Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 45

• 108 941
  • 729
  •   1
Отговори
# 240
  • В царството на игрите:)
Професор Куртева ми каза да го спра за месец и пак да измерим за да преценим дали ще сменяме лекарството. Някой спирал ли е временно хормоналната терапия? Малко ме е страх да я спра. Имате ли мнение за проф. Куртева?
На Куртева можеш да се довериш и да, има много жени спрели временно хормоналната си терапия, когато създава проблем. После пак ще я почнеш...

# 241
Благодаря!

# 242
Писах в доста групи, но освен общи съвети, не получих нищо практично, дано тук някой даде акъл, че съм се шашнала ...... Писах, че е моя близка, не че излъгах, но става въпрос за сестра ми и наистина съм разтревожена.  След всички гадости покрай нея се оказа и с  рак на гърдата pT2N1MxG3, мастектомия, невъзможност за терапии поради декомпенсирана цироза на черен дроб следствие на хепатит А/лекуван с Харвони/, което ограничава освен конвенционални , така и алтернативните методи за лечение, много лоши
кръвни/ниски тромбоцити - 40/ и чернодробни показатели/ сериозни отклонения на билоробина/ и общо увредено физическо състояние - очи бял дроб, жлъчка... Сега сме в чуденка - от къде и с какво да започнем някакво лечение.... Ще съм благодарна на всякакви съвети Heart

# 243
Bigbaba с чернодробен специалист консултирахте ли се?Мисля,че той може да даде насоки

# 244
Всеки си глед неговата диагноза - химиотерапевта  не искат да назначи химия и хормонална терапия, защото хепатолозите не дават нищо да "тревожи" черния дроб и става едно такова мазало - дроба долу горе закрепен /надали, ще стане по добре/, но не достатъчно за   да понесе химиотерапия,  а рака си е агресивен.....

# 245
Bigbaba моля,напиши ми съобщение.Аз все още не мога да се ориентирам във форума.Искам да ти препоръчам доктор,незнам дали е удачно да се пише публично.

# 246
l]Едно момиче ми беше писало на лични относно диагностиката на черен дроб.Извинявам се,без да искам изстрих съобщението и не мога да отговоря.Затова пиша тук.На мама видяха на скенер нещо в дроба и за сигурност я посъветваха да направи ЯМР.ПЕТ не можеше да направи поради наскоро приключила лъчетерапия.Знам,че диагностиката от ПЕТ е най-сигурна.Така,че радвай се на добрите резултати.Желая здраве и много щастливи мигове

# 247
Всеки си глед неговата диагноза - химиотерапевта  не искат да назначи химия и хормонална терапия, защото хепатолозите не дават нищо да "тревожи" черния дроб и става едно такова мазало - дроба долу горе закрепен /надали, ще стане по добре/, но не достатъчно за   да понесе химиотерапия,  а рака си е агресивен.....

Прочетете в нета за билкаря Канисков и я заведете. Зимния сезон приема в Железница. Може да пробвате с масло от канабис. Но добро, не блудкажите из аптечно-магазинната мрежа. Катрапс също е опция.

# 248
Здравейте!Първо мислех да пиша след операцията и хистологията.Има още две седмици и ще лудва от тревога.
Мама, която е на 71 си напипа бучка на лявата гърдата. След мамография и поставиха диагноза Мастопатия фиброкистоза маме билл.ту маме синистра.Потърсих второ мнение от др. Иванов, който каза, че е туморът образование,  поне от година, да не се притеснява ме,  нищо страшно, спешно и необратимо,  според  него.Назначи операция за 18 октомври.Като диагноза тъй е записал  Obe. Ca ge mammae gm.Така го чета поне.Мама е слабичка,  доста лабилна психически и много се паникьосва.Аз съм сигурна в добрия изход и вярвам на лекаря. Как да подходя към нея, за да съм и подкрепа?

# 249
Аз винаги съм искала да се отнасят към мен като със здрав човек. За мен рака не е болест, а състояние - имах го, оперираха ме - сега го нямам. Е, може пак да се появи, ама е божа работа. Направих си химиото и лъчето за превенция към разсейките и си живея живота на здрав човек. Според мен това е правилното поведение, но хората сме различни - за един едно е добро, а за друг - не.

