Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 13

• 66 962
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Всъщност рисковите за кръвоизливи само при отворени операции ли си ? Питам защото, аз на моето лапаро преди година и два-три месеца никой нищо не каза, че се е случило нещо притеснително или пък анестизиолозите да са били притеснени след това.. никой не знаеше все пак, че имам тромбофилия?!

Герда, тези генетици не съм ги чувала ... ще проверя.
Аз да напомня, че и ние във Варна имаме страшни съвети от лекари.
Др Яков в 10гс..."Ако ти се рискува мини на 0,4 фракси през ден" ... ?!?!!!??!
Генетичката Ангелова също да не съм се бодяла всеки ден " Аз бих ти предложила ден фракси, ден АП"
Моята лична лекарка като разбра " Е, защо не ти изписаха само на АП ? "
Моето АГ е твърдо и каза " Фракси 0,3 всеки ден до не помня точно колко седмици преди плановото секцио" .
При последния преглед пак я питахме и тя каза същото и , че ще промени дозата само с промяна в килограмите, ако се наложи. Беше потресена как личната предлага само АП...вика "толкова е запозната явно..."
Обясни ми, че фракси не е лечение, а профилактика и ,че идеята е да се поставя всеки ден горе доуи в един и същ час сутрин, защото ако през нощта се е образувал някой тромб (може и някоя друга дума да е използвама де) , идеята е фраксито да разреди кръвта  и да не се получи някой гаф.
С хомозитен 4G/4G съм само.
Единствено ме е страх, че тя не изражда, на кого ще се доверявам във Варна не знам...

# 406
Здравейте, искам да попитам момичетата с фраксипапин,излизат ли ви синини и подутини по корема.На мен вече ми се подува а съм едва на 8та инжекция + Зарзио през 3 дни.Мога ли да се мажа с нещо да спада отока?

# 407
  • София
Здравейте, искам да попитам момичетата с фраксипапин,излизат ли ви синини и подутини по корема.На мен вече ми се подува а съм едва на 8та инжекция + Зарзио през 3 дни.Мога ли да се мажа с нещо да спада отока?

Ще минат сами, трябва да дадеш време да се разсеят. Подготви се психически, и синини, и подутини ще излизат тепърва. Нормално е и понякога на мястото на убождане да има червено петно.

# 408
Аз още имам една много малка остатъчна подутина, получи ми се от последната инжекция. Бях в 36 г.с., родих в 39 г.с., а детето ми е на 4 месеца вече.
Такова чудо не вярвах, че ще има, ама ей на. То си беше бая голяма буца, надявам се тия дни вече да се разсее, че не ми се ходи по лекари и за това сега.

# 409
  • София
Ще се резорбира рано или късно сама според мен. Аз имах малка бучка на бедрото отвътре, стоя поне два месеца и половина....една твърда, гадна

# 410
Жане, пробвай компрес риванол.

# 411
За да се разсеят тези синини и мехури ,аз бия фраксипарина на бедрата .

# 412
Хич не съм се сетила за това. Благодаря ти.

# 413
  • Варна

По-навън към бричовете или към по-вътрешната част? Simple Smile

# 414
На средата по към външната 4аст .

# 415
  • София
Хич не съм се сетила за това. Благодаря ти.

За синините кремът Хепароид е вълшебен.

# 416

Ако те боли ,пробвай в паласките .

# 417
  • Варна

Ако те боли ,пробвай в паласките .

Аз сега бия в паласките, но май ще се престраша и за бедрата, та затова питам дали биете към бричовете или към вътрешната част? Simple Smile

# 418
По средата към бри4овете под ъгъл от 45 градуса .

# 419
Мен много ме болеше в бедрата и в ръцете, действах в корема при по-ранна бременност, а при по-късна пак на корема, но встрани ниско долу и в паласките.

Общи условия

Активация на акаунт