С какво ви дразнят свекървите- 86

• 97 629
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
Сбръчкана, с 20 кила отгоре и ролки на главата. Само някой да е посмял да ме госпожоса!

# 331
Сбръчкана, с 20 кила отгоре и ролки на главата. Само някой да е посмял да ме госпожоса!

Госпожо, моля ви успокойте се и си вземете тигана Simple Smile. Цирк, и аз реагирам катобик на яервено, но преглъщам някак.Одъртяхме бе Уиш. Не че не сме готини ама сме си фосили в детските очи. Хубаво е, когато съвсем спокойно погледнеш на сътворената простотия и заявиш, че преди 20 години си я сътворила същата и да мети се правят на умни, защото ти си била там Simple Smile

# 332
Как?! Ние да сме творили простотии?! Ни-ко-га! Ние такива добри деца бяхме. Особено аз! Пък!  Crossing Arms И детското ми тиганче беше такова едно сладичко.  Laughing

# 333
Моят като сгафи някой от тайфата и ми звъни да пита, ти това нали си го правила, какво да правим сега Simple Smile.

# 334
  • Sofia
... И детското ми тиганче беше такова едно сладичко.  Laughing

Уиш, чета аз, че все за тигани пишеш и реших да те питам - знаеш ли този лаф?  Hug

Всеки мъж трябва да знае, че пълният тиган храни, а празният - възпитава!  Mr. Green Flutter bowuu

# 335
  • София

С извинение, аз като един фосил, да попитам- може ли да ти викам " другаркЕ", като едно време?
ЖенеТа, мома, баба, все под едно обръщение си живеехме и нямахме терзания! Joy

# 336
При мен пък е супер странно - значи като ходя по магазините съм "г-жа", но в момента в който по молба на колежка или позната, трябва да купя цигари веднага се сещат за личната карта.... Тежи ми обръщението госпожа и това е.
Някой няма ли като мен добра свекърва? Само аз ли съм късметлийката?  Оф, то сигурно и това ще свърши, защото вече трета или четвърта седмица ММ не се е отбивал при майка си. Подозирам, че вече ѝ е мъчно за него.

# 337
  • София
За премахването на " госпожица" трябва да благодарите на феминистките и старите моми- нали те го извоюваха, щото се били чувствали дескриминирани!?

# 338
Всъшност е премахнато обръщението Госпожа, за сметка на Госпожица, а Другарко, е в ерата в която ти си живяла и не си успяла да излезеш.

# 339
  • София
Всъшност е премахнато обръщението Госпожа, за сметка на Госпожица, а Другарко, е в ерата в която ти си живяла и не си успяла да излезеш.

Боже, колко си ЕнтЕлЕгЕнтна! smile3501

# 340
Това не го разбрах. В Европа и България официалната форма е госпожа, а не госпожица, май само в англоговорещия свят имат някаква изчанчена форма на Миз. В Германия ти казват - Frau, във Франция - Мadame и т.н. Разни фройлани и мадмоазели се срещат само в разговорната реч. 

# 341
  • София
Скрит текст:
Това не го разбрах. В Европа и България официалната форма е госпожа, а не госпожица, май само в англоговорещия свят имат някаква изчанчена форма на Миз. В Германия ти казват - Frau, във Франция - Мadame и т.н. Разни фройлани и мадмоазели се срещат само в разговорната реч. 

Няма и как да го разбереш- тя пише всякакви безумици, само и само да апострофира и последната дума да е нейна. Peace

# 342
Премахнато е в повечето страни Госпожа, като свързано с брак. Мадам, Мем и подобни се използват неформално. На работещи жени не се казва така. Наистина на български ми звучи по-добре Госпожо от Госпожице, но е по-скоро липса на навик, предвид 45те години, в които жените бяха "другарки".

Абсурт, ставаш доста досадна.

# 343
Във френско-говорящите страни, пр. Франция и Белгия, на детето й казват мадмоазел, използва се и писмено Mademoiselle, а уви там аз винаги съм Мадам, никой не се е подлъгал да ме мадмоазел-ва Simple Smile

# 344
Доколкото зная, по протокол обръщението към жена в България е "госпожо", без значение дали е омъжена.

Общи условия

Активация на акаунт