Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 13

• 66 852
  • 751
  •   1
Отговори
# 720
Пробвах в ръцете, но пак се върнах в корема, въпреки че там вече е доста опънато. В корема не усещам почти никаква болка. Не мога да кажа същото за ръцете. Там винаги много ме е боляло, появяваха се страхотни синини и буци, които не можеха да се разкарат със седмици. Някои лекари отричат поставянето на инжекциите в корема след определена седмица, други обратното - казват, че там е най-правилното място. ММ, когато ми ги поставяше в ръката избираше място приблизително на една педя от рамото надолу, от външната част. Сърбеж винаги съм имала независимо къде е поставяна инжекцията. Много са неприятни, действително, но няма как. Повече от шест месеца са част от моето ежедневие.

# 721
Като слагаш инжекцията след това не натискай местото с памук, от натискът най често стават синини.
Открих, че при по голям наклон на поставяне почти не остават следи.
Доста клексан от 0,6 ми остана след раждането, че се бях презапасила от страх, та сега ще си го удрям в главата.
Но важното е, че станах мама и нямаше никакви проблеми.

# 722
  • София
Но важното е, че станах мама и нямаше никакви проблеми.
това наистина е най-важното. Да сте живи и здрави и никакви проблеми занапред 🤗

# 723
  • София
Герда, важното е че вие с бебчето сте добре.
Да сте здрави и много щастливи заедно.
Flowers Hibiscus

За клексана все ще се намери кандидат, рано или късно..

# 724
Здравейте, на 07.05 родих нормално момиче 3500 кг 51 см,  през цялата бременност бях на терапия фраксипарин и аспирин нямах проблем с кървенето по време на раждането, фраксипарина го спрях 2-3 дена преди да родя, продължавам да го слагам още 2 седмици, успех на всички всяка инжекция си струва усилията биех го до последно в корема нямах синини и буци, безпроблемни бременностти и раждания на всички наистина с терапията стигнахме до финала бях с два спонтанни аборта преди това.

# 725
След раждането анестезиологът прецени, че ще ми слага по-ниска доза нмх, но на 12 часа за презастраховка.

# 726
След раждането анестезиологът прецени, че ще ми слага по-ниска доза нмх, но на 12 часа за презастраховка.

Gerda1 честито бебе да е живо и здраво ние сме били със сходен термин, бързо възстановяване и много радости с новия член на семейството, благодаря ти за подкрепата във форума през изминалия месец ☺

# 727
  • София
Здравейте, на 07.05 родих нормално момиче 3500 кг 51 см,  през цялата бременност бях на терапия фраксипарин и аспирин нямах проблем с кървенето по време на раждането, фраксипарина го спрях 2-3 дена преди да родя, продължавам да го слагам още 2 седмици, успех на всички всяка инжекция си струва усилията биех го до последно в корема нямах синини и буци, безпроблемни бременностти и раждания на всички наистина с терапията стигнахме до финала бях с два спонтанни аборта преди това.
честито да сте живи и здрави с малката девойка 🤗

# 728
Герда , като мина на 0.6 ще ти пиша и ако още го имаш , аз ще ти го взема , така че не го хвърляй още Simple Smile Сега на каква доза си клексан и на колко време?
И честита рожба , да ти е жива и здрава  Simple Smile
Viking123 честита рожба , да ти е много здрава и много да те радва Simple Smile Благодаря , че писа за терапията и раждането Simple Smile

# 729
Здравейте!
На Фраксипарин 0.6 съм превантивно заради предишни аборти,за по-добър кръвоток към плода.Нямам тромбофилия,казаха ми че ще съм до 14г.с. на фракси.

Има ли опасност за плода след като го спра?

Някой на подобна терапия?

# 730
Аз бях на Клексан 0,6 и аспирин протект 100 превантивно, но правих изследвания, които да покажат, че това е моята доза.

# 731
Каква е логиката да се спре в 14г.с. ?

# 732
Didyto , не виждам никакъв смисъл да се спира Фраксипарина в 14 г.с. Консултирай се с хематолог , който следи такива бременни ( проф. Паскалева) и теябва да ти се направят и изследвания дали ти е подходяща дозата ( анти Ха)

# 733
Здравейте, след колко дни след поставяне на фраксипарин 0,4 над ден може да се пусне анти Ха?  И колко часа след поставяне на фраксито трябваше да се изследва?

# 734
  • пазарджик
Около 2 седмици тря ва да си го слагала и се изследва да 4 час от поставянето на инжекцията.

Общи условия

Активация на акаунт