва.

Целта ми е не толкова свалпне на много килограми, колкото изчистване на мазнини в проблемните зони. И ето тук ми е вътрешния конфликт, защото хем ще ям доста повече мазно, хем точно мазното искам да премахна от организма си...и въпреки статиите, ми се изгуби логиката нещо.

От друга страна ми е важно да имам енергия за тренировките си (5-6 пъти седмично по 30-45 минути).

Обичам да се храня със сирена, кисело мляко, месо, а яйца просто обожавам та вкусово режима ми пасва. Малко трудно ще изключа варивата като боб, леща и нахут, но така или иначе ги хапвам 3-4 пъти месечно.

Обичам плодове, но ще гледам и от тпх да не хапвам често и да не ям банани и грозде.(четох го някъде това). Зеленчуци обожавам, картофи не ям почти никога (3-4 пъти годично), а ориз веднъж на 2 месеца. Мога още да го намаля. Авокадо харесвам.

Хляб не ям от години, както и тестени неща. Баница два пъти годишно по едно парче.

Със сладкото напоследък си позволявам повечко волности, но по-скоро защото се харесвам като цяло как изглеждам, а не че не мога да го спра, никога не ми е било крайна слабост.

Обичам вино 2-3 пъти седмично по чаша бяло.

До скоро консумирах прясно мляко с протеина си и за приготвяне на мляко с какао, но протеина вече пия с вода, а мляко с какао консумирам зимата понякога. Кисело ям много, както и обичам сирена - най-голпмата ми слабост. Но разбрах, че трябва да отбягвам меките...ще го преживея. Другата ми слабост са суровите ядки и отбягвам да купувам, че едвам се сдържам като имам, но по малко ще си позволявам.

Месо лятото не ми се е хапвало почти изобщо и тук съм виновна спрямо новия режим, но иначе бичам всякакво. Приятеля ми вярва, че пилешкото е най-лошото нещо на света и покрай него и аз почти не ям (и готвя).

Ще готвя вече с мас, масло и кокосово масло, хвърлям олиото. За салатите зехтин.

Как стои въпроса с хумуса (обожавам) и тахън с какво се комбинира добре, вместо сладки неща, че само той ми е лепкап и горчив...

Станах многословна, извинявам се, но наистина имам нужда от съвети и мнения.

Слушам ви...какво да модфицирам, как...какво изпускам...?

Благодаря предварително Hug

Последна редакция: пт, 08 сеп 2017, 14:35 от Анонимен

# 565
  • Бургас
Не го разбирам това с въглехидратните, зареждащите и т.н. дни. Ако си решил, че това е твоят режим, си караш на него и толкова. Ако не можеш, защо да се мъчиш? Ще свалиш 5-10-15 кг. и после какво? Казваш, м...та му и започваш да ядеш всичко? Тогава защо изобщо си започвал режима? Има една сюрия диети за бързо отслабване. НВ-ВМХ не е нещо краткосрочно, с бързи резултати и еднакво за всички. Както някой каза, това е начин на живот, промяна в мисленето, в светоусещането изобщо. Ако някой не го приема по този начин, ще му е много, ама много трудно да постигне и задържи желания резултат.
На Айнщайн само искам да кажа: светът не свършва на 15 септември. Ще има 15 октомври, 15 ноември, 15 декември. И ако си дадеш достатъчно време и продължаваш да се храниш по режима, за Коледа ще видиш едно невероятно момиче в огледалото. Разбирам желанието ти да впечатлиш съучениците си още другата седмица. Сигурна съм, че ще видят голяма промяна в теб. Но още по-впечатлени ще са от това как пред очите им ще продължиш да се променяш и да се превръщаш в прекрасно момиче. Нямаш нужда от зареждащи дни. Ти си от месец или два на режима, не очаквай всичко да върви гладко и най-вече не си поставяй нереални цели, за да не се разочароваш. В книгите за режима пише за въглехидратни дни, ако килограмите се застопорят за месец-два. Една седмица е нищо, просто не бързай. С най-добри чувства ти споделям какво мисля, много ти се радвам, иска ми се да има повече млади хора като теб, интересуващи се от здравето и външния си вид.
Идеята на Амур за маслото ми се вижда страхотна. Много практично, не бих се сетила никога, но смятам да я използвам.

# 566
  • София
Искам да попитам за плодовете - добре ли е да се ядат за следобедна закуска? (Сутрин не е хубаво, след хранене - също не. Знам, че е добре да е ограничават по принцип, но все пак малко може. )

# 567
  • Бургас
Това пък къде го четохте?
Плодовете не трябва да заместват хранене. За следобедна закуска може да се смесят със сметана, кисело мляко, кокосова палачинка, нещо с мазнини. След хранене също може да се консумират, тогава не повишават толкова кръвната захар.

# 568
  • München, Deutschland
Не го разбирам това с въглехидратните, зареждащите и т.н. дни. Ако си решил, че това е твоят режим, си караш на него и толкова. Ако не можеш, защо да се мъчиш? Ще свалиш 5-10-15 кг. и после какво? Казваш, м...та му и започваш да ядеш всичко? Тогава защо изобщо си започвал режима? Има една сюрия диети за бързо отслабване. НВ-ВМХ не е нещо краткосрочно, с бързи резултати и еднакво за всички. Както някой каза, това е начин на живот, промяна в мисленето, в светоусещането изобщо. Ако някой не го приема по този начин, ще му е много, ама много трудно да постигне и задържи желания резултат.
Таня, кой е казал, че като свалиш, няма да задържиш?
Едит: тук изтривам частично информацията.

Една приятелка беше бременна, след бременността не спадаха кг. Започна да ограничава въгл и сега си е пак в предишната форма - страхотни крака и дупе, само малко коремче й остана, което съм сигурна, че скоро ще махне.
Та така. Сваляш и задържаш, не е нужно всяка диета да завършва с йо-йо ефект, била тя и временна.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2017, 15:32 от chrissy

# 569
Това последното не го разбрах. Или по-точно - не му вярвам.
 Как така да няма надебеляване след спиране на диета ? Има си. Освен ако не продължиш да си на моркови и солети цял ден, ще качиш отново. Диетата е ограничаване  - свиваш драстично вида на храната и/или количествата/калориите. После ако се върнеш на "нормален" режим - пица всеки ден, сладолед и прочее - как така няма да качиш?!?
Или несъзнателно се придържаш към основни неща от диетата, която си спазвал - както например при баща ти, да се е придържал към ниски В да речем, за да задържи....друго обяснение нямам аз.

Общи условия

Активация на акаунт