нормални ли са тези взаимоотношения

• 28 443
  • 403
  •   1
Отговори
# 390
Скрит текст:
Скрит текст:
Тези твои "предположения" за мъжките реакции даже и ти самата не ги вярваш.

Пиян ще псува и шамари жена ми пред мен, а аз спокойно ще се опитвам да "го хвана за ръцете, или раменете"?!? Ти идея си нямаш за химията в мъжките мозъци.
Вярно е, нямам...не съм нито химик, нито биолог, нито доктор все пак.    Laughing
Обаче:Познавам мъжа си, с него съм почти 30 години.Виждала съм го в почти всякакви ситуации, знам кое как му влияе, как му въздейства, на кое как реагира.
Още чакаме да споделиш отговора на мъжа ти как би реагирал, ако някой пиян почне да те псува и шамари пред него.

Ясно е, че ако изобщо си го попитала как би реагирал си получила "неадерталски" отговор и присмех.
"-Какво би направил, ако ...........?
-Ами, най-вероятно бих го ошамарил....!
-Защо?
-      Thinking     защото агресивните пияндета по друг начин не могат да бъдат озаптени!"

С извинение за закъснението!     Blush
Просто бях зарязала темата.....не ми е интересна.

За ЗАКЪСНЕНИЕТО се извиняваш?!?

Не за това, че сума ти страници с академичен том ме поучаваш как за разлика от нас приматите, вашите мъже са цивилизовани и НИКОГА не биха прибегнали към насилие? После се оказа, че не било "никога", а при животоспасяващи ситуации. Сега се оказа даже и за шамари ще скочи на бой.

Как е да те те озари просветлението, че спиш с "насилник"? Днес ще ошамари пияница, утре децата, вдругиден те е съборил на земята и те рита в главата. Щото нали "насилникът" рано, или късно се проявявал.
О.к., извинявам се за каквото искаш.    Grinning

Скрит текст:
Мъжът ми е на 52 години.От ученическите си години, когато са се пошляпвали "за спорта" със съученици, не е вдигал ръка на никого, още по-малко на синовете ни.А не е като да не е имало поводи и да не са го предизвиквали.....    Laughing    .Той е от хората, които и "на мравката път правят".
Отговорът му е такъв, предполагам, защото става дума да защити човек, в случая мен.
Никога не е бил, и най-вероятно няма да бъде, насилник като описания в темата.    Peace
За почти 30 години брак нито веднъж не е повишил тон, нито веднъж не ме е обидил, нито веднъж не е бил агресивен.Това за него е неприемливо поведение.

Сори към другите за отклонението.Поискаха ми отговор, дадох.    Simple Smile

Леле, направо не е за вярване. Госпожо, вие когато сте били млада двойка с вашият съпруг, нужно ли е да ви напомням, че времената са били други и шанса, наистина някой да ви посегне навън или да ви задърпа е граничел с 0. Така тук е доста лесно наистина да се определя тоя или оня като примат или грубян или там както си щете. Ама сега и времената са други. Няма възпитание, липсва семейството, няма морал, начинът на живот е напрегнат. Е не смятате ли, че всичко това избива някъде. Това, че може да използва сила един мъж, за да защити собственото си семейство или приятелка , не е насилие, а е задължение на мъжа. Какво нападате тук всички човека не знам. Прав си е.

# 391
Все пак и ние сме живели в онези времена, много добре помним, че не бяха изключения такива неща. Още по-малко пък от пияни хора.
Завиждам на розовите ви спомени.

# 392
  • София
Не виждам заблуда.
Едното е насилие, другото самоотбрана от насилие.

Е, не съвсем.
По- логично е, ако не е насилник, да спре с думи шамарещия и да му обясни, как в 21- ви век юмручното право не само нищо не разрешава, ами просто не е разрешено и е подсъдно.

Щото, някои се заблуждават, че хората са черно- бели- или ангели, или насилници и нищо не зависи от силата на провокация на "опонента".

# 393
Разбира се.
Говорех за случаите, в които това не помага и агресивния човек продължава да напада.
Насилие, саморазправа, самоотбрана - различни неща са това.

Страхлива съм и от първите 2 бягам като дявол от тамян.
За третото пак сомоконтролът е в основата, т.е. онова, което казваш, за да не премине самоотбраната в саморазправа.

# 394
  • Монреал
Не виждам заблуда.
Едното е насилие, другото самоотбрана от насилие.
Не си в час с темата.

Amour* твърдеше, че цивилизован мъж щял да  хване агресора за ръцете, или друг начин го укроти без да го удря, като нас приматите. Мъжете се деляли на "добряци/насилници" и нямало средно положение.

# 395
  • София
" Каквото повикало- такова се обадило"

Пословиците са мъдрост, събрана през вековете.
Затова е много самонадеяно да очакваш един цивилизован човек да търпи до безкрай изцепките на агресия и да не слезе в един момент на нивото на агресора.

