Хормонални изследвания - 7

• 87 141
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Здравейте,
да попитам, хормони пуснати на 5 ден ,показателни ли са и има ли смисъл да ги пускам?
Зависи кои са хормоните.
ЛХ, ФСХ, Е2  и 17ОН Прогестерон, както и АМХ и Инхибин В - задължително на 3 ден от МЦ

# 376
  • София
Здравей denis, пиша ти по повод изследване на вит. Д, което си направих и резултата е следния :Витамин D total (25-OH Vitamin D)   40.77   nmol/l   50 - 120. Изписан ми е Алфа Дз от 0.5 мкг по 1 на ден, но тъй като в тази дозировка лекарството вече не се предлага, лекарката ми е написала да взимам по 1 хапче от 1 мкг през ден. Има много информация в интернет относно дневния прием на вит.Д и не мога да определя дали тази доза е ок.

# 377
  • Пловдив
Момичета, какво ще кажете за витамин Б12 : 398.1 ми е резултатът при референции    141.00   - 489.00. Някъде пише, че трябва да е над 550 за да е добре ...

# 378
Здрасти, Денис, имам нужда от съвет - бременна съм в 16 г.с, преди месец на изследванията (пкк) е излязло, че хемоглобина ми е 108 (120-не се сещам горната граница), акушерката каза, че за бременни долната била 110. Вчера док ми изписа 2*1 феро фолгамма (100 mg феросулфат или 37 mg желязо, 5 mg фк, и цианкобаламин), заедно с 1*1 огестан (тук фк е 400 ug). Въпросът ми е така няма ли много да предозирам фк, тъй като ще вземам 2 пъти по 5 mg и още веднъж по 400 ug? Знам, че дневната доза е доста по-ниска. А също се притеснявам от предезираме с желязо - ще взимам 2 пъти по 37 mg на ден за месец, това прави общо 74 мг на ден. И тук четох, че днев. нужда за жени е 18-20 мг/ ден. Объркана съм и ги пия със страх. Ще се радвам да споделиш мнение

# 379
  • София
Здравей denis, пиша ти по повод изследване на вит. Д, което си направих и резултата е следния :Витамин D total (25-OH Vitamin D)   40.77   nmol/l   50 - 120. Изписан ми е Алфа Дз от 0.5 мкг по 1 на ден, но тъй като в тази дозировка лекарството вече не се предлага, лекарката ми е написала да взимам по 1 хапче от 1 мкг през ден. Има много информация в интернет относно дневния прием на вит.Д и не мога да определя дали тази доза е ок.
Имаш вит.Д дефицит, но дозите на Алфа Д3 лекар ги определя / там е по-различно/.

Момичета, какво ще кажете за витамин Б12 : 398.1 ми е резултатът при референции    141.00   - 489.00. Някъде пише, че трябва да е над 550 за да е добре ...
Според мен е добре.
Високите нива, също са опасни.

Здрасти,
Скрит текст:
Денис, имам нужда от съвет - бременна съм в 16 г.с, преди месец на изследванията (пкк) е излязло, че хемоглобина ми е 108 (120-не се сещам горната граница), акушерката каза, че за бременни долната била 110. Вчера док ми изписа 2*1 феро фолгамма (100 mg феросулфат или 37 mg желязо, 5 mg фк, и цианкобаламин), заедно с 1*1 огестан (тук фк е 400 ug). Въпросът ми е така няма ли много да предозирам фк, тъй като ще вземам 2 пъти по 5 mg и още веднъж по 400 ug? Знам, че дневната доза е доста по-ниска. А също се притеснявам от предезираме с желязо - ще взимам 2 пъти по 37 mg на ден за месец, това прави общо 74 мг на ден. И тук четох, че днев. нужда за жени е 18-20 мг/ ден. Объркана съм и ги пия със страх. Ще се радвам да споделиш мнение
Здравей!
Лекарят преценява - след като си с ЖДА, дозите на желязото трябва да са по-високи /18мг е ПДД при бременност, ако няма дефицит/, а лекаря назначава терапевтична доза, която е по-висока и която трябва да попълни дефицита.
За ФК, може и да предозираш - говори с лекаря и пускай контроли.

Последна редакция: ср, 21 фев 2018, 18:16 от denis.

# 380
  • София
Момичета, излезе ми резултата на АМХ - 2.3 ng/ml, реф: 0,1 - 10,4 . Изследван на 2 ден от МЦ.
Много ли е зле..? Sad Доста е нисък май..

# 381
  • София
Момичета, излезе ми резултата на АМХ - 2.3 ng/ml, реф: 0,1 - 10,4 . Изследван на 2 ден от МЦ.
Много ли е зле..? Sad Доста е нисък май..
Ако не си била на стимулация - нисък е, но има шанс - просто не трябва да се бавите и да действате.
Освен това, нали вече видяхме/многократно/, че добавките му влияят много добре. Направи си хубав план за действие: яко добавки - поне 3 месеца и действайте с някаква АРТ процедура / за да увеличите шанса/.

# 382
  • София
Денис, кои добавки да включа, освен Омега 3, МВИ, Убиквинол, Вит Е, Геритамина по схемата, вит Ц? Приемам и вит Д и Б12..

# 383
  • София
Денис, кои добавки да включа, освен Омега 3, МВИ, Убиквинол, Вит Е, Геритамина по схемата, вит Ц? Приемам и вит Д и Б12..
Инозитол, Аргинин, NAC, Омега 7, Ресвератрол, R-ALA, Астаксантин, Колаген, Протеин

# 384
  • София
Благодаря denis, ще започвам да ги пия и дано не се предозирам, че май дозата е доста висока.

# 385
  • София
Инозитол, Аргинин, NAC, Омега 7, Ресвератрол, R-ALA, Астаксантин, Колаген, Протеин
Благодаря ти! Hug

П.П. Сега виждам, че Инозитол е всъщност витамин Б8. Аз не усвоявам витамините от група Б и са ми предписани мета формите на Б12 и фолат, защото имам и дефицит на тях... В такъв случай май не е много удачно да приемам Инозитол или...?Rolling Eyes

# 386
  • София
Скрит текст:
Благодаря ти! Hug

П.П. Сега виждам, че Инозитол е всъщност витамин Б8. Аз не усвоявам витамините от група Б и са ми предписани мета формите на Б12 и фолат, защото имам и дефицит на тях... В такъв случай май не е много удачно да приемам Инозитол или...?Rolling Eyes
Приемай го - той има друга функция Peace

# 387
Денис здравей! Simple Smile
В понеделник 26.02. направихме ЗЕТ на три петдневни снежинки. Прогестерона в деня на трансфера ми беше 15.58 ng/ml. Според теб добре ли са нивата и необходимо ли е да го изследвам тия дни отново.
Имам изписан Кринон гел по едно вечер. Започнах го от нулев ден, пет дни преди трансфера и продължавам със същата доза. Естрофем нямам назначен , прослядяваха О и лигавицата ми била добра.
Никъде не намирам информация как трябва да нараства прогестерона от нулев ден до трансфер и след това.
Ще ти бъда много благодарна за отговора!

# 388
  • София
Денис здравей! Simple Smile
В понеделник 26.02. направихме ЗЕТ на три петдневни снежинки. Прогестерона в деня на трансфера ми беше 15.58 ng/ml. Според теб добре ли са нивата и необходимо ли е да го изследвам тия дни отново.
Имам изписан Кринон гел по едно вечер. Започнах го от нулев ден, пет дни преди трансфера и продължавам със същата доза. Естрофем нямам назначен , прослядяваха О и лигавицата ми била добра.
Никъде не намирам информация как трябва да нараства прогестерона от нулев ден до трансфер и след това.
Ще ти бъда много благодарна за отговора!

Здравей!
Стойността на прогестерона, преди трансфера ти е базата и от там трябва да започне да се повишава.
След няколко дни трябва да си над 20, напр. 30-40 и не трябва да пада.
Следи го през 3-4 дни.
Стискам палци и ще чакам хубавата новина. Peace

# 389
Здравейте, след неуспешно инвитро (днес видях намаляващ ЧХГ и всичко приключи) лекуващия лекар ми каза да пусна Антимюлеров хормон. Има ли значение по кое време на месеца се изследва този хормон, че не ми обясниха?

Общи условия

Активация на акаунт