нормални ли са тези взаимоотношения

• 28 451
  • 403
  •   1
Отговори
# 345

Да се мазна и да си търся гаджета тук. Значи ако съм съгласен с мнението на някои му се мазна и си търся гадже. Ами правилно си разсъждава момичето. И наистина много рядко има хора в БГ , които могат да имат ясна преценка и да мислят. Според теб, ти понеже си права и си мислиш, че от всичко разбираш явно, ако искам да си търся гадже, при наличието на ФБ и хиляди други чатове и сайтове, дали ще избера бг мама .

5 от мненията ти в темата са цитати/съгласие с Гугъл, а тя продължава да те подминава като малка гара, та сега питаше дали умни приятелки имала. Всеки път като ми излезе ново мнение е нещо такова. Разбрахме вече, че си съгласен с нея, но ако искаш още 10 пъти го повтори. Laughing

# 346
Шамарът не е метод на комуникация или решаване на спор.
Никъде не съм твърдяла, че е. Разказах случка, която е единствена в живота ми и за връзката ни, след която се сдобрихме и си простихме. И я дадох като пример не за това, че боя и шамарите са нормални в отношенията, нито че са средство за решаване на спорове, а като пример, че е възможно човек да е направил нещо неприсъщо за него си и това не го приравнява директно на насилник. Както и да е. Твоето мнение ми стана кристално ясно.

ПП. Между другото (по повод на темата, която bgtatko81 отвори), когато карах пубертет, веднъж се прибрах с голямо закъснение и майка ми се беше притеснила много. Отвърнах на нейно обвинение с пренебрежителен коментар и ми удари шамар. Това също е единствения шамар, който някога съм получавала, затова съм го запомнила и смея да кажа, че ми дойде отрезвително и ме накара да осмисля малко поведението си. Е, майка ми насилник ли е?

# 347
Elodia, уважавам опита ти и съжалявам за всичко, през което си преминала. Пожелавам ти да срещнеш човек, който да бъде достатъчно нежен с теб и да ти върне вярата в хората, но ти проектираш твоя насилник и твоята ситуация върху всеки мъж, който прояви някоя кофти черта, която обаче може да е присъща и на хора, които далеч не са чак такива като твоя бивш. Аз не препоръчвам тя да остава с него, защото с такъв какво бъдеще може да има? Това не е мъж, това е дечко на 30-годишна възраст. Само че неговото грозно избухване не е равно на "насилник". Той, ако беше насилник щеше да й забрани категорично да се вижда с бившия си, нямаше да й обяснява, че си било нейно решение и после да си гризе ноктите на дивана, докато тя се лигави с бившия.

Хората понякога се държат гадно и без да са насилници. Когато сме имали по-сериозни пререкания с моя приятел, когото много обичам и уважавам, и аз съм се държала меко казано гадно пък не се възприемам за насилница. И той ми е казвал някои неприятни думи (не псувни), а мога да кажа, че по-грижовен и обичлив човек няма и ежедневно ми показва колко държи на мен. При наличието на ситуация, която е много напрегната и дълбоко извън пределите на търпимост на някого, хората често се държат не на себе си и по-кофти, отколкото се чувстват. Ако моя приятел беше хукнал по бивши при все, че ясно съм казала, че това не е ОК за мен, и аз бих била бясна, не гарантирам че не бих избухнала грозно. Вероятно бих. Сериозно сме се карали 3 пъти за 4 години (като въобще не става въпрос за други жени). Един от тези пъти му ударих шамар и после го нападнах с възглавница - ами бях бясна. Сега по твоята логика трябваше да ме е зарязал. Пък ние се сдобрихме 40 мин по-късно. Само че като цяло ние се разбираме чудесно и един конфликт не прави човек насилник.
[/quote
Само дето ти май не виждаш разликата в твоят случай ти си се осъзнала и си се извинила, а ако прочете авторката внимателно този нито се е осъзнал, нито се е извинил напротив оставил я е нея да се извинява, да му се моли, че като за капак я е и изхвърлил барабар с багажа й, няма да обеснявам подобни действия какво психологическо въздействие имат, а и отделно ако забеляза тя на няколко пъти пише, как за всяко нещо и появата, че тя е виновна за това или онова и това, ако не е психологически тормоз нз какво друго е, а обикновено психологическият тормоз е първата крачка към останалото има голяма разлика в твоята и в дадената ситуация

# 348
Отказвам се. Това, че сте живели лесен и розов живот, за съжаление много ви стеснява светогледа. Нямате необходимия опит да прогледнете чрез дадена ситуация. Това не ви прави глупави, просто нямате капацитета да прецените дадена ситуация като потенциално опасна. Чукайте на дърво и се молете да не ви застига.

Профилът на приятеля на авторката е типичен за насилник. Изолира я от други хора, настоява да общува единствено с него - това е стъпка 1. Това вече е налице. Плюс необоснована ревност, плюс вербална агресия, плюс манипулациите с багажчето и желанието да умре. Нищо от тези неща не е безобидно.

Абе, хора, напишете домашно насилие в гугъл и се поосведомете малко. Срамота, че пълните темата с неглижиращи мнения, без да сте осведомени ни най-малко. Няма обаче аз да ви образовам, това е ваша работа, не моя.

# 349
Отказвам се. Това, че сте живели лесен и розов живот, за съжаление много ви стеснява светогледа. Нямате необходимия опит да прогледнете чрез дадена ситуация. Това не ви прави глупави, просто нямате капацитета да прецените дадена ситуация като потенциално опасна. Чукайте на дърво и се молете да не ви застига.

Профилът на приятеля на авторката е типичен за насилник. Изолира я от други хора, настоява да общува единствено с него - това е стъпка 1. Това вече е налице. Плюс необоснована ревност, плюс вербална агресия, плюс манипулациите с багажчето и желанието да умре. Нищо от тези неща не е безобидно.

Абе, хора, напишете домашно насилие в гугъл и се поосведомете малко. Срамота, че пълните темата с неглижиращи мнения, без да сте осведомени ни най-малко. Няма обаче аз да ви образовам, това е ваша работа, не моя.
Остави това може да го осъзнае само,  някой дето го е минал.

# 350

Да се мазна и да си търся гаджета тук. Значи ако съм съгласен с мнението на някои му се мазна и си търся гадже. Ами правилно си разсъждава момичето. И наистина много рядко има хора в БГ , които могат да имат ясна преценка и да мислят. Според теб, ти понеже си права и си мислиш, че от всичко разбираш явно, ако искам да си търся гадже, при наличието на ФБ и хиляди други чатове и сайтове, дали ще избера бг мама .

5 от мненията ти в темата са цитати/съгласие с Гугъл, а тя продължава да те подминава като малка гара, та сега питаше дали умни приятелки имала. Всеки път като ми излезе ново мнение е нещо такова. Разбрахме вече, че си съгласен с нея, но ако искаш още 10 пъти го повтори. Laughing

Ами съгласие , защото разсъждава трезво. Чудя се на теб какъв комплимент да направя, че да спреш да завиждаш и да се успокоиш малко.

# 351
Защо не спрете спорът и не се насочите към нещата, който са важни в темата.

Последна редакция: ср, 06 сеп 2017, 17:34 от Elodiq

# 352

За момент погледна дали сме в една и съща тема, да не съм се объркал нещо, но не - все още темата е за момичето, което като ходело с бившия си приятел се сприятелило със сегашния и "само като приятели", излизали по 10 часа, през което време уж си говорили за бившия (към онзи момент настоящ) без да правят нещо лошо и т.н. И сега същият само приятел е издигнат в гадже, а бившият е само приятел. При така дефинираната ситуация наистина ли ревността е необоснована?  За пръв път чувам, че желанието да умре било в профила на домашния насилник, пък съм чел по въпроса и то не само в гугл...

Но не казвам, че няма насилие, или че има насилие, само призовавам да не се бърза с поставяне на диагнози и с крайни заключения. В повечето ситуации наистина има защо да се подозират мъжете, за съжаление. И там където има един пиянски шамар, винаги има и втори. Но нека поне там, където не са очевидни нещата, да приемаме презумпцията за невинност.  

Една история от преди няколко седмици - вървя си в един от по-елитните софийски квартали и чувам женски глас, който се кара и вика явно на някакво дете по изключително просташки и груб начин. Още не съм успял да погледна ситуацията добре и да се възмутя както си трябва и да се размисля дали подобно поведение си е домашно насилие към детето (психологическо вероятно) или е само върховна простащина и изведнъж мъжът, който е с жената, се стрелва рязко назад към входа от който излизаха, чува се туп и рев. Не знам изрита ли го, блъсна ли го на земята или директно го повали с удар, но като доближих видях момче на 6-7 години да седи на земята, пък майката-простакеса се суетеше край него. Бащата (или какъвто беше) се отдалечаваше с буреносна физиономия. Sad  

Не знам, не мисля, че е необходимо човек да чете в гугл за да разпознае подобна ситуация, когато действително му се случи. Ако човек трябва да провери в гугл дали не е жертва, значи най-вероятно не е Simple Smile

Неизброими са случаите, в които виждам по улиците някой татко да приказва неща на детето си от типа на "ела тук, че ще те пребия", детето (в единия случай около 10 годишно момиченце) нещо отговаря, заяжда се, или игнорира - не изглежда уплашено в повечето ситуации. Та не знам сега - само простотия ли е това или наистина има осъществяване на заплахите понякога (т.е. има домашно насилие), но идеята ми е, че са много не на ред нещата масово и има достатъчно реални такива случаи - нека не избързваме с диагнозите при липса на информация и без да са търсени такива съвети от авторите на темите.

