Фермата 3 - 2017

• 66 130
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
  • somewhere near the sea
Каролев само до края на тази седмица ли ще бъде?

# 646
Написал е във фейсбука си, че в договора му пише 3 седмици. Днес или понеделника ще разберем.

# 647
Да си ходи тоя Каролев. Има ужасен глас, само дудне и не може една дума на напреки да им каже, а уж е фермер.

# 648
Дааа,  Дарина при първа възможност ще я извикат на дуел .......  ми се струва Thinking

# 649
Като слушам Яни все едно слушам Митьо Пищова . По глас и интонация.

# 650
  • Великобритания
за Яни съм и аз
малко ми напомня на Михо , но без скандалите и лудостта в очите ххах

# 651

Имам познати земеделци - мнооого са добре финансово заради субсидиите, но казват, че животновъдите вземат в пъти повече, така че целта им не  е само хонорара, а и да си рекламират продукцията.

Фермата са си я изградили веднъж - не я изграждат всеки ден - там е многото работа, после са ежедневните грижи, но имат поне няколко наети работници за тази дейност, не както парадират че сами двамата ги гледат - това няма как да е вярно поради една единствена причина - как ще се грабнат да снимат студията на предаването от Родопите и да се върнат във фермата - това са си часове път и още толкова инструкции, снимки, гримове - дни са това. Тези животни гладни и жадни ли стоят?

# 652
Фермата са си я изградили веднъж - не я изграждат всеки ден - там е многото работа, после са ежедневните грижи
Аз, признавам си, от селско стопанство нищо не разбирам, но някак си не мога да се съглася с това. Веднъж я градиш фермата и забравяш. Но следва работа - много, тежка и ежедневна. Simple Smile
Не е като да си построиш къща и после само да я поддържаш, а работиш като вол от тъмно до тъмно, както се казва. Simple Smile

# 653
това ако си живееш на село, гледаш 1 крава, 8-10 овце, 1 магаре, 1 - 2 прасета, кокошки и зеленчукова градина + това си на работа от 8 до 5 всеки ден - така живяха родителите ми.

Съвременните ферми са доста добре организрани и модернизирани и си имат наети работници.
Не работят само собствениците - те само органзират работата.

# 654
Благодаря за темата. Гласувах за Тома, но аз  мисля,че който и да отпадне днес ще го върнат след месец. Нали така е по регламент?

# 655
  • Буркина Фасо
Прав си, че не си вършат добре работата, а някои и нищо не вършат.  Laughing Но, толкова могат. Laughing
Но друга е според мен главната причина да им е ограничена храната - това е най-често предпоставка за скандали, и преди писах - във всяко риалити гладът е главна причина за конфронтации между участниците. Другото е мързелът - който се скатава и не работи, е недолюбван от останалите. Но недолюбвани са и тези, които дават зор на другите да работят. Simple Smile
не съм съгласен, че "толкова могат". не вярвам , че глада е причина да ковеш дъски на криво. гладът може да е проблем да се свърши голямо количество работа и то предимно силова.  тези дни работата предимно им се състоеше в коване на дъски ,да запълнят вече издигната сграда. ако трябваше да издигат сградите от точка 0  и са ги направили не както трябва, тогава може да се каже "толкова могат".  за разхвърляната шатра пак ли глада е виновен ? или пък не могат да си пооправят импровизираните легла , да си почистят ?  ами оня папагал толкова ли беше изнемощяла от глад за да не може да измие някакъв съд , ами искаше фермера да и нареди да го направи ? сигурно трябва да имаш висше за да се досетиш , че трябва да си измиеш посудата след ядене  Simple Smile

# 656
  • Разпиляна във въображението
Винаги съм мислила, че тези, които се занимават със земя, взимат многото субсидии, а животновъдите се докопват до много по-малко.

# 657
Чудя се кое наложи пускането на нова тема?  newsm78
При така зададената анкета гласувах за Яни, тъй като смятам, че той ще загуби дуела, но иначе бих предпочела Тома да напусне Фермата.

# 658
Огноб, ела в новата тема. 😀
Като казах "толкова могат" , имах предвид, че някои са некдърни, други ги мързи,  не че от глад не могат да свършат работата добре.😀
Но пък тези, които наистина вършат работа, гладуват наравно с некдърните и мързеливите, налЕ.😀
Айде, идвай в новата тема.

# 659
Някой знае ли дали в събота и неделя ще има повторения на епизодите по някое от другите бтв-та?
Май предишните сезони имаше такива повторения  Thinking

И защо има нова тема след като старата не е достигнала 50стр. и не е била седмична?
Че и заглавието на новата тема е същото като старата  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт