Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 13

• 66 058
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
Дива, да Клексан в момента няма в мрежата. Няма наличен и в Турция. Последно се снабдих от Гърция.

# 181
Вчера си купих 3 кутии от Марешки без никакъв проблем. Предния път нямаше в складовете, но жената беше много мила и прозвъни няколко други клона и ми намери 18 инжекции. Каза че докато свършат вече ще има в склада и беше права.

# 182
Благодаря Ви за отговорите!

# 183
Здравейте имам една кутийка фраксипарин със срок до октомври 2017. През ноември ще имам Зет, според вас дали мога да ги използвам или е по- разумно да ги изхвърля?

# 184
  • София
Можеш, нищо им няма за 1-2 месеца

# 185
https://
Можеш, нищо им няма за 1-2 месеца
Благодаря Нандин!

# 186
Момичета, сега, със смяната на часа, ще си сменяте ли и часа на биене на инжекцията?

# 187
  • София
Аз моите напоследък ги бия все в различно време. Гледам да е +/- един два часа. Скоро бях я забравила и я бих на сутринта, та докато пак изместя да стане вечерта.... Не мисля, че един час е нещо фрапантно.

# 188
Момичета, сега, със смяната на часа, ще си сменяте ли и часа на биене на инжекцията?

Няма значение. Важно е да се спазва часа в продължение на 4-5 дни само когато трябва да се изследва анти Ха. Другото + - някой час - не е фатално.

# 189
  • София
Извинявам се за тъпия въпрос, но анти Ха и фибриноген са различни неща нали? На мен ми се пускат изследвания на фибриноген и се следи да е под 4, заедно с тях в резултатите излиза показател INR мисля че беше и още нещо, касаещо някаква крива..

# 190
  • София
Анти-Ха, фибриноген, протромбиново време, аРТТ - са 4 различни изследвания.
Фибриногена при бременни е нормално да е по-висок

# 191
  • София
Анти-Ха, фибриноген, протромбиново време, аРТТ - са 4 различни изследвания
Благодаря! Ще питам на следващия преглед защо не изследваме другите показатели

# 192
  • София
Че за какво са ти?

# 193
  • София
Ами, знам ли, откакто следя темата всички пишат за тези показатели, за това как ги следят хематолози и прочие лекари, пък аз ходя само при аг и пускаме само фибриноген. Та затова. Ще прочета първо малко повече за другите показатели, пък тогава, да не и се мешам излишно.

# 194
Анти Ха го пускат, когато има по голяма промяна на килограми или един месец след употреба на нмх, ако се колебаят дозата дали е точна.
Ако не се лъжа до 90 кг. дозата беше 0,4.
Но хомозиготите трябва малко по-стриктно да се следят.

Общи условия

Активация на акаунт