# 250
Момичета,здравейте.Не пиша,но ви чета редовно.Дано помогна с информация-влезте във фейсбук групата Лечение на онкологични и автоимунни заболявания..bigbaba пробвайте в тази група.Желая ви,много здраве!

Последна редакция: чт, 05 окт 2017, 16:15 от dess73

# 251
  • Варна
Добър ден на всички!

Наминавам набързо да се отчета. Промениха ми схемата, с червената гадост приключихме, не че другото не е пак агресивна химия, но поне вливките минават по-бързо, даже единия ден бях само на инжекция, нямаше система. Нещо обаче стабилно се опитва да ме поваля и успява да му се не види, въпреки че всячески стискам и гледам да не се давам. От 53 кг. вече съм 50 кг. с есенните дрехи и обувки. От перфектното кръвно 80/125, което бях заковала като пирон за стената още след операциите, последно се втрещихме и аз, и лекуващата онколожка - паднало на 70/90. Хемоглобинът от процедура на процедура си се топи, стартирах със завидния 140 близо, вече съм под 100. Чернодробните ми грам улавяне нямат, всеки път е изненада, като Киндер Сюрприз, грам не можем да ги застопорим ни с диети, ни с хапчета - и едни такива амплитуди и отклонения нагоре-надолу, нагоре-надолу. Но поне терапия досега не са ми отказвали. Чакам си сега туморните маркери. Не че по време на лечението може да им се осланя човек, но поне насока дават някаква на специалистите как да продължат нататък. Много здраве, дух, добри новини желая на всички ви. Стискам ви и палци дори на сън. Simple Smile

Иначе сериозни оплаквания сякаш нямам. Освен сънливост, обща отпадналост, загуба на апетит. Нямам ставни или мускулни болки. Единственото нещо, което отчитам като новопридобивка са едни изтръпвания и кратки втрисания съпроводени дори с препотяване - хем ти е студено и те втриса, хем пот избива по челото, ще каже човек, че критическата карам. Другото, което леко ме обезпокои са едни болежки около плаващите ребра, нещо средно между мускулна треска и сякаш прорязване с острие, когато си изпъна ръката. Това го обсъдих с докторката, не е нещо притеснително, дори според нея се дължи на подобрение след хирургичните намеси. Взела съм да се раздвижвам, да се възстановявам, все по-малко да се щадя откъм движения, та затова ги получавам тези усещания и болки в областта около оперираната гърда.

Последна редакция: пт, 06 окт 2017, 14:22 от Spirit Crusher

# 252
Последната ми диагноза - анемия,хемоглобин 79 Rolling Eyes.Днес ходих на хематолог,взе ми кръв,каза че не съм била за нея понеже анемията не била желязодефицитна,а вследствие лечението на гърдата...Хубаво де,как да живея с тоя хемоглобин,вече едва се движа.Като чуят че си онкоболен и ти бият шута.Да съм отидела в онкото....Има ли и други мадами развили анемия след химиотерапия.Идеи за хемоглобина? Hug

# 253
Бенджи иди в онкото наистина и се лекувай. Има различни видове анемия - виж тук една "научно-популярна" статия - http://www.zdraventer.com/2011/07/blog-post_7459.html#axzz4uk1OlcfV .
Подозирам без въобще да съм сигурна, че ти трябва вит. Б12, а поради широкоразпространената легенда, че раковоболните трябвало да избягват витамини Б, не са посмели да ти го изпишат. Споко, онколозите си знаят работата, ще се оправиш Simple Smile

{Спирит}, още малко остана, дръж се Simple Smile

# 254
Здравейте !
Пиша като анонимен поради лични причини. Искам да попитам дали някой има опит, или знае нещо повече за рака на гърлото, в частност на сливицата, или ако е срещал подобна тема да пише.
Благодаря предварително, желая здраве и успех на всички !

Общи условия

Активация на акаунт