А темата отдавна е изчерпана, авторката не се е вясвала да каже каквото и да било повече, навлязла е в етап спорове, които в един в момент стават само заради спорта...

пс. питах и съпругата си за мнение - тя каза, че глаголът "стискам" предполага насилие, болка и т.н. и също каза, че се занимавам с големи глупости Simple Smile)
много жалко, че няма опцията човек да се отпише от тема, от която вече не иска да получава нотификации Sad

Последна редакция: ср, 06 сеп 2017, 18:09 от Анонимен

# 353
За момент погледна дали сме в една и съща тема, да не съм се объркал нещо, но не - все още темата е за момичето, което като ходело с бившия си приятел се сприятелило със сегашния и "само като приятели", излизали по 10 часа, през което време уж си говорили за бившия (към онзи момент настоящ) без да правят нещо лошо и т.н. И сега същият само приятел е издигнат в гадже, а бившият е само приятел. При така дефинираната ситуация наистина ли ревността е необоснована?  За пръв път чувам, че желанието да умре било в профила на домашния насилник, пък съм чел по въпроса и то не само в гугл...

С необоснованата ревност става дума за това:

Вторият случай ме при случайна разходка в града, на един светофар погледнах случайно и за кратко едно момче, което ми се видя познато.. след което толкова не ми е направило впечатление, че чак забравих.. и последна цупене, без да знам защо, след което подхвърляния за този/ без дори да го познавам/, грях, заглеждала съм се ..

Желание да умреш и декларирано желание да умреш е нещо различно.

# 354
Цитат
Но не казвам, че няма насилие, или че има насилие, само призовавам да не се бърза с поставяне на диагнози и с крайни заключения. В повечето ситуации наистина има защо да се подозират мъжете, за съжаление. И там където има един пиянски шамар, винаги има и втори. Но нека поне там, където не са очевидни нещата, да приемаме презумпцията за невинност. 
Точно така. Но не всеки може да мисли многопластово. Wink
Някои хора си живеят лесно и просто – слагат етикетите и всичко е ясно.
Няма такива бистри, прости и еднозначни ситуации в живота. Но нали все пак това е форум, всеки си приказва.

# 355
Започвам да съжалявам за това, че разказах историята си явно няма да е от полза на никой тук само дето станах за резил съжалявам.

# 356
Започвам да съжалявам за това, че разказах историята си явно няма да е от полза на никой тук само дето станах за резил съжалявам.

Не си станала за резил. Разказа своята история, който има акъл, ще се поучи. Peace Не се психирай. Hug

много жалко, че няма опцията човек да се отпише от тема, от която вече не иска да получава нотификации Sad

Има отписване, в новата версия е оттук:

http://www.bg-mamma.com/?action=topic_listing;sa=new_posts - посочваш с мишка темата, от която искаш да се отпишеш, и вдясно се появява кошче, на което кликаш.

# 357

Не знам, не мисля, че е необходимо човек да чете в гугл за да разпознае подобна ситуация, когато действително му се случи. Ако човек трябва да провери в гугл дали не е жертва, значи най-вероятно не е Simple Smile
Голяма глупост.
Насилието не винаги е физическо или се изрязява в безумно крещене, псуване и нагрубяване.
Има много други зловещи форми на насилие и на жертвите и през ум не им минава ,че са такива да не говорим за търсене в гуъл на потвържедение за това.

# 358

Голяма глупост.
Насилието не винаги е физическо или се изрязява в безумно крещене, псуване и нагрубяване.
Има много други зловещи форми на насилие и на жертвите и през ум не им минава ,че са такива да не говорим за търсене в гуъл на потвържедение за това.
Незнам аз май повече няма да се обаждам и без това е безсмислено знам го по себе си.

# 359
  • София

Голяма глупост.

Глупост е и изпадане в другата крайност- да се обявява за насилие всичко, което не се харесва на дадена персона.
Тук във форума, би трябвало да ни издирят и осъдят за насилие, по тази логика. Mr. Green

Elodiq, имам чувството, че си недоволна от това, че не можеш да станеш център на обсъждане чрез историята си, но ако помниш, ти каза, че не искаш дискусия, а само даваш пример от първо лице, пък който иска- да има едно на ум. Peace

Общи условия

Активация на акаунт