Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 13

• 66 923
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Водите няма как да се увеличат , ако ще и челна стойка да правим.
Викинг, аз много харесвам д-р Яков, но не го избрах да ми води Б, защото в 10гс ми предложи със същата мутация като твоята да слагам по-висока  фраксипарин и да редувам с аспирин.
Вече бях на ясно, че аспирина освен, че действа след натрупване, ами и дразни стомаха,  а фраксито си няма действие за 48 часа, а по-високата доза не се назначава само щото да не съм се бодяла всеки ден. Както и при тази мутация профилактиката е с всеки ден фракси, а не с редуване на аспирин.
Радвам се, че си стигнала до тук, за мен си виждаш щастливия финал, дали след 1 или 3 седмици този път всичко ще завърши с хубав ревящ бебешки финал !

# 571
Мiss_V На мен от генетика др Константинова ми назначи в началото аспирин всеки ден и фраксипарин всеки ден др Яков беше преценил да съм на аспирин всеки ден и фракси през ден така си изкарах до 32 седмица, сега съм на фракси всеки ден спрях аспирина.
И аз много харесвах Яков предното детенце вече на 5 год раждах при него но нямах такъв проблем, сега много ме изненада защо ми назначи този окситоцинов тест след като е рисков от преждевременно раждане плюс се отнесе много грубо на моменти.
Дори си мисля да взема да сменя доктора накрая и да раждам при друг.
Ти в коя седмица си и къде ще раждаш?

# 572
  • Варна
Мiss_V На мен от генетика др Константинова ми назначи в началото аспирин всеки ден и фраксипарин всеки ден др Яков беше преценил да съм на аспирин всеки ден и фракси през ден така си изкарах до 32 седмица, сега съм на фракси всеки ден спрях аспирина.
И аз много харесвах Яков предното детенце вече на 5 год раждах при него но нямах такъв проблем, сега много ме изненада защо ми назначи този окситоцинов тест след като е рисков от преждевременно раждане плюс се отнесе много грубо на моменти.

На мен в Генетиката ми предложиха също през ден да слагам фраксито, но бях със скорошен мисед и въобще не ме интересуваше колко често ще се бода, само да знам, че правя всичко в най-добрия вариант, за да си успокоявам психиката.
При друг лекар се следя (не изражда- Кр. Желязкова, но съм доволна), но ходя при Яков от години винаги, когато ми трябва второ мнение. Преди седмица ми прави серклаж , в края на 21гс , държа се адекватно, сдържано както винаги. В операционната му казах, че го очаквам после в стаята да ме види а той каза, че не знае дали ще има време Grinning В крайна сметка и двата дена , в който лежах при тях идваше да ме види и втория ден в коридора на рецепция му дръпнахме голям лаф, ама аз съм си приказливка и обичам всичко да ми е ясно. Няма да раждам при тях, колкото и да ми се иска, защото с този серклаж може да тръгне по-рано и тогава няма как ще избера АГ.
Вече съм 23гс+ 4, но ако някой ден реша все пак да раждам там бих се замислила между Яков и Георгиев (той също ми допадна по визитации, а и той уж прави секцио по метода Щарк).

# 573
Miss ,ходим при едни и същи лекари с какви мутации си ? Аз съм 4G/5G и хетерозиген за MTHFR .

# 574

Може би е искал да предизвика раждане, без да ти го каже директно. В което пак не виждам логика, ако са само водите, а тонове и развитие са добре, но знам ли ...

# 575
Моето мнение за Яков е, 4е неговите методи са  от миналия век . Новостите той не ги знае .

# 576
  • Варна
Miss ,ходим при едни и същи лекари с какви мутации си ? Аз съм 4G/5G и хетерозиген за MTHFR .

С хомозиготен 4G/4G съм само аз.
Мен Кр. Желязкова ме изпрати при Яков за серклажа, иначе за раждане е против МД.
На теб какво ти изписа и в коя седмица си ?

