Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 13

• 66 895
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
  • Sofia
Момичета, здравейте! Отдавна не съм се включвала, но сега ви моля за съвет - на терапия съм всеки ден клексан 0,4 и през ден аспирин протект. Вчера на прегледа казаха, че имам зацапване, аз още не бях разбрала и се уплаших много. Сега продължавам инжекциите, но без аспирин. Включиха ми Вит К за 3 дни, казаха, че е нормално и да не се плаша. В много ранен срок съм 4г.с + 3 та се чудя може ли прокървяването да е от неправилно дозиране на терапията, Ще пусна Анти ХА но е рано, защото не са минали 2 седмици откакто бия инжекциите. Благодаря предваритело!

# 676
  • София
Бях в Токуда за задържане и там лежах с две жени в идентична ситуация, на терапия с аспирин и фраксипарин, които се редуват и силно изоставащи бебета! Едната беше хомозигот на фактор 5 и 4g/4g, а беше само на 0,4 и то през ден!!! Не беше следила никога показателите на antiXa, мога да се закълна, че тя беше поне за 0,8 всеки ден, освен мутациите, беше и доста пълна. Другата я завлякоха с дрехите да я режат, защото тоновете на бебето паднаха драстично. Роди в 34гс бебе... 1400гр....Едва ли има нужда да ви казвам на кого бяха пациентки и двете.... Иначе бяха следили абсолютно ненужните АPTT и фибриноген.
Буена, много се радвам, че сте се справили.  Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 677
Здравейте sandra17, къде пускате Анти ХА и колко струва?

# 678
  • Варна
Бях в Токуда за задържане и там лежах с две жени в идентична ситуация, на терапия с аспирин и фраксипарин, които се редуват и силно изоставащи бебета! Едната беше хомозигот на фактор 5 и 4g/4g, а беше само на 0,4 и то през ден!!! Не беше следила никога показателите на antiXa, мога да се закълна, че тя беше поне за 0,8 всеки ден, освен мутациите, беше и доста пълна. Другата я завлякоха с дрехите да я режат, защото тоновете на бебето паднаха драстично. Роди в 34гс бебе... 1400гр....Едва ли има нужда да ви казвам на кого бяха пациентки и двете.... Иначе бяха следили абсолютно ненужните АPTT и фибриноген.
Буена, много се радвам, че сте се справили.  Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

Тея бебета не ги ли следят как се развиват ? Тея майки не ходят ли на прегледи, кръвоток, ала бала ?Как така ... не мога да си го обясня ?
1400гр си е хипотрофия.. в тея седмици !

# 679
  • София
Много бързо се е развила тежката ретардация. Едната, с която успях да говоря, каза, че на единия преглед бебето било с 5-6 дни назад, което и обяснил с нейния миньонски ръст, след 20 и няколко дни на следващия преглед изоставането вече било 2 седмици и отгоре. Извод: внимавайте какви доктори слушате и ходете често на прегледи, не може жена с рискова бременност да се следи толкова рядко.

# 680
Ако има зацапване най-добре е да спреш и аспирин и нмх до два чисти дни.
Вит. С е безвреден.

# 681
  • Sofia
Ако има зацапване най-добре е да спреш и аспирин и нмх до два чисти дни.
Вит. С е безвреден.

НМХ ми казаха да не го спирам само Аспирина, днес е по-добре - почти изчезна, дано изцяло спре Sad

# 682
Буена, който не е от София и не може да следи анти ха може ли да разчита само на информация от ехографски преглед?

# 683
  • София
Според мен това, че някой не еот София, не е довод да не дойде да си пусне тук изследването. В крайна сметка то се прави 2-3 пъти за цялата бременност, не говорим за ежемесечни посещения. Даже може и третото ходене да не се наложи, ако всичко е наред. Аз не бих разчитала само на ехограф,  защото дори добрият доплер и растеж на плода не са гаранция, че няма проблем с дозата. Преди 10години и аз загубих бременност за прекрасно развиващи с е близнаци, вървящи напред дори малко, в псоледствие с множество микротромби по плацентите.

# 684
За жалост разказа на Буена не е единичен случай. Казвала съм го много пъти, че да следиш показатели които не дават никаква информация и да се извиняваш че не си от София е проява на небрежност. Човек иска ли, намира начин.

Последна редакция: пт, 27 апр 2018, 15:37 от DundyS

# 685
Биена какви са тези болници, какво е това задържане?! Бързо да те стабилизират и да те изписват!

# 686
Много моля не квалифицирайте поведението ми като небрижно. Направила съм всички изследвания, които са ми казали, че са неабходими. За този показател, както вече споменах, научих от форума. Питам, разпитвам защо лекар не ми го назначава това изследване? Озадъчи ме факта, че при предния опит дозата фракси беше 0.4, а сега изведнъж 0.6 ей така без конкретно основание за промяната. Казаха ми да ходя в Сафия за фетална при Марков, отидох. По същия начин ще го направя и за всичко останало. Не мога да знам всичко, да съм компетентна по всякакви медицински въпроси и да питам и пак нищо. На всеки преглед задавам въпроса правилна ли е дазата, трябва ли някякво изследване за нея. Еми, не добре била. От незнание ли то правят, от незаентересованаст ли? Затова задявам въпроси. Ако някоя от вас може да ми даде консрутна информация съде да го направя, към кой да се обърна, ще ми бъде полезен. В случая това би ми било от помощ. Не ми е необходимо да ме окачествявяте като небрежна. Направила съм до момента каквото са ми казали, ще рродължа да го правя, за да съм по-спокойна, че ще стигна до целта. От днес съм в 25 седмица, ако това има значение. Благодаря за разбирането и за памощта, на този който реши да ме насочи.

# 687
  • София
 Hellinor, ти ме попита конкретно мен, дали ехографският ореглед е достатъпен за следене, а з ти отговорих - не. Оттам нататък ако прецениш ни е да отидеш да си пуснеш изследването, миже и да не си го пускаш, ти решаваш. Защо лекарите смятат, че не е необходимо, не мога да кажа, лекарите са небрежни в много отношения, а последствията са си за нас после.

# 688
Явно, да, Буена, оказва се, че са небрежни. Може ли да ми кажеш ти къде то прави това изследване, колко струва, къде да звъня за час. Не съм изобщо наясно.

# 689
Хелинор, зависи от кой град си.
Пренципно проф. Паскалева преди да промени доза пита има ли изоставане в развитието и как е доплера.

Общи условия

Активация на акаунт