GoT 29 - There is only one war that matters...

• 29 380
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
Понеже в нета са се присетили за Валирия, драконите и т.н.
Та се сетих, безликите се въздигат точно от там, и мразят робството и владетелите с дракони. Дани се бори, не особено успешно, с робството, но пък може безликите да искат да я ликвидират, и да искат това от Аря?

# 676
Може ли да споделите мнението си -

https://www.youtube.com/watch?v=SFy1Jbdv7sQ

3:33 - само на мен ли ми се струва, че щом Санса казва, че са отвлекли и изнасилили леля й - има нещо странно в реакцията на Кутрето?Някак си...премига и свежда поглед

# 677
  • Вестерос
Да в книгите пише точно , че във Валирия- в робските мини се е зародил първия безлик Grinning

Хексе, Веларион от къде се пръкват? Виждам по родословното дърво и в двете книжки допълнителни , че много Тарги са женени за тях, а не помня от Светът от къде идваха, няма как да ровя сега. Ти сещаш ли се?

# 678
Идеята ми е, че те не я намериха , обучаваха и пуснаха случайно. То много просячета из Вестерос, но точно нея намериха Wink
Дали това им е идеята- да бъде убита Дани? Те може вече да са размислили, може Аря да не ще, може много неща, ма те така, да са си готови, като Варис...тука планче, там пиленце...

# 679
Лудоста на Таргариен не се ли дължи отчасти на инцеста ?
По-скоро, не.

Джони несправедлив си към останалите герои. Ако провериш, ще видиш, че 99 % от тях са жестоки, колкото нея, даже и повече. Ама нали зрителя се нуждае от добри герои и като ги няма си ги измисля.

Джон не обеси половината НС заради покушението срещу него? = Това направи и Церсей като изгори септата на Белор.
Е, забременяла не от мъжа си, а мъжа и колко копелета има?
И Дани ползва черна магия - Мирри.

хъм за Мирри не се бях сещам. Ама предполагам че Дани си получи заслуженото за това, ме полззваше черна магия - умря нейното "слънце и звезди." ако Церсей се бе кротнала след смъртта на Джоф, щях да бъда по-багослонен към нея. Освен това Дани се старае към положителна промяна - освобождаваен на робите, а Церсей към отрицателна - подчиняване на всички останали. Т.е. става въпрос  не само за методите, но и за целта.
Несравнимо е с Джон. Джон нямаше избор, той трябваше да направи това, което направи, за да защити хората от Другите. някои клетви тряба да бъдат престъпени. Виж за това че се намеси в сватбата на сестра си - не го оправдавам. Церсей колеше и беесше наред от самото начало, въобразяваше си, че е Тивин с пола.нормално беше да има реакция на нейното управление.
Някои герои са жестоки, други не. Юрон например е психар, отвсякъде, ама Ерон е праведен също и Нед Старк. Станис е пуритан. Баристан - праволинеен.
ИСкам да разбия един мит - на мен ми харесват като характери и "зли" персонажи, например Кибърн, и донякъде - Церсей. Простто смятам че има определени морални категории, които трябва да се спазват и който не ги спазва - да бъде наказван. Церсей си позволи да убие Върховен Септон - това ако не е най-върховният грях, не знам какво е - тя измени веднъж на краля си и втори път въстана среущ Бога си тя си позволи да изаде заповед за убийство на деца - децата н Робърт - а после скимтеше, че е убито нейното дете. Ето тук има справедливост.
*Нека да сем наясно аз и Робърт не оправдавам, беше абсолютен боклук и като човек и като крал, и заслужаваше смъртта си (но не по-този начин) ама Церсей защо се е хванала с него - защото е много готин или защото е крал? А Джайм - толкоав го обичаше а като се прибра аз няколок месеца се изпокара с него.

