С какво ви дразнят свекървите- 86

• 97 718
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Скрит текст:
Освен ако до сега е нямало някакви конфликти с жената, нахъсвате момичето излишно!
Ако нейната майка (проекто-тъщата) иска да им купи хладилник, тук ще се коментира, че все пак майката помага на детето си. Ами и проекто-свекървата иска да помогне на сина си да си стъпи на краката. Не е тръгнала да се противи на живеенето със снахата, значи няма нищо против момичето. Иска да им помогне, защото тепърва двойката ще се сблъсква с реалния свят на възрастните. Защото докато живееш с мама и тате нямаш чак толкова много грижи.
Момиче, пак ти казвам - освен ако свекървата не настоява да става на нейното (в случая тя да ви избере хладилника, без да имате мнение по въпроса), се укроти и двамата преценете дали искате да приемете подаръка.
Свестните хора няма да натякват, че са помогнали на децата си. Казвам го от позиция на човек, част от двойка, получила голяма помощ от бащата на приятеля ми.
Едит: Афродита, аз определено не съм от хората, които винаги защитават свекървите, но в случая жената не е направила нищо лошо. Популе беше клиничен случай. Тук въобще не е ставало въпрос за такива крайности.
Мда де, тя и популе искаше да помогне на сина си да си стъпи на краката, започвайки с покупка на диван и после какво ли нямаше, че и до манджите стигна.  Mr. Green

# 211
Какво пречи синът да каже ,избрали сме хладилника,ако искате да го платите,това е достатъчен подарък,дори голям за началото на общия  ни живот.И ако няма проблем да продължите.Ако има го товарите и  у тях.
Наистина да не знае човек как да реагира-ако не предложат нищо,ще  е да не ги интересува синът им и  не искат снахата.

# 212
Скрит текст:
Освен ако до сега е нямало някакви конфликти с жената, нахъсвате момичето излишно!
Ако нейната майка (проекто-тъщата) иска да им купи хладилник, тук ще се коментира, че все пак майката помага на детето си. Ами и проекто-свекървата иска да помогне на сина си да си стъпи на краката. Не е тръгнала да се противи на живеенето със снахата, значи няма нищо против момичето. Иска да им помогне, защото тепърва двойката ще се сблъсква с реалния свят на възрастните. Защото докато живееш с мама и тате нямаш чак толкова много грижи.
Момиче, пак ти казвам - освен ако свекървата не настоява да става на нейното (в случая тя да ви избере хладилника, без да имате мнение по въпроса), се укроти и двамата преценете дали искате да приемете подаръка.
Свестните хора няма да натякват, че са помогнали на децата си. Казвам го от позиция на човек, част от двойка, получила голяма помощ от бащата на приятеля ми.
Едит: Афродита, аз определено не съм от хората, които винаги защитават свекървите, но в случая жената не е направила нищо лошо. Популе беше клиничен случай. Тук въобще не е ставало въпрос за такива крайности.
Мда де, тя и популе искаше да помогне на сина си да си стъпи на краката, започвайки с покупка на диван и после какво ли нямаше, че и до манджите стигна.  Mr. Green
Популе правеше драми за най-малката простотия.
В случая момичето нищо такова не е споделило, даже напротив - Жената е давала съвети и накрая казва "Както си решите". Т.е. е много далеч от мрънкането на Популе "Ако не решите на моето, значи не ме уважавате!" Wink
Авторката влиза, казва две думи и излиза. Ама всъщност въобще не е казала какви всъщност са им отношенията до момента с проекто-свекървата. И дали, ако майка й също реши да прави големи подаръци, ще й се откаже с мисълта, че после може да им се меси. Момичето просто търси под вола теле. Wink

Eдит: Пускам темата за дивана, че си е класика. Ако някоя от по-новите снахи не я е чела, да наваксва. Grinning
http://www.bg-mamma.com/?topic=772407

# 213
Не съм чела темата в оригинал, но съм попадала на много коментари в този дух, даже сега помислих, че чета стара тема хаха

"да извършат велика глупост" = да си купят голям диван
"ще сложите ли вето"?!?!
Ах, започвам я, обещава да е много забавна тема!