# 577
За съжаление сър4ицето  му спря . За тези мутации имах предписан фраксипарин 0,3 през ден .

# 578
Аз сега съжелявам че се записах при Яков да ме следи, но е късно и си имам едно наум защо ми назначи този окситоцинов тест и ме вкара в болницата, понеже аз на 14 април влизам в 36 седмица а той от 12 отива на почивка и като е видял, че са ми намалели водите е преценил че няма да го дочакам да се върне да ме изражда и явно е имал план да приключи с мен преди да замине на 2 седмична почивка, после се консултирах с още 5 доктора и казаха че спокойно с тези води мога да изчакам 2 седмици. Стреса който изживях няма да описвам.
Др Константинова от Генетика с право ми каза че Яков много не разбира от тези терапии и ме изпрати при Георгиева.
Паралелно ходих при Георгиева в Окръжния болница веднъж месечно да ме проследява но последния месец не бях ходила понеже Яков нищо не говори с подробности и си мислех че всичко е наред  и Георгиева казва че е трябало по рано да ми се увеличи фраксипарина на всеки ден и може тези води от там да са намалели, сега ще ме проследяват дали бебето продължава да наддава ако не ще трябва да се родоразрешава преди 36 седмица.

# 579
  • Варна
За съжаление сър4ицето  му спря . За тези мутации имах предписан фраксипарин 0,3 през ден .
Много съжалявам Sad
На мен Желязкова беше твърда, че с тази мутация съм за всеки ден фраксипраин 0,3 ! Сама си бях назначила изследването за тромбофилията и точно в 8гс излезе резултата и веднага на фракси ! Дозата ще увеличим при увеличаване на килограмите ми и ако прецени при прегледи.. явно си следи кръвотока на УЗ, както и ходих и на  ехокардиография в 20гс и там всичко беше наред със сърчицето.

# 580
Константинова ми назна4и АП ,преди и след бременност , но по настояване на Емин  , го замених с фраксипарин и то през ден .

# 581
При хетерозигот в мтхфр най-често спира сърчицето, и аз бях така. Хомоцистеинът проверяван ли е.
Вики, не исках да ти го казвам, че никакъв стрест тест не ти е предстоял, а индуцирано раждане.
Но по добре така отколкото докторът ти да те зареже преди раждане и да иде отпуск.

# 582
Той този доктор не е единсвен и по всяка вероятност ще раждам при друг, можеше поне да ми обясни какво цели с този тест, аз не бях запозната но една друга доктрока от майчин дом се намеси и каза че не е добра идея да правя теста в моя случай понеже е още рано в 33 седмица, тогва аз слязох в кабинета на др Яков да го разпитам подробно а той ме изгони и каза че го натоварвам.
Познавам го от предното ми раждане и не очаквах такова отношение!

# 583
Той този доктор не е единсвен и по всяка вероятност ще раждам при друг, можеше поне да ми обясни какво цели с този тест, аз не бях запозната но една друга доктрока от майчин дом се намеси и каза че не е добра идея да правя теста в моя случай понеже е още рано в 33 седмица, тогва аз слязох в кабинета на др Яков да го разпитам подробно а той ме изгони и каза че го натоварвам.
Познавам го от предното ми раждане и не очаквах такова отношение!

Това не е някакво лошо отношение, не се самонавивай. При риск много лекари биха предизвикали раждане, а този едва ли е толкова глупав, че да го направи без да знае, какво ще последва. Всички си имат различни теории - да се ражда веднага, да се изчака до последно, до като почнат да губят тонове ... аз не знам, разбира се, кое е правилното. Търсиш друго мнение и така.
Също другото, което забелязвам е, че при проблем, често са склонни да премълчат някои неща. Това е масово. Може би заради това се е изнервил от многото ти въпроси, защото не иска да ти каже нещата директно.

# 584
Само мога да кажа , многооо .... съжалявам ,4е той ме     следеше !

Общи условия

Активация на акаунт