# 680
  • Варна
Да в книгите пише точно , че във Валирия- в робските мини се е зародил първия безлик Grinning

Хексе, Веларион от къде се пръкват? Виждам по родословното дърво и в двете книжки допълнителни , че много Тарги са женени за тях, а не помня от Светът от къде идваха, няма как да ровя сега. Ти сещаш ли се?

Идват от Валирия и се заселват във Вестерос  още преди ориста.

Идеята ми е, че те не я намериха , обучаваха и пуснаха случайно. То много просячета из Вестерос, но точно нея намериха Wink
Дали това им е идеята- да бъде убита Дани? Те може вече да са размислили, може Аря да не ще, може много неща, ма те така, да са си готови, като Варис...тука планче, там пиленце...
Защо да убиват Дани, тя се бори против робството. Пък и ако искат да я убият, защо не си ползват вече обучени убийци, а тепърва да обучават Аря? Няма смисъл.

# 681
  • Варна
*Нека да сем наясно аз и Робърт не оправдавам, беше абсолютен боклук и като човек и като крал, и заслужаваше смъртта си (но не по-този начин) ама Церсей защо се е хванала с него - защото е много готин или защото е крал?
Shocked Shocked
Какво значи хванала с него?
Това е политически брак. Мислиш ли че Робърт или Церсей са имали думата?

# 682
Може ли да споделите мнението си -

https://www.youtube.com/watch?v=SFy1Jbdv7sQ

3:33 - само на мен ли ми се струва, че щом Санса казва, че са отвлекли и изнасилили леля й - има нещо странно в реакцията на Кутрето?Някак си...премига и свежда поглед

Да, примигва, все едно знае нещо. Peace

# 683
  • Русе
Да, Робърт най-малкото не е имал никакво желание да се жени за Церсей (или за която и да било). Тя самата също не го е искала много-много: от малка си е фантазирала за Регар, а Робърт е убиецът му. Преглътва го все пак, понеже вече Робърт е кралят, а благодарение на влиянието и възпитанието на Тивин винаги е искала да се омъжи за краля (повече за титлата, отколкото за човека, то именно заради това й почват фантазиите за Регар), и всъщност дори се чувства истински щастлива за няколко часа... до брачната нощ, когато пияният й съпруг я нарича с чуждо име. Характерните й гордост и честолюбие моментално изригват и намразва жениха си сега и завинаги.

Робърт не би бил подходящ съпруг за повечето жени (знам ли, някоя може да си го обича и приема такъв, какъвто е, и да намери щастие с него, тъй като инак не е лош човек). Церсей не би била подходяща съпруга за повечето мъже (включително за Регар; може би някой, който обича да го командорят и безпрекословно да бъде мъж под чехъл, би могъл да обикне подобна жена). Бракът им е бил политически, за доброто на владенията, и сключен от Арин и Тивин. Трябвало е ония двамата да се вземат, то и без това те са управлявали кралството...

# 684
  • Вестерос

Идват от Валирия и се заселват във Вестерос  още преди ориста.

Защо да убиват Дани, тя се бори против робството. Пък и ако искат да я убият, защо не си ползват вече обучени убийци, а тепърва да обучават Аря? Няма смисъл.
Мерси!! И съм съгласна с теб! Ти и Ирена сте ми корективите за всичко за песента Grinning

# 685
Тя се бори сега, но не се знаеше накъде ще тръгне...
просто ми е тъпо да я пускат така...

# 686
  • Варна
просто ми е тъпо да я пускат така...
Вероятно има някаква по-висша цел, която ще разберем в последствие. Надявам се.

# 687
Това са Д&Д. Не им трябва никаква по-висша цел и се обзалагам, че въобще няма да се занимават с темата. Какво ще измисли Мартин вече е отделен въпрос.

# 688
  • Разпиляна във въображението
Интересно ми е как от това

стана това

Навлекли са униформа за бой? Кой им ги шие  Crossing Arms  Laughing

# 689
  • Варна
Е, т'ва е старо:

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт