Мерием (MERYEM) Нов сериал с участието на Фуркан Андъч и Айча Айсин Туран

• 124 362
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте на всички!
KikaDer
,турците също като нас имат тънко чувство за хумор и много умело вмъкват комични ситуации ей тъй за разкош,  а режисьори и сценаристи страшно умеят да подбират подходящи артисти за дадена роля. Например да съпоставим майката на Октай и Гюлюмсер, нямаше да е същото, ако им бяха разменени ролите.А за Октай и другите, да не говорим.Баба ми казваше навремето, че разликата м/у турчина и българина е като вътрешната ципа на лука, т.е. има много тънка граница.С моя приятел спорим,като ми се чуди,че все турски сериали гледам.Питам го какво е значението дали са турски, или английски?Аз нямам предубеждения и не ме бърка, какъв е по народност даден филм, стига да ми харесва , да ме грабне, а не да се мъча , да го харесам, същото важи и за дадена песен.Веднъж като дойде у дома и се загледа, а аз гледах сериала "Мъжът от Адана",който вече беши приключил , но епизодите бяха качени в Ютюб  , наистина се впечатли и после доизгледахме сериала заедно.
"Мерием" е хубав сериал, не съм гледала корейската версия, но се чудя защо тук няма такава активност от коментари, както в "Пълнолуние" например?!

# 586
Добро утро Hug
Баба ти е много права. Приличаме си до голяма степен с турците,а за предрасъдъците на много хора към тях и аз съм била в подобна на твоята ситуация с приятеля ти. Как съм ги била гледала и прочее. Ами гледам ги и то с огромно удоволствие, както гледам и американски, и английски, и корейски, и тайландски, и т.н. Стига на първо място да ме грабнат актьорите с игра и историята поне в началото, защото при сериали често им разтягане на локуми, но това си го знаем. На мен по принцип винаги ми е било интересно да се запознавам с нрави, обичаи, култура и особености на различни народи, а това става много по- лесно и интересно чрез филми и сериали.
Подбират си актьорите много добре, наистина. Даже е имало случаи, когато седя гледам ги и си мисля, как За Бога така си приличат, например майка и дъщеря Flushed
Относно писането и изказването на мнения, и на мен ми се иска да споделяме повече хора, но явно на много хора им идва в повече драмата тук и затова е така. За Долунай мога само да кажа, че едва догледах трета или четвърта серия беше и го спрях. Главната не ми харесва нещо, а и ми вървеше някак тегаво. Главния беше уникален в Любов на инат и много ме е яд, че го спряха наникъде и недовършен. Така и н разбрах защо стана така.

# 587
KikaDer,Да права си, но както казват руснаците:На вкус и на цвет , товарищ нет!А за предрасъдаците,то си е техен проблем!
Забравих да кажа  и за музиката към филмите им.Страшно завладяващи,запомнящи се,сякаш чрез тях усещаш полъха на времето за което се разказва във филма и за настроението им, ако щеш.Дори и без да гледаш визуално, като чуеш мелодията,се сещаш от кой филм е.
Ето например от "Великолепният век".Навява тъга и сякаш без думи ти говори за ония времена?!

# 588
Уникална им е музиката, Varynia Heart
И като ритъм, и като съдържание! От всеки сериал, който съм изгледала, почти всяка песен  ми е на сърце. Най- обичам в колата да си ги пускам и се дера с пълно гърло, докато пътувам (извън града) Grinning
Песента на Кърач от сцената на гарата след смъртта на бащата на Мерием я обожавам отдавна и сега като ми я припомниха, отново честичко си я пускам. Текстове, пълни със смисъл, много чувства и под ритъма на въздействащите ноти, няма как да не те докоснат песните. Като добавим и озвучаването на някоя запомняща се серия...

# 589
KikaDer
Цитат
Уникална им е музиката, Varynia heart
И като ритъм, и като съдържание! От всеки сериал, който съм изгледала, почти всяка песен  ми е на сърце. Най- обичам в колата да си ги пускам и се дера с пълно гърло, докато пътувам (извън града) Grinning
Песента на Кърач от сцената на гарата след смъртта на бащата на Мерием я обожавам отдавна и сега като ми я припомниха, отново честичко си я пускам. Текстове, пълни със смисъл, много чувства и под ритъма на въздействащите ноти, няма как да не те докоснат песните. Като добавим и озвучаването на някоя запомняща се серия...