Едит:
Цитат
честно казано имам едно подозрение, че ако закупят въпросната мебел вероятността от раздяла е реална... 

LaughingLaughingLaughingLaughing

# 214
  • София
Наистина темата на Популе е култова, но трябва ли на нейното ниво да падат разните снахи, уплашени за независимостта си? newsm78
Колкото и да са модерни и самостоятелни, глупаво е да не знаят, че има традиция родителите да подарят нещо по- скъпо и необходимо на младоженците, за да бъдат улеснени в началото на общия живот.
И никога един хладилник, една печка или телевизор не са били причина или претенция за зависимост.
Но, трябва малко по- широко скроен да си и с повече самочувствие, за да не го приемаш като заплаха.

# 215
Ако знаят, че насреща си имат човек с такова мислене:

Цитат
Ами там е работата, че всъщност техният дом технически е мой дом...Не щат да си купят или вземат под наем свой...та такива ми ти работи. Май заслужавам малко повече от повече уважение. Иначе ако искат да са еманципирани, вратата е отворена - домове за купуване и наемане много...Има един много важен урок, който всеки човек трябва да усвои - няма безплатен обяд на този свят. Wink Цената винаги се плаща под една или друга форма. И ако нещеш да я платиш, ще те изритат от заведението.

Напълно нормално е да се дърпат тогава.
В общия, т.е. нормалния случай е въпрос на финес и от двете страни.

# 216
  • София
В случая, който разискваме, нищо такова няма и затова се чудя, че бързат да донахъсат авторката- не че тя вече не е настръхнала......
Интересно, пак свекървата предлага да купи нещо, а за бъдещата тъща дума не се обелва- тя, явно въобще не реагира на бъдещото преместване!? newsm78

# 217
bambinnah, темата я пуснах просто, защото обсъждахме с Афродита доста стар казус и предположих, че не всички ще схванат дискусията. Simple Smile
Въобще не смятам, че проекто-свекървата на youmakemehappy е на акъла на Popule. Самият факт, че жената казва "Както си прецените" ги поставя в двете крайности. Всяка майка иска да даде съвети на детето си за нов етап от живота му. Всяка майка иска да помага на детето си, когато й е възможно. (Добре де, почти всяка.) И в случая наистина не виждам нещо повече от точно това ненатрапчиво желание за помощ. Simple Smile

absurT, не я знаех тази традиция за подаряването. Мисля, че в днешно време не се спазва много , защото в началото двойките често живеят под наем в обзаведени жилища. Та може би е позалязла.

# 218
О, и аз не намирам паралел между двете ситуации. Споделям напълно първото мнение на Абсурт - ще има достатъчно време да парира намеси, ако такива наистина се случат. Няма нужда да се търси под вола теле. Свестните хора наистина няма дори да намекнат нещо от сорта на "без нас нямаше да се оправите".

Моята кандидат-свеки също ми дава предложения за вкъщи и никога не съм го усетила като налагане или заплаха, но зависи и от ситуацията, тона и т.н. "Както решите" може да е наистина "не се притеснявайте, само предложение е", а може и да е придружено с фръцкане на пета и мусене.
Ще си проличи с времето.

Промяната в поведението и уж внезапния интерес се дължи на нещо доста лесно обяснимо според мен - за родителите заживяването заедно е първата сериозна стъпка. До момента какво толкова е имало да се интересуват, тя е била просто приятелката на сина. Живеенето заедно го виждат като първа заявка за сериозно бъдеще.

