Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 13

• 66 896
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
На мен води, плацента, шийка и доплер са ми пускали на всеки преглед.

Viking123, върни се назад в темата е обсъждано раждането с терапия. С две думи - няма проблем нормално и секцио, самата терапия не е предпоставка за секцио. А и се съмнявам кръвозогубата дй е по-малка от при нормално раждане.

# 661
Изчетох всички теми отпреди и също съм коментирала назад в темата това което ме притеснява е че за секцио казват че 24 часа са достатъчни преди планова операция а за нормално ми казват от седмица до две напред трябва да се спре фраксипарина а ми се срува дълго време без трапия при положение че цяла бременност е провеждана такава! И дали няма опасност за бебето и кръвопотока също !!!

# 662
Попитай този, който ще ти прави секциото за да си най-сигурна, какво да правиш.

# 663

Аз ако ще съм секцио не се тревожа и там всичко ми е ясно а за нормално раждане ми е много неясно как стоят нещата.

# 664
  • Варна

Аз ако ще съм секцио не се тревожа и там всичко ми е ясно а за нормално раждане ми е много неясно как стоят нещата.

Някои избират да спрат инжекциите в 37-38г.с., други ги продължават и си раждат без проблем - добре знаеш, че няма да родиш за 1 час (знам, че при второ стават по-бързо нещата, но пак ще имаш едни часове промеждутък между инжекция и раждане). Ако имаш по-тежко раждане с повече кървене, всеки адекватен лекар би трябвало да може да овладява това кървене, но няма как да се справи с тромб някъде из организма на майката. Дори и секцио да си, раждане пак може да започне по-рано от назначена дата, така че пак има риск да си си сложила инжекция по-малко от 24ч. - ще уведомиш анестезиолога предварително кога си си сложила последната инжекция, и те ще преценят дали да ти сложат спинална или пълна упойка. Мое мнение, разбира се.

# 665
  • пазарджик
На мен Паскалева ми каза,че при секцио трябва да спра инжекциите 24 часа предварително,а за нормално каза дори и 12 часа да са минали,че не е проблем,а ако искат и няколко дни преди това да ги спра също не би било проблем според нея.Аз съм хомозигот по пай и хетерозиот по усвояването на фол.к-на.Сега съм на 0.4 клексан/фраксипарин.

# 666
Момиче и аз ще съм на терапия с АП и Фракси при положителен тест, както и Утрогестан 2х2 , но притесняваме това, че не ми пуснаха никакви изследвания, а доктора ни даде зелена светлина!!! С тромбофилия съм доказана, с 4 спонтанни аборта, преди тях с едно живо и здраво прекрасно детенце, през последните 2 бременности бях на терапия и вливах интралипид, но нищо!! И сега се притеснявам дали да пусна някакви изследвания и какво по-точно??? В момента пия неофолик мета и АП по 1 табл. на ден!Моля казвайте какво мога да пусна преди да е станало бебето, че вече страшно се замаих:)))

# 667
Момиче и аз ще съм на терапия с АП и Фракси при положителен тест, както и Утрогестан 2х2 , но притесняваме това, че не ми пуснаха никакви изследвания, а доктора ни даде зелена светлина!!! С тромбофилия съм доказана, с 4 спонтанни аборта, преди тях с едно живо и здраво прекрасно детенце, през последните 2 бременности бях на терапия и вливах интралипид, но нищо!! И сега се притеснявам дали да пусна някакви изследвания и какво по-точно??? В момента пия неофолик мета и АП по 1 табл. на ден!Моля казвайте какво мога да пусна преди да е станало бебето, че вече страшно се замаих:)))

Rumba5,
Утрогестан действа кръвосъсирващо, пише го и на листовката. Може да неутрализира или намали действието на аспирина и Фраксито.

# 668
  • Варна
Аз съм с РАI 4g/4g, всеки ден от 8гс на фраксипарин 0,3.
От самия положителен тест съм на утрогестан сутрин и вечер по 2, като до 12гс беше вагинално, а след това през устата заради гъби във влагалището.
Вече съм 27гс и слава на богу, бебка е добре и кръвотока към нея чудесен. Мисля, че най-добре да се обсъди с лекар приложението на утрогестана,. при мен беше належащо и продължава да е заради скъсена шийка и серклаж.
Утрогестана поставян вагинално се усвоява не повече от 30 % ! За през устата така и не получих отговор колко е ефективен и колко се усвоява.

# 669
Аз пиех аспирин всеки ден, фраксипарин през ден и вагинално кринон гел (прогестерон) до края на 3ти месец, по скъпичко е но може да проверите с вашия лекар.

# 670
изписан ми е защото прокървявам

# 671
  • София
Бях в Токуда за задържане и там лежах с две жени в идентична ситуация, на терапия с аспирин и фраксипарин, които се редуват и силно изоставащи бебета! Едната беше хомозигот на фактор 5 и 4g/4g, а беше само на 0,4 и то през ден!!! Не беше следила никога показателите на antiXa, мога да се закълна, че тя беше поне за 0,8 всеки ден, освен мутациите, беше и доста пълна. Другата я завлякоха с дрехите да я режат, защото тоновете на бебето паднаха драстично. Роди в 34гс бебе... 1400гр....Едва ли има нужда да ви казвам на кого бяха пациентки и двете.... Иначе бяха следили абсолютно ненужните АPTT и фибриноген.

# 672
На Големият Бог Доктор ли?

# 673
На Сигридов ли са били пациентки ? Това с фраксипарин през ден .... е абсолютна глупост според мен. Днес бях при Паскалева на 0.4 клексан съм и каза към 20 г.с да мина на 0.6 и да отида при нея пак да си пусна изследване за Анти X a. Тези дози са при положение , че кръвотока е ок и няма изоставане на плода. Питах я за но шпа и тя каза , че при нужда няма проблем да пия, но засега се надявам да няма нужда

# 674
Аз съм на фраксипарин 0.6 всеки ден. Казаха ми, че кръвотокът е добре. На всеки преглед питам трябва ли нещо да изследвам, трябва ли промяна в дозата и винаги отговарът е, че лечението е подходящото. За анти ха чух от форума. Никога не ми е изследван. PAI 4G/5G. Бебето е 1 седмица напред на почти всички прегледи.

Общи условия

Активация на акаунт