А защо и двамата продължават да се тормозят взаимно, това е съвсем отделен казус.....
За Вас може да е "насилие", за мен може да не е "насилие", за трети човек - да си има свое мнение. Не виждам смисъл да спорим за някаква дума, която има езиков смисъл, който всеки има свободата да си влага в каквото си иска и има специализиран терминологичесн смисъл, който е важен в контекста на закона и на специализирани групи с работа с жертви на насилие (в полиция, в държавни и НПО организации, вкл. болници и т.н.).
Терминологичният смисъл е важен примерно в контекста на Закона за защита от домашно насилие:
(2) За психическо и емоционално насилие върху дете се смята и всяко домашно насилие, извършено в негово присъствие.
Ако забелязвате тук терминът е "психическо" не "психологическо", но да го оставим това настрана.
Ако си говорим като лаици - не виждам смисъл всяка "токсична" връзка да я свеждаме до "психологическо насилие". Има си връзки, които са кофти, ясно е, че действат зле на човек и че в дългосрочен план не са добре за него. Да кажем, че кофти партньорът упражнява "психологическо насилие" не помага по никакъв начин, освен че размива понятията.
Какво е психологическо насилие е много дълга тема, която може да се обсъжда в научен, медицински или законов контекст. И английската уикипедия е доста смислена начална точка за неспециалисти, най-малкото защото нашите НПО-та от там преписват, ама преписват и превеждат избирателно.
Примерно ако се обсъжда сериозно темата трябва да се каже, че много често законовите и операционалните дефиниции за психическо насилие включват да има "щети", точно както човек си вади медицинско при физическото насилие. Такива щети са например депресия, ПТСР и подобни. В статията ще видите и че няма консенсус относно тези дефиниции. Ще видите и че най-масово използваният инстумент е Conflict tactics scale - диагностичен апарат създаден от специалисти, точно за да няма "за мен си е насилие....". Ако ще поставяме диагнози във форума, поне дайте да отворим една тема и да се запознаем с CTS както си му е ред - не са толкова сложни тези инструменти, простички твърдения, жертвата отговаря дали са верни, накрая се гледа какъв бал се получава.
Най-важното:
За разлика от физическото или сексуалното насилие, при което и само един акт е достатъчен да се говори за такова, при психологическото или психическото много автори налагат изискването за системност. А системност не е скарали се 3-4 пъти, обидил я и тя се почувствала кофти и написала във форума. Системността, която прави от жертвата точно тази смачкана жертва без самочувствие, която не може да се изтръгне, се постига с години тормоз. Кой щял да бъде такъв и кой нямало - и баба Ванга не може да предскаже.
Та това е малко по-дълбоко по темата, като може още много да се задълбае, но определено няма да съм аз, който ще пуска нова тема по въпроса - ако някой има желание да се ограмоти повече - да пусне, ще се включа и аз колкото мога и имам време/желание.

пс. Това със спирането на следенето не работи - иконката с кошчето казва че щяла да "спре следенето", но това явно важи само в случаи, когато човек е цъкнал да следи темата, не и когато е писал в нея. Като е писал, всичко, което прави кошчето, е да маркира новите мнения като прочетени. В момента, в който се появят нови - пак излиза съобщение "има едиколко си нови мнения в тема с Ваше участие". Мерси все пак, много мило за съвета