Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 13

• 66 862
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
Не, Герда, за момента няма изоставане в седмиците. Върви напред с 1 седмица. От Свищов съм не знам какво значение има града. Аз затова и правих ИКСИ в Плевен, че ми е най-близо.
Имам 3 спонтанни аборта в много ранни седмици 5-6 седмица преди да започна терапия с фраксипарин. Сега пия и Синтривал вместо АП. И двете всеки ден.

# 691
Професорката е признанала анти Ха правено в Синево.

# 692
Съжалявам, нямам представа какво е Синево. Мисля, че трябва да дойда до София за това изследване. Ти къде го прави твоето? Интересува ме къде да звъня, за да ми дадат информация за изследването и кога да отида да го направя. Ако може да ми напишеш телефон ще съм ти много благодарна.

# 693
  • София
Съжалявам, нямам представа какво е Синево. Мисля, че трябва да дойда до София за това изследване. Ти къде го прави твоето? Интересува ме къде да звъня, за да ми дадат информация за изследването и кога да отида да го направя. Ако може да ми напишеш телефон ще съм ти много благодарна.
проф. Пасклева - 02/92 11 364 НКБ-София.
При записването на час обясни подробно на сестрата за твоя случай и че не си от София.
Отзивчиви са. Успех!
Синево е лаборатория в Пловдив.
Редактирам:http://www.hearthospital.bg/staff/doctors/iva-paskaleva/

# 694
Синево е лаборатория в България и има клонове в някои градове.

# 695
Бях при Паскалева - сега съм на 0.4 клексан на ден и го слагам сутрин. Тя ми каза към 20 г.с да увелича дозата на 0.6 и пак да отида да пусна анти Ха . Като уточни , че при проблем в кръвотока или изоставане АГ ще прецени дали по-рано да увелича дозата. Бях и при Сигридов след това, който ми допадна с това , че следи витамините , изглежда да има опит и с ехографските изследвания и поне за мен нищо не спомена за терапии през ден с нмх и аспирин. Но ми препоръча да си слагам дозата вечер , защото през нощта риска от образуване на тромби е по-голям - защото през дълбоката фаза на съня спадало количеството на някакъв хормон и риска от микротромбози се увеличавал. А като слагам нмх сутринта и през нощта дозата му е най-ниска. На мен ми звучи логично всичко това и ще си слагам клексана вечер. Каза , че не е нужно постепенно да намалям дозата и просто да започна вечер да го слагам. Но така един ден ще ми се получи двойна доза , което сега мисля че не е проблем. Но после като мина на 0.6 и искам да отида да го изследвам сутрин на 4- тия час - няма ли да е проблем - че един ден ще си слагам дозата на 12 часа. Някоя от вас слага ли си дозата вечер и после как си пуска изследванията за анти Ха- което е добре да се прави на 4тия час от слагането на инжекцията?

# 696
Просто плавно изместваш инжекцията докато стигнеш до вечерен прием, да не се събира два пъти за 1 ден.

# 697
А за колко дни плавно да изместя инжекцията ? През колко часа да променям часа на инжекцията?

# 698
Аз не съм се консултирала с лекар относно изместването.
Първоначално го слагах сутрин, а после вечер. Ще те излъжа, но май измествах през 3 часа.
Аз анти Ха не съм изкледвала. Слагах 0.4 през цялата бременност, АП пих до 26 г.с.

# 699
Аз вечер пиех ап ,а сутрин нмх.
12 часа разлика помежду им.

# 700
Gerda , така би ми било лесно - но засега още нямам аспирин. Ще пия и повече омега 3. Успех на раждането и като всичко мине и се успокоят нещата - моля те пиши как е минало, кой те е израждал , кога са спряни антикоагулантите и после дали пак са ти включили нмх и на кой час. Че при мен това с раждането и следродовия период ми е като черен облак в представите.
Иначе Сигридов каза да се движа много и да не се залежавам . Според него това че лежах последните 2 месеца е било основно за образуването на тромба. И сега започвам активни разходки в парка всеки ден с лабрадорката ми.

# 701
Моята терапия я назначава проф. Паскалева, а аг-тата я изпълняват, защото е писмена.

# 702
yyoana,
Аз трябваше да слагам Клексан до раждането. Обаче така се получи при мен, че започнаха да ми изтичат по малко водите. Аз се паникьосах, че може всеки момент да родя и понеже ходех всеки ден в болницата на тонове последната седмица преди раждането спрях инжекциите, на собствена глава от страх.
Ама и аз как го обясних!
При мен не трябваше да се допуска нормално раждане и ме беше страх ако водите "плиснат" да не ме забавят заради инжекцията и да тръгне нормален родов процес. 

# 703
 Герда , при секцио - в зависимост от това как е минало секциото и от кръвозагубата - в реанимация АГ преценява дали да се съобрази с препоръката и на кой час да влючи антикоагулант. Принципно Паскалева никога не дава устни препоръки и при изписване на терапия тя е съобразена към момента. Всяка промяна в състоянието на бременната може да наложи промяна на препоръчаната терапия. Раждането и ранния послеродов период поради големите промени , които могат да настъпят в организма на бременната са много рискови и всяка препоръчана терапия може да се наложи да търпи големи промени - които ще са по преценка на следящия те АГ - който носи отговорност за теб - едва ли ще се обади на Паскалева , за да се консултира с нея.
Верче , при мен първия път се получи тромб веднага след нормално раждане - но тогава не бях на никаква терапия. И сега съм много притеснена за момента с раждането и затова се интересувам при всички , които са били на терапия - защото ми става по-спокойно като видя , че при други жени на нмх нещата са се развили добре.  И ужасно много се чудя при кого да раждам и кой би преценил най-добре ситуацията - ако има някое усложнение недай си боже

Последна редакция: пт, 27 апр 2018, 23:27 от yyoana

# 704
Влязох за секцио в 10ч., изкараха ме към 11.20. Мв 20ч. Станах и направих няколко крачки. Вечерта в 22 ми сложиха Нмх.
След секциото имах 5 нощувки и ми слагаха нмх. Трябваше да го слагам 10 до 14 дни след раждането общо. Като се прибрахме вкъщи мисля го слагах още 3 дни последователно, после с недоспиването го забравях /изключително несериозно от моя страна/ и слагах през ден /за успокоение на съвестта ми/.

Раждах в Токуда.
Имат добри специалисти, даже една дама тук от форума беше давала обратна връзка за координация съдов -аг в болницата. Дамата се казва Shirin Kadir, ако правилно помня, тя беше имала сериозни усложнения след първо раждане.

Общи условия

Активация на акаунт