Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 13

• 66 949
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
Мерси много, и аз така мислех, но се чудех не е ли рано, да не би пък прекалено да ми се разреди кръвта :/

# 436
Аспирин се пие след овулация до МЦ, защото може да подтисне овуто. В този случай е по-добре да се приема нискодозирания от 75 или 81 мг.
Следят се тромбоцитите да не паднат на или под долна граница.

# 437
Конова го предписва да се пие от 15 до 28 ден .

# 438
Здравейте бременна съм в 3 м,инвитро. На фраксипарин съм 0.4 ежедневно. Моля за координати на хематолог във Варна , който може да ме следи, и при който мога да направя изследването анти ха. Благодаря.

"'Фактор V-1691G>A(R506Q) - G/A - ХЕТЕРОЗИГОТ 
PAI-15-G/4G  - 4G/5G - ХЕТЕРОЗИГОТ
МТHFR677 - C>T - T/T - ХОМОЗИГОТ ПО МУТАЦИЯ
MTHFRI298  - A >C - A /A - НОРМАЛЕН ХОМОЗИГОТ
ПРОТРОМБИН 20210 - G> A - G/G -   НОРМАЛЕН ХОМОЗИГОТ""                                                                                                                                                                                                                                                             

# 439

И аз се интересувам за Варна за това изследване на анти ха, но така и не намерих къде може да се пусне, иначе всеки месец пускам другите изледвания за протромбиново време, фибриноген, Аптт, време на кървене, време на съсирването, тромбоцити.

# 440
  • Варна
Да не спамя активната тема за тромбофилията, че въпроса ми е по-скоро към тук.
Последните 6-7 слагания на фраксипарина независимо от мястото корем, ръка ми се появяват малки бучки. Мислех, че само на корема има проблем и днес сменихме на ръката... е да ама същата работа, няколко часа по-късно опипвам и оппп топче/буца.
Един и същи човек ги бие,по един и същи начин. На ръката не ми беше слагано от 10 дена и днес цял ден така ми щипе сякаш току що са ми я били.
Защо след 2 месеца поставяне започнаха да се образуват бучици ??? Ако продължава така след 10 дена няма да имам място за поставяне ни по корем ни по ръка Sad
Слагам тампони с реванол на корема, обаче те така ми изсушават кожата, че почва да се лющи..., мажа я и след 30 минути пак се лющи. Хем мисля, че реванола помага, хем пък това изсушаване точно на корема... така и така кожата ми се опъва и почва да се нацепва тук таме ... днес само тея бучки са ми в главата и само тях опипвам Sad

# 441
Аз вадя въздуха и нямам никакви синини и буци на няколко пъти когато поставях с въздуха става така, една сестра ми показа как внимателно да изваждам въздуха докато видя появата само на една капчица на върха на иглата, може да опитате

# 442
  • Варна
Благодаря, но и ние всеки път изкарваме въздуха..
Чак се чудя дали да не пробваме без да го изкарваме да видим какво ще стане ....

# 443
  • София
Аз знам че не трябва да се изкарва въздуха. Така беше показано и в официалното видео на клексан (за съжаление го свалиха). Въздухчето при поставяне на инжекция остава между буталото и иглата.

# 444
Благодаря, но и ние всеки път изкарваме въздуха..
Чак се чудя дали да не пробваме без да го изкарваме да видим какво ще стане ....

По никакъв повод не си правете експерименти с въздуха в спринцовките! Задължително се обезвъздушават, иначе рискувате да вкарате въздух под кожата/в кръбообръщението и т.н.

# 445
  • София
9 месеца слагам клексан и нито един път не изкарах въздуха, че и натискам буталото до край.
За да създаде проблем трябва въздуха да е вкаран венозно под налягане и минимум  5 мл.
(Медицинско лице съм)

# 446
  • Варна
Нандин, подкрепям те. И аз знам, че само при венозните инжекции се изкарваше въздуха.
Знам , че при подкожните не е проблем да има въздух, просто акушерката така обучи ММ да изкарва въздуха и досега не създаваше проблем. Утре вкарваме всичкоооо въздух, течност пък квото стане Simple Smile
Просто тея досадни бучици ме притесняват като знам, че трябва още 5 месеца да се поставят Sad

Скрит текст:
И аз съм здравен работник, но не от тези които боравят с инжекциите. По спомени от студенството се сещам как се дупчехме един друг по упражнения и как дупчехме едно гумено дупе Laughing

# 447
  • София
Въздухът остава между буталото и иглата. Нарочно е изчислен да остане там.

Нандин, как си?

# 448
  • Harmanli, Bulgaria
9 месеца слагам клексан и нито един път не изкарах въздуха, че и натискам буталото до край.
За да създаде проблем трябва въздуха да е вкаран венозно под налягане и минимум  5 мл.
(Медицинско лице съм)
Точно така и не трябвя да се вади въздуха. С тези инжекции трябва да се примири всяка жена, че ще има буци, синини, сърбеж, втвърдявания и тн. Нормално е, при по-голяма част от жените се образува. Аз съм си била инжекции близо година по два пъти на ден. Така че място ще има ☺ Както казах виталег гел помага.
Успех

# 449
  • Варна
Виталег гела дали мога да го поставям на корема ? На ръката ще пробвам, на краката още не слагам, ама на корема ?

Общи условия

Активация на акаунт