# 396
Amour* твърдеше, че цивилизован мъж щял да  хване агресора за ръцете, или друг начин го укроти без да го удря, като нас приматите. Мъжете се деляли на "добряци/насилници" и нямало средно положение.
И аз твърдя същото, освен при неизбежна самоотбрана, т.е. когато не е възможно да хванеш ръцете на агресора.

Затова е много самонадеяно да очакваш един цивилизован човек да търпи до безкрай изцепките на агресия и да не слезе в един момент на нивото на агресора.
Само че тук не става дума за изцепки за агресия, а просто че на някой не му изнася нещо и не може да подчини човека до себе си, за да лае като куче.

# 397
  • София

Само че тук не става дума за изцепки за агресия, а просто че на някой не му изнася нещо и не може да подчини човека до себе си, за да лае като куче.

Според мен, не става дума само за това.
Или поне, не бива да се ограничаваме само в това, защото няма полза за никого....

Ако живееш с нагласата, че можеш да трепеш вербално без мярка, а отсреща са задължени да изтърпят всичко и в знак на несъгласие тихо да затворят вратата от външната страна, ще се почувстваш излъгана в очакванията си, че и жертва на садист.........
А, стигнем ли дотам, да се приемем за жертви, от които нищо не зависи, става страшно...............за нас, преди всичко.

# 398
Ако живееш с нагласата, че можеш да трепеш вербално без мярка, а отсреща са задължени да изтърпят всичко и в знак на несъгласие тихо да затворят вратата от външната страна, ще се почувстваш излъгана в очакванията си, че и жертва на садист.........
Всъщност не става дума въобще за вербални войни, а за обикновени отношения. Поне случаите, които съм виждала. Говорите за някакви изключения, които нямат нищо общо с темата.
Става дума за хора, които искат изцяло сами да вземат решенията и човекът до тях да няма думата. Ако дори само каже мнението си или направи нещо безобидно, но което те смятат за неправилно, ги "съветват" по този начин.

За вербалното трепане, което е съвсем отделен въпрос съм забелязала, че всъщност тези хора имат железен самоконтрол, когато с/у тях е човек с приблизително същата физическа сила или по-голяма. Тогава успяват да излязат от ситуацията без агресията и намират начин да прекратят отношенията с въпросния човек. Но когато там е дете или по-слаб от тях човек изведнъж "нямам самоконтрол". Колко удобно и "мъжко"...

Като не им изнася въпросната връзка - прекратяват я и готово. Юмруците няма да им решат отношенията.

# 399
  • София
Пак мина по тъча, въпреки че съм сигурна, че разбра какво имах предвид.
Както и да е- нямам хъс да се обяснявам посред нощите Peace

# 400
Не съм минала, съвсем директно казвам - при вербална агресия намирам за абсолютно недопустимо физическото насилие от страна на потърпевшия. Без значение дали става дума за човек на улицата или член от семейството.

# 401
  • Монреал
И аз твърдя същото, освен при неизбежна самоотбрана, т.е. когато не е възможно да хванеш ръцете на агресора.
Бих ти предложил и на теб да зададеш същия въпрос на мъжа си, та да го видиш как ще ти се изсмее, но като знам, че пак няма да предадеш цялата истина...

Доверието между мен и теб отдавна се изпари. Повечето ти впечатления, които цитираш по различни теми са някакви перфектни крайности.

# 402
  • София
Не съм минала, съвсем директно казвам - при вербална агресия намирам за абсолютно недопустимо физическото насилие от страна на потърпевшия. Без значение дали става дума за човек на улицата или член от семейството.

Твое право- всеки решава  за себе си докъде да позволи на другите да стигнат в наглостта си.

Аз съм жена и твърдо заявявам, че позволи ли си някой да ми се качи на главата, ще го изтърпя, ще обяснявам и убеждавам до несвяст, но реши ли И да скача, ще го сваля с тупаник, ако ще това да ми е последното движение в живота!

Не съм религиозна и тоя номер с подлагането на другата буза, не го умея.

Разбира се, това ми разбиране не ми позволява да лазя по нервите на хората, предизвиквайки ги и разчитайки, че те ще бъдат над нещата и над простотията, за да не реагират агресивно.

# 403
absurT, въобще не говоря за обръщане на другата буза.
Наистина ли това е единственият начин?
Не знам, около мен никога не е имало такива случаи и вероятно затова не мога да го приема за допустимо. Имам предвид баща ми, дядовците ми, мъжа ми и приятелите от мъжки пол. Никога не съм ги виждала да вдигнат ръка. Ще повишат тон, ще си кажат мнението, ще прекратят срещата и отношенията с този човек или ще се обърнат към съответните органи, но да бият не.
За обидите в първия пост също - боклук, уличница, изрод...

"Когато се ядоса говори прибързано, изрод ми е казвал доста често, както и е блъскал по колата, стискам ми е лицето, ръцете.."

Сериозно ли това са нормални отношения според теб? Би ли оставила децата си да израснат с подобен човек?
Ок, не го устройва тази връзка в този вид, ами опитай да намериш някакво решение, ако не става или търпиш, или си тръгваш.

Общи условия

Активация на акаунт