# 590
  • Дубай
Здравейте Hug
Вариния:hugs:Кики:hugs:
Ех че хубаво си конушвате.
За предразсъдъците, и аз съм попадала в такава ситуация .Моят Мъж ме пита :-Жена ,как гледаш тези турски сапунки ,отговорих му ,че за мен няма значение какъв е сериала филма,важното е да ми хареса сюжета и артистите щото някои път и да ме кефи сюжета пък актьорите не са ми по сърце ,няма как да го гледам:v:
За музиката им страшна ,според мен се подбира според сцените,  когато е драматична става нещо,когато има ашк избират си хубави тяхни си песни за любовта с много смислени текстове и Т. Н.
......
Вариния ,да ти кажа честно относно коментари, аз не мога да съм много активна защото съм през телефона, ,а и понякога ми идва в повече драмата.Но ще си го изгледам филмчето,надявам се де .Фуркан и Айча много ми харесват като двойка.
.......

# 591
  • Яко в Матрицата...

# 592
# 593
Пак съм аз... Stuck Out Tongue Winking Eye
Нося ви снимки от предстоящия епизод в сряда https://www.instagram.com/p/BbcH06LnQzc/

# 594
  • Яко в Матрицата...
Пропуснала съм последните две изречения от резюмето. Ето го пак Hands V

# 595
Рени, благодаря за превода на резюмето Hug
Iliang Hug за снимчиците Flowers Hibiscus

Хади, яяууу, какви различни чувства ще им докарат сегааа Imp Със сигурност страхът на Мерием за Саваш ще надделее и то ще е за дълго. Оффф, яяя, Саваш ще скочи напред с двата крака и тя ще го "пореже" яката Thinking Дано няма период на отчуждение при тях, защото ще прецакат нещата.
Очаквам Гючлю да не стреля в Махмут, но нали, за да го спре да не бяга, стреля в крака му и сигурно затова го задържат. Надявам се бързо да излезе. Кефя им се максимално, как се подкрепят четиримата. Берк също ми е интересен като образ, но на Дерин образа ми е много странен и като гледам сега как се мъчат сценаристите да я вкарат в отбор на едни от търсещите справедливост, хем ми харесва, хем не. До сега все "татко това, татко онова" и ме накараха да си мисля, че той е подобие на Юрдал. Сега изведнъж чичо й е лошия и тя ще се мъчи да не вкарат бащамй в блатото. Малко омазаха нещата ама тук става. При Саваш и Мерием да не се стига пак до караници и скубане Blush
Varynia Kissing Heart
 Ивве, и аз в повечето случаи съм през телефона, за гледането съм на таблета, и те разбирам напълно Hug

# 596
Благодаря отново Reni - BG 🌸🌸🌸
 KikaDer Надявам се да имаме тази дългоочаквана целувка, малко романтика и любов...  Надявам се с тези различни чувства,да са осъзнаването на чувствата между тях... И да имаме тази любов, която чакаме Hug
Но все пак има по голяма вероятност, Мерием с този неин инат и страх да избяга...

# 597
  • AMS

Привет!!!
 Благодаря за споделеното на всички, които са писали!!!
 Аз още в началото се учудих, че дискусията се води на друго място
 и предложих тук поне да се следва схемата - фрагман, резюме, онлайн, превод.
 Но и това се оказа трудно. Една снимка не мога да извадя от сайта на КаналД.
 С тези авторски права  се оляха.
 Изтрили са и всичко де що имаше от сериали, които са излъчвали.
 Рени, благодаря за резюмето!!!
 Благодаря специално на KikaDer и Varynia за постовете по съдържанието!!!
 Музиката наистина е Копнеж >>>

Снимки >>>

https://www.kanald.com.tr/meryem/foto-galeri/meryem-16-bolum-fotograflari

Последна редакция: пн, 13 ное 2017, 19:07 от *** Diva ***

# 598
  • Яко в Матрицата...
Бих коментирала, но гледах сериала между 6 и 12 серия. Страхотна двойка, но не мога да гледам такива драми след Кара Севда Grinning

# 599
  • AMS
   Който търси, намира Meryem >>>

Общи условия

Активация на акаунт