С какво ви дразнят свекървите- 86

• 97 671
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Абе, в контекста на днешните тенденции това да заживеят заедно никаква стъпка не е. Преди му е била "просто приятелка", сега ще му е просто безплатна готвачка и любовница. Не конкретно за потребителката, просто сериозните стъпки са брак и деца, не да заживеете заедно при положение, че сега мнозинството бързат да се нанесат, живеят за малко и кой от къде е. А някой си е играл на съпруга, без да е такава.
Като че ли малко съпруги играят точно тази роля...
Това е така, беше по повод нечие изказване преди 1-2 страници, че родителите ѝ реагирали така, защото вече било сериозна стъпка и до сега му е била просто приятелка. Има достатъчно случаи, в които "сериозната приятелка, с която вече живеят зааедно" просто е минала за няколко години през дома му да позачисти и да се пое*нат на спокойствие.

Иначе, според мен няма драма с хладилника. Те са си го избрали, не им е наложила това и онова, другата страна на момичето също ще подари нещо голямо, всичко е точно.

А, това което Абсурт дава за пример, е кофти. Хората се обичат и имат основа за добро бъдеще заедно, но просто изпускат момента. Стават и такива неща.

# 241
  • София
Оф ама като почнат с тея глупости , че "детето щяло да бетонира връзката" дрън дрън. Със или без дете връзката или си върви или не. Да, при наличие на дете се правят компромиси с някои неща, ама това не значи че връзката се развива добре.

# 242
Груба, груба грешка. Да разчитат детето да кърпи и бетонира връзката.

# 243
  • София
Абсолютно.

# 244
  • София

Не, не е разчитал да КЪРПИ връзката, а да я придвижи напред.
9 години абсолютен застой, това му беше мисълта и това обясни, защото всички реагираха като теб.
Той просто каза, че са щели да станат семейство, това разбира под бетониране.

# 245

Не, не е разчитал да КЪРПИ връзката, а да я придвижи напред.
9 години абсолютен застой, това му беше мисълта и това обясни, защото всички реагираха като теб.
Той просто каза, че са щели да станат семейство, това разбира под бетониране.
Да му имам разбирането на тоя гений. Ако поради здравословни проблеми двойката няма деца, нима не е семейство?

# 246
Ами да, естественото развитие на една двойка е отглеждането на деца. И това прави от двама семейство, а не просто двойка.
Другото е недорасли 30-40 годишни, които още се мислят за 20-годишни.
Който има репродуктивни проблеми, обикновено търси ин витро или осиновяване, винаги има начини, въпросът е дали има желание.

# 247
Ами да, естественото развитие на една двойка е отглеждането на деца. И това прави от двама семейство, а не просто двойка.
Другото е недорасли 30-40 годишни, които още се мислят за 20-годишни.
Който има репродуктивни проблеми, обикновено търси ин витро или осиновяване, винаги има начини, въпросът е дали има желание.
Не. Не винаги има начин. И не, не всички са длъжни да осиновят, ако не могат да родят. И точно поради тези причини твърдението, че децата правят от двойката семейство са, меко казано, смехотворни.

# 248
Ами ако не деца, то брак трябва да има. Иначе са просто гаджета.

# 249
Ами ако не деца, то брак трябва да има. Иначе са просто гаджета.
Вероятно имаш някакви смислени аргументи, с които да подкрепиш твърдението си. Защото, така формулирано и изпляскано, звучи изключително тесногръдо.

# 250
Не всички да длъжни, но те си остават двойка, а не семейство в общоприетия смисъл на семейство.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Family

http://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/family

Не че Уикипедия ми е определящ източник на разбирания, но дори и те заедно с Кеймбридж речника дават дефиниция за семейство като свързаност на хора с техни деца, като основна клетка за отглеждане на деца в обществото, като разбиране на повечето общества.

# 251
  • София
Да му имам разбирането на тоя гений. Ако поради здравословни проблеми двойката няма деца, нима не е семейство?

Той говореше за себе си и жената до себе си, не по принцип.
Освен това, основното беше, че са се оставили като нагласа да не мръднат напред.
Двойка, която няма деца, ако не е по взаимно споразумение, то търси начин да преодолее проблема.
При тях този въпрос не е поставян-просто са си живели като съквартиранти с консумация, докато в един момент са разбрали, че са станали само съквартиранти.

# 252
Абе, в контекста на днешните тенденции това да заживеят заедно никаква стъпка не е. Преди му е била "просто приятелка", сега ще му е просто безплатна готвачка и любовница. Не конкретно за потребителката, просто сериозните стъпки са брак и деца, не да заживеете заедно при положение, че сега мнозинството бързат да се нанесат, живеят за малко и кой от къде е. А някой си е играл на съпруга, без да е такава.
Като че ли малко съпруги играят точно тази роля...
Това е така, беше по повод нечие изказване преди 1-2 страници, че родителите ѝ реагирали така, защото вече било сериозна стъпка и до сега му е била просто приятелка. Има достатъчно случаи, в които "сериозната приятелка, с която вече живеят зааедно" просто е минала за няколко години през дома му да позачисти и да се пое*нат на спокойствие.

Изказването съдържаше израза "първа сериозна заявка". За много родители докато не живеете заедно не се брои за връзка.
За бързането съм с обратните наблюдения - хората се нанасят заедно тепърва след 2-3-4 години, това за мен не е бързане. И е факт, че много връзки се провалят именно в този етап.
Не съм коментирала продължителността на съвместното съжителство, пък коя била готвачка и любовница, пък биологични часовници и т.н. Напълно е възможно наблюденията ми да не са представителна извадка, тъй като буквално не познавам такава двойка, които да си играят на семейство години, пък единият да се дърпа да сложи подпис. По форума съдя, че такива има и не са малцинство. Подобно цинично тълкуване на чужди връзки не ми е по вкуса и аз лично не се наемам да окачествя действията и последниците от сериозната приятелка единствено като чистене и готвене.
Бракът и децата не са сериозна стъпка, а са сериознаТА, последната стъпка, финалът на намеренията. Въобще не ме кефи да гледам на това като на стъпка даже, тъй като някак се загатва, че обратимостта е възможна. Мерси съм за хора, които ей така с лека ръка правят стъпката да се оженят.
Ако заживяването заедно не е стъпка, какво е стъпка тогава? Щото не е сериозно само една стъпка (бракът) да ви превръща от просто гадженца в партньори за цял живот. Това и означава думата СТЪПКА като цяло - означава ЕДИН етап от определен път.
Ако някой ми предложи брак преди да е живял с мен, ще се изхиля. Не с цел да го уязвя, ама просто ми се вижда невероятно нелепо. Пък съм извънредно добронамерена, доверчива, бих казала наивна. И пак не бих го възприела сериозно.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2017, 23:28 от bambinnah

# 253
Колко интересна логика, мама-Те. Според нея, когато двама души сключат брак, те не стават семейство, докато не се размножат.

# 254
  • София
Уиш, защо да се лъжем- от 10 семейства, които не успеят да се размножат, 9 се разпадат.
И ако се роди дете с увреждане- пак голям процент се разпадат- все заради мъжете.
И в двата случая, те си бият камшика.

Общи условия

Активация на акаунт