Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 13

• 66 921
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
В Майчин дом ме следи доктор Яков но се очертава точно когато влязя в 36 седмица да го няма, имам едно раждане при него преди 5 год и бях много доволна но сега не съм със същите впечатление на моменти се държи доста грубо и незаинтересувано.
5 различни лекри от майчин дом ми казаха че е рисково да се прави в тези седмици окситоцинов тест а той ми го назначи, аз отказах понеже разбрах че има вероятност да се отключи родова дейност.
Няма да казвам какъв стрес преживях и сега все ще мисля с едно наум бебето да не загине в корема ми едва ли не, но всички други казват че водите са достатъчно дори и до термин да изкара след стриктно проследяване на тонове и дали наддава!
Сега не знам точно към кой да се насоча а съм на финала.

# 556
Знаеш какво се случва , ако тръгнеш да раждаш преди 36гс недай си боже....

Какво се случва?

# 557
  • Варна
Знаеш какво се случва , ако тръгнеш да раждаш преди 36гс недай си боже....

Какво се случва?

Говоря, ако се случи преди 36седмица в Майчин дом Варна.
Смисъл едва ли би отишла там в този случай... нямат нито нужната апаратура , нито специалисти. Имат няколко кувьоза, а както казах неонатолог разбрах че вечер няма на смяна.
При евентуално раждане там по-рано, бебето се пренася в неонатологията в АГ, ако се наложи.
Аз съм чувала за случаи, бременни в 34-35гс в Майчин дом директно ги връщат и ги насочват към АГ.

# 558
Имах предвид, че дори да се роди по рано не е края на света. Доколкото сметнах е 34 седмица. И днес да се роди бебето няма нищо страшно.

# 559
  • Варна
Оооо да ! Сега върнах да видя Wink

# 560
Да по календар днес влизам в 34 седмица, за сега нещата остават така на фраксипарин всеки ден съм, следим тонове през ден и ехо плюс доплер 2 пъти седмично и чакаме, водите са на долна граница но ги има, радвам се че на време отказах този окситоцинов тест за който една докторка ми писа това...копирам нейния пост от друг форум...

ФОТ- функционален окситоцинов тест. Влива се банка с 5 ед. Окситоцин за да се предизвикат контракции (3 контракции за 10 мин.), условия подобни на тези при раждане в ход. Целта е да се уст. дали плода има функционални резерви в условията на стрес, за разлика от НСТ, който се прави в покой. Нещо като въртенето на велоергометъра при пациенти със стенокардия 🙂 Поява на късни децелерации- положителен ФОТ- плода е с изчерпани функ. резерви и не би толерирал вагинално раждане. Прави се само при жени на термин, защото може да доведе до преждевременно раждане. Почти не се прави вече. Лично аз предпочитам доплерово изследване на a.cerebri media, ductus venisus и a. umbilicalis. Много по информативни и напълно безопасни!

# 561
  • Варна
Яков пък как може да препоръча такова изследване ?!

# 562
И аз точно това се питам вече няколко дена как може да назначи такъв тест след като има опасност от преждевременно раждане, каза че бебето не се храни добре, увеличихме фраксипарина на всеки ден понеже беше през ден а спрях аспирина.
Иначе на доплера е добре и за сега на кг също отговаря! И само тези води го притесняват но ходих още на 4 различни мнения и казват че с тези води спокойно мога да изчакам 2-3 седмици да вляза в 9ти месец.
А Яков ме следи от самото начало и му имах голямо доверие, но сега много ме притеснява с какво основание така реши да предприеме крайни мерки!!!

# 563
глей ся диабет да получиш. Няма нищо което да ти увеличи водите.

# 564
В кръга на шегата беше сладкото, но наистина последната седмица беше много стресова, посетих 5-6 доктора бях приета в болница напуснах доброволно водя се все още там фективно и искаха да ми правят някакъв тест който се оказва че може да предизвика раждане...ами ще стискам зъби след 2 седмици влизам в 36та седмица, имам 2 неуспешни бременностти завършили спонтанно в 5-6 седмица до преди да ми открият имунологичния проблем 4G/4G и ми назначиха терaпия с фраксипарин и аспирин, до тук стигнах остана толкова малко...през ден ще ходя да ме следят и трябва да избутам някак ☺

# 565
В кръга на шегата беше сладкото, но наистина последната седмица беше много стресова, посетих 5-6 доктора бях приета в болница напуснах доброволно водя се все още там фективно и искаха да ми правят някакъв тест който се оказва че може да предизвика раждане...ами ще стискам зъби след 2 седмици влизам в 36та седмица, имам 2 неуспешни бременностти завършили спонтанно в 5-6 седмица до преди да ми открият имунологичния проблем 4G/4G и ми назначиха терaпия с фраксипарин и аспирин, до тук стигнах остана толкова малко...през ден ще ходя да ме следят и трябва да избутам някак ☺

Успех! Малко остана стискай зъби ще изкараш.

# 566
Ще изкараш до 36та. И да не изкараш - да се наложи преждевременно - пак ще оцелее бебето.

# 567
Благодаря ви много за подкрепата, както се казва споделената болка е наполовина болка и е важно когато знаеш, че не си сам с проблемите си, нека за всички ни е успешно и безпроблемно така мечтаното малко човече ☺

# 568
Ами по принцип така казват тук, че нищо не действа за увеличаване. Аз като разпитвах поради обратната причина (и наскоро за моя близка с намалели води), смята се че трябва да се пият доста течности, около 2,5 л дневно, сладки плодове и глюкоза, кокосовата вода се твърди че има много добър ефект,
много почивка и спане и лежане на лявата страна. Но тук като питаш повечето лекари казват че това са глупости. Даже бях много учудена че в случаите когато намаляването е поради изтичане, имат практиката да събират течността и я инжектират обратно в мехура. Много ме учуди това, не бях чувала, но така задържали за още време бремеността при следене на показатели. Освен това един доста сговорчив АГ обясняваше, че понякога от положението на плода и плацентата се създава фалшив фон за намален обем води. Имало някакъв уред с който през шийката се гледал мехура и можело даже да се види цвят, обем и тн.

Пробвай с течности, почивка, кокосова вода и спане наляво пък дано нещо помогне поне малко.

# 569
Аз съм почти към края. Феталната каза - агресивно мерене на кръвно. Вдигна ли 140-85„90 за 4 часа, трябва да постъпя в болница за наблюдение. А вдигна ли еднократно 100/150 трябва спешно да постъпя в болница и да се мисли за раждане.

Общи условия

Активация на акаунт