Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 13

• 66 908
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Какво визираш под "високорискова"? Да откажат да ме застраховат ли?

# 631
Фактът, че сме с подобна терапия не означава ли автоматично, че бременността е високарескова?

# 632
  • Варна
Аз съм с един мисед в 7гс един месец преди тази бременност и съм с 4G/4G и въобще не ме води АГ-то ми рискова !
Да не говорим, че съм със скъсяващасе шийка и със серклаж от края на 21гс и пак никой не ме води рискова Б !
Викат си ме веднъж на месец, та дори моето АГ сега ще отсъства около 50 дни и предложи през този период никой да не ме гледа, защото бебето е добре , тя го видя в 24гс и не мисли, че има нужда в 28гс някой пак да ме гледа, а да си мина само кръвните, килограми и тн....

# 633
  • София
Аз ходя на преглед всяка седмица, ехограф + доплер. Да не отидеш толкова време на преглед е не само неразумно, но и адски опасно. Какви са тия агта, не знам.

# 634
  • Варна
Може би, защото всичко е наред ( да чукам на дърво) !
Малката все  върви дори няколко дена напред вече съм 25+4 , кръвотока към нея е доста добър, дори последния път ми каза, че тази вена която снабдява бебето с кръв е доста дебела, голяма или нещо подобно и се зарадва.
Ходила съм и на ехокардиография и там кардиолога също каза, че въпреки мутацията всичко е ок.
Моята мутация е само една и не се води лечение фраксито, а профилактика все пак . Аг-то ми е притеснено по-скоро за шийката отколкото за мутацията.
И мен ме притеснява по-скоро шийката , но пък и за нея няма как да ходя всяка седмица да се гледа, да се бута там вътре.

Честно казано взети са всички мерки и не знам какво би могло да се направи повече ?! От 8ма седмица съм на фракси всеки ден... какво повече да се направи ? Да не говорим, че само моето АГ каза категорично всеки ден фракси, докато генетичката и друго светило АГ казаха да редувам ден през ден с АП.

# 635
И мен ме викат веднъж в месеца. Последният ми преглед беше на 21 март, феталната морфология. Преди това бях в болницата, заради контракции и ме гледаха 2 дни преди тази дата. Утре съм на преглед, т.е. след 25 дни.
Буена, ти ли държиш да се преглеждаш всяка седмица или лекарят ти смята, че е наложително?

Последна редакция: нд, 15 апр 2018, 13:40 от Helinor17

# 636
  • София
Лекарите ми искат да ме гледат на 2 седмици, аз съм тази, която държи да е всяка седмица. Имаю два спонатнни аборта, единия с близнаци, от уж нискотисковата мутация 4G/4G. Имам една успешна бременност, а сега с тази бях стигнала до Фракск 0,8 още в 8гс, така показваше излседването за AntiXa, това наложи редукция на единия близнак, защото не можеше да ме компенсира препарата. Дълга ми е историята, но просто да се осланяте на това,  че на прегледа всичко било наред и може след месец да се видите, е неразумно. Толкова динамичен прицес е бременността, че нещата се променят за часове, камо ли да разчитате на преглед от преди седмици. Но всеки си знае, като си препратил, мислиш по-предпазливо, отколкото ако си "новак".

# 637
Буена, за съжаление и моята история е дълга и съм с 3 спонтанни аборта. Без успешна бременност. Не съм новак, ама като не съм компетентна и изпълнавам каквото кажат. Ако кажат идвай по-често от веднъж месечно, ще го правя. Аз си треперя постоянно, но за прегледите пътувам до друг град, та не съм сигурна дали и това не поставя нещата под риск. По-скоро ми е чудно защо изискват прегледи веднъж месечно като съм си рискова отвсякъде и след ИКСИ?

# 638
  • Варна
Буена, стискам палци всичко да се развие със щастлив финал накрая !
Ние , които не сме в София няма как да следим Анти-Ха.
Няма как да пътувам по 500 км често , за да следя тези показатели или да се срещам с някой от лекарите , при които ходят повечето.
И мисля, че при повечето най-малкия проблем са парите... просто се доверяваме на лекарите, които ни следят и всичко е божа работа. Наистина, ако ще и по 2 пъти в седмицата да ходя на прегледи и дозата фракси да ми е най-високата то ако има да става нещо лошо, аз няма как да знам кога ще стане и да го предотвратя. 
Аз не смятам, че моето аг няма д е доволна да й ходя всяка седмица на преглед, при положение, че всеки преглед ми е 40 лв независимо , че съм по здравна каса. Обаче АГто ми като ме види през 2-3 седмици я за секрет да ми вземе, я резултати да погледнем или шийката и като й задам 1001 въпроса, които съм си наумила ... еми мисли ме за пълно КУ КУ . Последно преди седмица ми каза да спра да чета глупости в интернет .... надуши си ме, че тея въпроси са си форумски !

