Пиян ще псува и шамари жена ми пред мен, а аз спокойно ще се опитвам да "го хвана за ръцете, или раменете"?!? Ти идея си нямаш за химията в мъжките мозъци.

Обаче:Познавам мъжа си, с него съм почти 30 години.Виждала съм го в почти всякакви ситуации, знам кое как му влияе, как му въздейства, на кое как реагира.
Ясно е, че ако изобщо си го попитала как би реагирал си получила "неадерталски" отговор и присмех.
-Ами, най-вероятно бих го ошамарил....!
-Защо?
-

С извинение за закъснението!

Просто бях зарязала темата.....не ми е интересна.
За ЗАКЪСНЕНИЕТО се извиняваш?!?
Не за това, че сума ти страници с академичен том ме поучаваш как за разлика от нас приматите, вашите мъже са цивилизовани и НИКОГА не биха прибегнали към насилие? После се оказа, че не било "никога", а при животоспасяващи ситуации. Сега се оказа даже и за шамари ще скочи на бой.
Как е да те те озари просветлението, че спиш с "насилник"? Днес ще ошамари пияница, утре децата, вдругиден те е съборил на земята и те рита в главата. Щото нали "насилникът" рано, или късно се проявявал.

Отговорът му е такъв, предполагам, защото става дума да защити човек, в случая мен.
Никога не е бил, и най-вероятно няма да бъде, насилник като описания в темата.

За почти 30 години брак нито веднъж не е повишил тон, нито веднъж не ме е обидил, нито веднъж не е бил агресивен.Това за него е неприемливо поведение.
Сори към другите за отклонението.Поискаха ми отговор, дадох.

Леле, направо не е за вярване. Госпожо, вие когато сте били млада двойка с вашият съпруг, нужно ли е да ви напомням, че времената са били други и шанса, наистина някой да ви посегне навън или да ви задърпа е граничел с 0. Така тук е доста лесно наистина да се определя тоя или оня като примат или грубян или там както си щете. Ама сега и времената са други. Няма възпитание, липсва семейството, няма морал, начинът на живот е напрегнат. Е не смятате ли, че всичко това избива някъде. Това, че може да използва сила един мъж, за да защити собственото си семейство или приятелка , не е насилие, а е задължение на мъжа. Какво нападате тук всички човека не знам. Прав си е.