# 219
Ехаа вие направо сте се развихрили в коментирането.Grinning
Такаа ние си избрахме хладилника , родителите на приятелят ми ще ни го купят, нашите ще вземат пералня, а апаратмента си е лично мой и сега ни чака ремонт. Бъдещата ми снаха не е чак толкова лош човек, даже е по-съобразителна от майка ми, просто понякога се държи с приятелят ми все едно е на 16, а той е на 28... на практика те на нашите вече са имали дете на 6. Grinning

# 220
Скрит текст:
Мда де, тя и популе искаше да помогне на сина си да си стъпи на краката, започвайки с покупка на диван и после какво ли нямаше, че и до манджите стигна.  Mr. Green
Афродита определено преиграва. При това, смехотворно.

# 221
Поканете ги на вечеря и смело вземайте хладилника. Предполагам, че хората са добронамерени. Още повече, че новият ви дом практически е твой по документи, така че съвсем няма да им мине през ума да ви обясняват, че без тях сте за никъде.
Пази си силите за по-натам и си избирай битките. След време като се появят децата, все ще имаш възможност и повод да си отстоиш мнението и да поставиш граници Wink

# 222
  • Варна
След като изборът е ваш, а те са се ограничили само до плащането значи съвсем добронамерено желаят да помогнат без да се бъркат. Звучи чудесно.

# 223
  • Наблизо

...
Един въпрос - какво толкова ти е направила майката на мъжа ти,че мразиш толкова ожесточено всяка майка на мъжко?
Защо реши, че мразя всяка майка на мъжко? Темата е за оплаквания от свекърви.  Тук обаче има една групичка от постоянните потребители, които щом влезе някой да се оплаче от свекърва си и го изяждате с парцалите - защо? Нали темата е за оплаквания и мрънкания? А когато някой застане на страната на оплакващата се снаха го изкарвате и него крив и мразещ всички свекърви. Нещата не са само черно и бяло.
Защото съм ти чела мненията - винаги го извърташ на крайности,написани с голяма злоба.Темата е за оплаквания,да но и съвети да се видят нещата отстрани.Ето,пак нахъсваш със злоба,че на това момиче свекървата е като Популе и я било страх,че ще и откраднат ''мумченциту''.А тя всъщност,както написа и снахата наистина са помогнали и купили хладилник,който двойката си е избрала,а родителите на момичето - пералнята.

Скрит текст:
Става нещо, да - разбрала е, че нещата между вас са сериозни, щом ще се отделяте да живеете заедно или с други думи: крадеш й мУмченцИтУ  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green!
Това не е ли чиста злоба заяждане и злобеене и търсене под вола теле?

# 224
  • София
Става нещо, да - разбрала е, че нещата между вас са сериозни, щом ще се отделяте да живеете заедно или с други думи: крадеш й мУмченцИтУ  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green!
Това не е ли чиста злоба заяждане и злобеене и търсене под вола теле?[/spoiler]
Не, не е злоба, а е тълкуване на това:
Интересно ми е да ви попитам нещо, което на мен се случва и как ще реагирате на мое място.
С приятелят ми сме заедно от почти 5 години и съвсем скоро казахме на родителите си , че ще заживеем заедно. Изведнъж всички станаха много загрижени и тн, а допреди това въобще не беше така. Сега един през друг казват, че те искали да ни купят нещо. Та чак и бъдещата свекърва взе да казва: "Ама то не е ли по-добре да направите еди си как. Леля ти ..... така направи и сега е много доволна. Ама то аз само казвам, вие си решете." И това всекии път ви казвам. Все по- често взе да търси приятелят ми, а той си живее все още в тях Grinning все пак не отиваме на 5000 км от тях, а само на 5, ама то как да им обясни човек...
Та се чудя аз ли се вкарвам в излишни филми или.. става нещо? Confused

Докато е била само гаджето, всичко било ок, но когато вече нещо по-сериозно и се е започнало със "придърпване" на сина към майка му, макар още да не се е изнесъл /което пък щяло да стане на 5км. от сегашния му дом, а не на 500км./

Общи условия

Активация на акаунт