# 639
  • София
Хич не ме вълнува дали някой ме мисли за куку, аз да си родя здраво дете пък нека ме мислят за луда. Освен това аз ходя при няколко лекари, редувам. Не бих се доверила само на един, искам да чуя различни мнения. AntiXa може да се изследва веднъж на месец/два, не. енужно да се следи по-често, но е важно да се прави от поставящите нмх.
Успех на всички!

# 640
Здравейте момичета!

Извинявайте за грубата намеса и ако вече е коментирано. Аз съм на терапия фракси 0,4. Поредна бременност, в момента 8 г.с. Въпросът ми е как да ми бият инжекциите, та да не излизат всеки път капчици от лекарството. Един-два пъти - ок, но всеки път ме притеснява, защото пия но шпа и пия и слагам прогестерон, които до колкото четох кръвосъсирват, което не е добре... Благодаря предварително и успех на всички 😊❤

# 641
Miss_V,аз родих преди 3 месеца,от Бургас съм,пътувах до София на всеки две седмици на прегледи,най-вече за доплер,дори и кръвни изследвания си пусках там.Не са ме викали АГ-тата,сама си решавах,ходех при няколко.В Бургас бях на ЖК,заради болничните главно.
Два пъти съм ходила да изследвам Анти Ха,един път в св.Екатерина и веднъж в НКБ.Родих в Токуда.

За мен е по-рисково да се следя един път в месеца и да се доверя на бургаските лекари,отколкото да пътувам бременна 500 км.
Но това разбира се е личното ми виждане за нещата,всеки си преценява какъв риск може да поеме.

# 642
Miss_V,  да ходиш веднъж на 2-3 седмици на преглед и да оставаш с впечатление, че лекарят те мисли за ку ку, според мен е знак, че трябва да го смениш. Всяка жена чакала дълго да забременее се страхува и притеснява повече от естествено заченалите и имащи безпроблемна бременност. Не съм убедена, че във всяка една ситуация негативните последици не могат да бъдат избегнати. Щом София ти е далеко, на мен съща ми е, намери друго място, където има опитен лекар. Аз ходя в Плевен, там също са добри лекарите. За изследване на анти ха чух точно от форума. Много пъти питах за дозата фракси и отговора беше, че кръвотока е добър, т.е. дозата няма нужда от корекция.

# 643
  • София
Цитат
Здравейте момичета!

Извинявайте за грубата намеса и ако вече е коментирано. Аз съм на терапия фракси 0,4. Поредна бременност, в момента 8 г.с. Въпросът ми е как да ми бият инжекциите, та да не излизат всеки път капчици от лекарството. Един-два пъти - ок, но всеки път ме притеснява, защото пия но шпа и пия и слагам прогестерон, които до колкото четох кръвосъсирват, което не е добре... Благодаря предварително и успех на всички 😊❤

След поставянето на инжекцията, изчакайте 10-тина секунди и тогава извадете иглата.

# 644
  • Варна
Аз съм във Варна, не съм в някое забутано градче !
И тук има добри специалисти, и моето АГ е такова и всички други при които ходя и се следя.
Тя ме вика всеки месец по веднъж, аз ако искам мога и през 3 дена да ходя и да ме гледа , щото да си успокоявам мислите, че всичко е наред !
Значи по-добри от Варна, са само в София за мен. Анти-ха пак до София трябва да се стигне за него , ако ще и при 5 лекаря из БГ да се следя !
Варна - София пътя не е като Бургас- София ... пътувалите знаят колко е зле пътя дори за легнало положение в колата.

Не съм чула за лекар, които да ръкопляска на бременните, че се информират и паникьосват от четене в интернет. Естествено, че във форуми всички си пишат кой през какво е минал, ама всичките не сме от един калъп, че да ни се случи същото.

При мен късата шийка е приоритет и покоя в легнало положение през 95 % от времето.
Всеки си има приоритети и явно при мен не е мутацията.... и аз имам една неуспешна Б преди това , която няма нищо общо с мутацията, само че това, че не се следя в София не ме прави по-малко адекватна и ангажирана за тази бременност !

Забелязвам, че във форума всеки си дава акъла, ама някак си такова едно порицателно, че "щом ти не правиш като мене, значи имаш или ще имаш проблем " .

Успех на всички !

Общи условия

Активация на акаунт