Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 13

• 66 958
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
  • София
На мен буци ми стават навсякъде, дори на бедрата. Имах моменти, когато биех във външната част на бедрото, защото не болеше, така се подуват, че се виждаше ясно... Риванол аз слагах за малко след инжектиране, ама като видях, че не става, спрях. Компрес не съм пробвала....ни вече късно, съвсем скоро ще спирам терапията, че бебето идва Grinning

# 421
  • Harmanli, Bulgaria
Моята съдова по време на бременност за синините ми изписа виталег гел, хепароид и всички останали идвали по-силни

# 422
Miss_V,

Сега при кой се следиш и аз съм от Варна, аз съм се записала при Яков, първото си дете раждах при него много бях довилна но тогава нямах нужда от такава терапия и си беше нормална бременност, сега често се питам колко е запознат понеже не го интересуваха никакви кръвни показатели и си назначава терапията според него, генетични изследвания пусках при др Константинова в Терапията тя ми назначи аспирин и фракси всеки ден при остановена бременност, тя ме прати в 20 седмица при Евгения Георгиева в Окръжна ( на нея имала доверие за проследяване на терапията) там ходя веднъж в месеца на доплер отделно от женската конституция в Майчин дом при Яков и пускам кръвните изследвания, иначе мисля пак да раждам в Майчин дом при Яков, той иска да ми намали аспирина през ден, Георгиева казва задължително всеки ден до 32 седмица, на фракси съм през ден по преценка пак на Яков. За сега аспирина не съм го намалила и доста се обърквам кого да слушам, др Атанас Пенев в Терапията мисля е кардиолог, по напред в темата някой го е предложил за проследяване на кръвните изследвания!

# 423
  • Варна
Viking123, следя се при Красимира Желязкова.
Харесвам др.Яков, но предложението му да рискувам през ден на фраксипарин нямаше никаква логика.
Доколкото четях определено фраксито си е всеки ден !
Аз се надявам да не бъркам за генетичката , че се казваше Ангелова, която ми предложи да не се бода всеки ден и да мина на ден АП, ден фракси, обаче сега се усъмних, защото жената с която говорих и тя ме насочи към Евгения Георгиева и че само на нея имала доверие... така, че като нищо и аз да съм говорила с Константинова.
Аз на този етап имам доверие на Желязкова и не смятам да си пълня главата с други мнения, струва ми се достатъчно ангажирана и адекватна с това , което ми обяснява.
Бях я попитала и нея и генетичката от терапията и Яков дали има нужда да търся специалист хематолог, но всики казаха "не" с тази мутация която имам фраксито си е ОК.

# 424
  • пазарджик
От фраксипарина започна много да ме сърби мястото на убодено и се получават твърди участъци.Сега взех да пробвам с клексан как ще е,но той е двойно по-скъп та ще видя.

# 425
Здравейте, бременна съм в 14 г.с. и досега бях само на аспирин протект по 1 т. всеки ден. На ранната фетална морфология докторът каза или да увелича аспирин протекта на 150 или, което според него било по-добре, да започна да слагам фракси (с нискорискови мутации съм). Мисля да мина на фракси и да спра аспирина, та въпросът ми е ако вечерта съм взимала аспирин, мога ли да следващия ден сутринта да си сложа фраксипарина и да си продължа с него? Не ми се иска да ги взимам и двете, а нали аспиринът действа с натрупване, та се чудех дали няма да ми се разреди прекалено кръвта, ако съм взимала известно време аспирин и после мина на фраксипарин. Какво ще ме посъветвате вие? Ще ходя при проф. Паскалева да изследвам дозата на фраксито, ама нали трябва няколко дни да съм го слагала, кога да го почна?

# 426
  • Harmanli, Bulgaria
Здравейте, бременна съм в 14 г.с. и досега бях само на аспирин протект по 1 т. всеки ден. На ранната фетална морфология докторът каза или да увелича аспирин протекта на 150 или, което според него било по-добре, да започна да слагам фракси (с нискорискови мутации съм). Мисля да мина на фракси и да спра аспирина, та въпросът ми е ако вечерта съм взимала аспирин, мога ли да следващия ден сутринта да си сложа фраксипарина и да си продължа с него? Не ми се иска да ги взимам и двете, а нали аспиринът действа с натрупване, та се чудех дали няма да ми се разреди прекалено кръвта, ако съм взимала известно време аспирин и после мина на фраксипарин. Какво ще ме посъветвате вие? Ще ходя при проф. Паскалева да изследвам дозата на фраксито, ама нали трябва няколко дни да съм го слагала, кога да го почна?
Каква доза ще слагаш от фраксито

# 427
  • пазарджик
Когато аз спрях ап и минах на фраксипарин 0.4 направих един ден пауза,тъй като и аз слагах ап вечер,а фраксито го слагам сутрин.За изследването анти-ха за фраксито аз знам,че трябва да си го слагала към 5 дни в часа в който ще го направиш преди самото изследване.

# 428
3-4 дни в един и същи час преди изследването и поне месец да си слагала инжекции с нмх.

# 429
Фраксипарин ще слагам от 0.4. Мисля днес да взема за последно аспирин протект и от утре фраксипарина. Дано не получа някакво кървене. Предишния път като слагах фраксипарин и получих още след първата инжекция кървене. Тогава беше от отлепване, но много ме изплаши.

# 430
Здравейте момичета, извинявам се, че нахълтвам така в темата, но съм доста притеснена. Хомозигот съм по PAI, а онзи ден паднах в банята и направих луксация на капачката на коляното. В момента съм обездвижена със шина и ще съм така още 2-3 седмици. Въпреки, че повторих няколко пъти в болницата за тромбофилията, никой не Ме отрази, а и аз бях в много голям шок за да настоявам. Операция не е имало. Сега съм вкъщи и си мисля при това залежаване и обездвижване не трябваше ли да ми изпишат нещо за разреждане на кръвта. Има ли някой с подобен опит да даде съвет? Утре ще се обадя в болницата, но на 99% съм сигурна, че ще кажат, че няма нужда от нищо.
Аз имам Клексан 0,4, по препоръка на д-р Сигридов, като забременея и видя положителен тест да не го търся тепърва, и си бях взела една кутия.. и се чудя ако реша да си го бия на своя глава дали мога да си докарам някой проблем.?

# 431
Аз за успокоение бих взела АП ве4ер преди лягане .

# 432
Не се знае какво е точно нараняването в коляното, и дали този аспирин няма да предизвика отслабване на капилярите там и да направи някакъв проблем.
Аз не бих правила нищо на своя глава.
Само консултация с лекар.
Повече течности и храни, които разреждат кръвта.

# 433
  • Sofia
Момичета, здравейте Simple Smile Понеже не мога да се свържа с док сега и съм малко объркана - назначил ми е аспирин протект преди и по време на бременност през ден, аз не съм бременна сега, а до началото на опитите ще чакаме още 2 месеца - кога да започна с аспирина? Как сте направили вие ?

# 434
  • София
Аспирина действа с натрупване. Според мен е добре да го започнеш от сега. Само по време на М не се пие.

Общи условия

Активация на акаунт