Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 13

• 66 926
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
 В месец април няма да са те наблюдавали, има пътека по 7 дни.
Само да не те стресирват, заради пари.

# 541
gerda1 писах ти на лични дано нямаш нищо протов благодаря за бързите коментари

# 542
Намалели води не са причина за раждане, освен ако не тръгне само.

# 543
Приятелка преди седмица две беше така, наблюдаваха я агресивно и накрая по спешност предизвикано раждане, но при нея следяха и левкоцитите, че се оказа накрая зелени води.

# 544
Sigma а твое мнение има ли опасност за бебето от тези намалени води понеже аз писах искаха да ми правят в болницата стрес тест с окситоцин да видели как ще реагира на контракции но аз отказах по препоръка на друг доктор и на своя инстинкт понеже след товя трябаше да ме наливат с магнезий за задържане и ние се усъмнихме че може и за пари да го правят

# 545
Всеки случай е индивидуален. Мен ме държаха 3 седмици на системи за намалели води и ако бебето не беше тръгнало само да излиза щяха да ме избутат възможно най дълго.

# 546
Е, от намалели до намалели има разлика.Няма ли къде да потйрсиш второ мнение?Без да казваш.

# 547
Ние ходихме на още 3ма лекари и всички казаха че с тези води мога да изкарам още две седмици спокойно и че нищо не може да се напрари освен да се проследяват често тоновете и доплер.
А какво ти вливаха за намалените води за тези 3 седмици понеже тук нищо не правят и не вливат само наблюдават и искаха стрес тест да ми правят.

# 548
Не знам точно какво. Някакъв коктейл.Но междувременно ми направиха курса кортикостероиди, защото бебето ми се роди 32 седмица. Но бях под непрекъснато наблюдение в патологията на един от най добрите доктори в България-

# 549
Не се притеснявай за фраксито, при мен от последната инжекция до секциото имаше горе-долу 12ч и никой от екипа не се впечатли от това.
Според мен спокойно ще избуташ още две седмици, но може би по- сигурния вариант е да влезеш в болница да следат тонове и доплер непекъснато. Замислих се че при мен беше обратния проблем-води на горна граница и Марков ми спря абсолютно всичко сладко, чудя се дали има накаква директна връзка че от сладко се вдигат 🤔 Но не съм чувала за нещо с което да повлияе. Успех и стискай зъби, на финала си!

# 550
Да, имя връзка сладко и много води и едра бебе.

# 551
При мен веднъж казват, че бебето отговаря на термина, следващия път, че е напред 6 дни. Не ям почти никакво сладко, откакто ми казаха, т.е. около 40 дни.

# 552
Нормално си е напред и моето е толкова. Важното е да не е назад.

# 553
  • Варна
За водите наскоро четох, че към края на бременността можели да намалеят, майчиното тяло ги абсорбирало. А относно Варна - АГ имат най-добрата неонатология, 3то ниво на компетентност и всички по-заплетени случаи ги пращат там, , в т. ч. от Окръжна и МД, както и от Добрич, Шумен и т.н.

# 554
  • Варна
Кой ти е следящия в Майчин дом?
Аз бих направила и една консултация в АГ !
Знаеш какво се случва , ако тръгнеш да раждаш преди 36гс недай си боже.... трябва да си се насочиш директно към АГ ! На всичкото отгоре дори и да решиш Майчин дом през нощта нямало неонатолози там .. сега го научих.
Преди седмица ме изписаха от Майчин дом правиха ми серклаж и наистина харесвам всичко там...., но сигурно заради риска от преждевременно раждане ще се насоча към АГ....

Общи условия

Активация на акаунт