Инвитро в клиника "Селена" - Пловдив, тема №14

• 47 347
  • 727
  •   1
Отговори
# 660
  Здравейте на всички, Stop
 От цялата група за сега,аз ще съм с две наведнъж и няма да мисля за трето  Mr. Green Иначе съм добре,но тези двечките не се спират  Laughing.Утре сме при Минев,да видим как растат.Чакаме положителен резултат от някой  Wink
 Поздрави  Hug

# 661
Ема честит имен ден на патерици (вчера нямах време да влезна имах доста работа),бъди жива и здрава е нека всяка твоя мечта стане реалност...Жана ще чакаме да пишеш ,кога ще започваш вторият старт ,liwe love  мисли положително ,всяко зло за добро...другият път ще стане.. .magazine60 на 25 съм с 3 неуспешни опита....момичета малко се притеснявам до неделя пиех Дуфастон,спрях го д-ра ми каза че до 2-3дни ще ми дойде ,но още ми го няма....малко съм се притеснила ,защото и преди съм го пиела и ми е идвало на 3 ден все...чудя се какво да правя и какво може да направя за да ми дойде(може ли от вълнение да не ми идва,защото чакам с нетърпение да ми дойде и да си направя.1 преглед при док.Ставрев ии ,ако всичко е ок да имам трансферче..благодаря предварително!

Последна редакция: чт, 09 ное 2017, 10:01 от Iskra92

# 662
Здравейте, казвам се Десислава и съм на 34г. ММ е на 48г. В Селена съм, при д-р А.Ставрев. Досега съм правила няколко неща: Анти мюл. хормон- в норма, Микробиология- всичко ок. ММ е с морфология по Крюгер- 4%. При цветната ми снимка на тръбите- двустранно нагънати, стенотични, слабо пропускливи при високо налягане.
Предстои ми изследване на хормони на 2-ри ден от МЦ. Пия дуфастон за 10 дни от 16-ти до 26-ти ден на МЦ. Очаквам да ми дойде и към 17.11-18.11, съм в Селена.
Имам 2 въпроса и се моля да можете да ми отговорите:
- Селена работи ли в събота? Мога ли тогава да си пусна хормоните?А Ставрев? В събота?- Ако не, кой да ми каже какви хормони да си пусна? И понеже не съм по здравна каса за нищо- колко горе-долу би ми струвало това?(просто за да съм подготвена).
- Вторият ми въпрос е: Според вас, дали изобщо да опитваме инсеминация при тези тръби или направо да се ориентирам към инвитро? И понеже ще се самофинансираме изцяло- да изява ли това си желание при Ставрев на следващия преглед или да яакам да ми каже той?
Благодаря предварително момичета. Следя тази тема, понеже прочетох доста изказвания и се надявам на подкрепа и виждам, че сте доста в час с нещата. Както всички много добре знаете- нуждая се от насърчение и помощ за всичко.
Единственото, което знам със сигурност е, че ще се борим докрай:)

# 663
Деси, здравей и добре дошла Hug
На въпросите ти :
1. Да, Селена работи в събота, има кой да ти вземе кръв (в неделя също), но доколкото знам Ставрев не преглежда през уикенда.
За да знаеш най-точно какви хормони да пуснеш е най-удачно да му звъннеш и да го попиташ, понеже той най-добре знае какво иска да изследвате.
За цените след това звънкаш и питаш на регистратурата, винаги дават информация момичетата.
2. Моите тръби са същите. Не бих пробвала инсеминация, понеже според мен ще е излишно губене на време, надежди, очаквания и пари. Директно бих действала с инвитро, още повече, че и в спермограмата не са розови нещата.
Разбира се това е мое мнение, най-добре лекарят ти (Ставрев) да каже как ще е добре да пробвате.

# 664
Благодаря Жана, много за отговора. А вие по фонда ли сте или се самофинансирахте?

# 665
По фонда бяхме.
Вие колко време правите опити ? Другите показатели от спермограмата как са ?
Питам, понеже 4% морфология се води в норми, макар че за мен е малко за естествено забременяване.

# 666
Астенозооспермия — намаление на количеството на подвижните форми, а също и скоростта на движение на сперматозоидите в еякулата- му е диагнозата от една спермограма, правена през септември т.г. (в Писанец).
Иначе ние опитваме естествено от близо две години (без престараване чак толкова) и нито веднъж досега не ми е идвало наум, че може да имаме проблеми. Обаче....., както става ясно, когато започнеш пътя, винаги разбираш, че е можело и да съм малко по-информирана за нещата- възраст, хормонални проблеми, мъжки проблеми и какво ли още не:(
Сега започвам всичко и поне съм наясно откъм финансовата, психологическата и процедурната част на нещата. Когато влязох при Ставрев за първи път, аз знаех, че започвам процедура за асистирана репродукция- сега се моля само да не се изхарчат хиляди левове и да не се получат нещата.

# 667
Здравей, Деси! Добре дошла. Извинявай, че се намесвам, но как така спермограма в Писанец?! Това е несериозно. Направете нова в Селена, може резултатът да ви изненада.
Жана, извинявай щом лабораторията работи и в почивните дни дали мога в почивен ден да пусна МБ или трябва най-късно в петък, а те ще я обработват в почивните и в понеделник ще е готова?

# 668
Здравей Деси.И при нас положението е същото.Мен ме доктора (аз съм при Минев) след цветната снимка(резултата ми е като твоя) ме насочи да направя лапароскопия при която да види такова ли е наистина състоянието на тръбите и ако се наложи да ги прекъсне и тогава да започваме ин витро процедурата.

# 669
Да, утре в 10.30ч. имаме час за предоставяне на материал за спермограма в Селена. А някой би ли ми изредил освен Анти Мюлеров, кои репродуктивни хормони да пусна на 2-рия ден от МЦ.

# 670
Деси здравей! Добре дошла! Относно спермограмата искам и аз да ти дам съвет да направите нова в Селена! Ние сме с тежък мъжки фактор и това в началото много се пренебрегваше. Имаме едно инвитро и едно ИКСИ в чужбина - неуспешни! Сега чакам замразен трансфер след опита ни в Селена. От всички спермограми на съпруга ми единствено в Селена беше най-подробна и единствено там тестваха преживяемост и подвижност на сперматозоидите по часове като се оказа , че при него тя е значително понижена и след 24 час е 0% !!!! Това обясни защо от 5 години нямаме естествено забременяване и защо при нетестването на този показател при първото инвитро от 10 яйцеклетки имахме само 1 оплодена! Така че направете спермограма в Селена! Казвам ти на фона на всичките му останали спермограми направени в Лондон, тази в Селена е най-подробна и ни даде точна представа какъв е проблема при него!

# 671
Деси относно хормоните на 2- ри ден - TSH , LH,FSH, естрадиол и прогестерон, антимюлеров

# 672
Супер сте, безкрайни благодарности на всички!

# 673
Жана, извинявай щом лабораторията работи и в почивните дни дали мога в почивен ден да пусна МБ или трябва най-късно в петък, а те ще я обработват в почивните и в понеделник ще е готова?
Не знам с МБ как стоят нещата да ти кажа честно. Но кръв са ми взимали в неделя ( за ЧХГ).
Деси, момичетата са написали нужното. Успех !

# 674
Жана, а на теб направиха ли ти лапаро с тези тръби?

Общи условия

Активация на акаунт