С какво ви дразнят свекървите- 86

• 97 680
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Не всички да длъжни, но те си остават двойка, а не семейство в общоприетия смисъл на семейство.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Family

http://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/family

Не че Уикипедия ми е определящ източник на разбирания, но дори и те заедно с Кеймбридж речника дават дефиниция за семейство като свързаност на хора с техни деца, като основна клетка за отглеждане на деца в обществото, като разбиране на повечето общества.
Прочете ли първото изречение от първия източник, който ти самата си дала?

Последна редакция: пт, 08 сеп 2017, 23:17 от milenaka

# 256
АбсурТ, разпадат се. И за децата с увреждания е така. Но това не значи, че не са били семейство.

# 257
milenaka, да. Но едно изречение не дава смисълът на информацията, която е че по принцип семейството е единица, в която се отглеждат деца. Това, че по българското право мъж и жена, сключили брак, се наричат семейство, не може да ме убеди, че те са семейство в социалния смисъл на думата.
Също от личен опит не познавам никой, който е сключил брак с ясната цел да няма деца, може би това означава нещо. Но за сметка на това има много такива, които след като нямат деца, се развеждат /разделят. Е има и такива с деца, които се разделят, но все пак не са 100%.

# 258
  • София
Какво "да"? Това изречение го даваш като потвърждение на твоята гл. т., но точно то я отрича.

# 259
Младоженците, в социален смисъл, не са семейство. Ако, примерно две години след сключването на брак, все още нямат деца, се оказва, че не са семейство. За сметка на това, са бракувани. Общо взето, "Нема такова животно", казал шопът, почесвайки се по дебелата глава.

# 260
Ами ако не деца, то брак трябва да има. Иначе са просто гаджета.
Вероятно имаш някакви смислени аргументи, с които да подкрепиш твърдението си. Защото, така формулирано и изпляскано, звучи изключително тесногръдо.
Какво да ти доказвам, ти не знаеш ли юридически  как се създава семейство?

# 261
Това за 9 от 10, което Абсурт изтресе ми е интересно на какви дани се базира? В днешно време, формите на семейството са много различни и само някакви фосили са с убежденията, че има норми.
Най-хармоничните връзки между двама, които аз съм виждала са на хора без деца.  Не че нямам познати с хармонични връзки с деца, но когато тях ги няма, всичко е съсредоточено между партньорите.
Бракът и децата не са гаранция за нищо, а и не смятам, че на всяка цена трябва да се седи с някой, с който вече не се разбираш.

# 262
Какво "да"? Това изречение го даваш като потвърждение на твоята гл. т., но точно то я отрича.

"Да" прочела съм първото изречение. Но ти схвана ли смисъла на цялата информация като текст, не само на първото изречение, или само вече учениците не разбират текста, който четат?

Никой не е длъжен да отглежда или ражда деца, но такива са двойка, а не семейство, ако ще и още 100 страници да изпишете в обратния смисъл.

# 263
Ами, не знам. Едно време, като се бракувахме, лелката от Гражданското ни каза, че вече сме семейство. И даже не просто семейство, ами основната градивна клетка на социалистическото общество (или най-малката беше newsm78). И ни честити даже.  Laughing

# 264
  • град-държава
И сега като те бракуват, тържествено обявяват - Честито, семейство Иванови! Можете да целунете булката! 😆

# 265
  • София
Това за 9 от 10, което Абсурт изтресе ми е интересно на какви дани се базира? В днешно време, формите на семейството са много различни и само някакви фосили са с убежденията, че има норми.
Най-хармоничните връзки между двама, които аз съм виждала са на хора без деца.  Не че нямам познати с хармонични връзки с деца, но когато тях ги няма, всичко е съсредоточено между партньорите.
Бракът и децата не са гаранция за нищо, а и не смятам, че на всяка цена трябва да се седи с някой, с който вече не се разбираш.

Много ти хареса тая квалификация " фосили", та бързаш да я използваш, но всъщност, не ме обиждаш.
Фосилите имат поне една положителна характеристика- никакви лайняни дъждове не могат да ги повредят или унищожат.

И за разлика от лайнометите, които издухва всеки нов повей, фосилите остават носители на непреходността.

Та, като фосил с много по- дълги наблюдения от теб, ще ти кажа, че за хармонична връзка при бездетни можеш да говориш само, когато вече са станали по на 60 и още са заедно.

И колкото да ти се ще да няма норми за семейство- има.

Достатъчно е да погледнеш елитите на всяка една нация, пък и не само елитите, а малко по- високо стоящите в йерархията му, за да забележиш, че масово са бракосъчетани, а не живеят с този и онзи по някоя година, плодейки се на воля.
И щото уж няма норми, пък и нямат значение, дори обратните драпат да им се позволи да се женят- ей така, за спорт. Mr. Green

# 266
Аз просто поисках статистиката, която седи зад изпляканият ти пост, ама явно няма. Хубаво е, че си мислиш, че си като разните кралски особи, ама....

# 267
  • София
Аз просто поисках статистиката, която седи зад изпляканият ти пост, ама явно няма. Хубаво е, че си мислиш, че си като разните кралски особи, ама....

Статистика не съм търсила, но ако имаше такава, която да ме опровергае и да подкрепи твоите твърдения, щеше да си я намерила.
И не, аз не се мисля за кралска особа, както и ти не си се мислила, когато си се омъжвала.

Все по- ниска топка ставаш и все по- невъзможна за нормална комуникация.
Което е жалко.

# 268
Не съм аз тази, която твърди, че 9 от 10 брака без деца се разпадат, така че не мисля, че аз трябва да търся статистика.
А, коментарите ти за мен само говорят за ниското ти ниво, но ти си си добре там в тинята.

# 269
  • София
Не съм аз тази, която твърди, че 9 от 10 брака без деца се разпадат, така че не мисля, че аз трябва да търся статистика.
А, коментарите ти за мен само говорят за ниското ти ниво, но ти си си добре там в тинята.

smile3555

Общи условия

Активация на акаунт