Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 45

• 106 671
  • 729
  •   1
Отговори
# 75
При мен пробиотиците действат по-добре от активния въглен. Може да опиташ и с печена ябълка (цяла), заради пектина запича, а на вкус е приятно кисела и помага с гаденето.

# 76
... и лимонов сок много помага при диария

# 77
  • Cherven Bryag
И няколко зърна черен пипер да се схруска много добре действа! Rolling Eyes

# 78
Благодаря на всички Ви, пробваме голяма част от съветите 🌺
Ще съм благодарна да споделите и каква храна да се приема след диарията, когото се поуспокои организма ?

# 79
Пюре от картофи (по желание и с моркови), но не с прясно мляко, а само с вода. Може малко масло и сирене да добави, ако обича. Постни супи без запръжка. Кисело мляко и обикновено крема сирене. Ако ги понася добре, може да опита и с телешка/пилешка супа, но по-добре без да яде самото месо в първите дни. Без сурови плодове и зеленчуци в началто.

# 80
Мили момичета,на моя близка и предстои скенер на главата .Тя обаче се притеснява от контрастното вещество.Нямам време да се ровя в нета за инфо,може би ще получа от вас.На майка правиха такова изследване  преди онко операция /коремна/ ,не правиха предварителни тестове за алергия,нищо лошо не се случи...

# 81
Не се правят тестове. Ако има алергии нека пита доктора дали да пие едно противоалергично за всеки случай. Аз получих алергия от контраста при скенер на коремни.

# 82
  • Plovdiv, Bulgaria
Мили момичета,на моя близка и предстои скенер на главата .Тя обаче се притеснява от контрастното вещество.Нямам време да се ровя в нета за инфо,може би ще получа от вас.На майка правиха такова изследване  преди онко операция /коремна/ ,не правиха предварителни тестове за алергия,нищо лошо не се случи...
Здравейте, аз  днес бях на скенер в Сити клиник за 2-ри път, първият път го правих м. Февруари. Тогава 1 седмица преди скенера ми се обади лекарката и ме попита за алергии, аз й казах, че имам към някои лекарства и полени/ от преди има -няма 20 години/. Тя ми каза да взимам 3 дни вечер, преди датата на скенера Ериус или нещо друго подобно. Нямах алергична реакция от контраста тогава.
Днес като отидох и ме попитаха за алергии, установих, че съм забравила да пия Ериус и ме пратиха в отделението горе за премедикация- Урбазон и алергозан. Стоях 1 час след скенера и вливането на контраста. Всичко мина добре. Та така за контраста-само ако някога си имал алергия към медикаменти според мен.

А иначе ми е напрегнато, утре чакам резултата и  казаха, че ще ми се обадят по телефона.

# 83
  • софия
Мили момичета,на моя близка и предстои скенер на главата .Тя обаче се притеснява от контрастното вещество.Нямам време да се ровя в нета за инфо,може би ще получа от вас.На майка правиха такова изследване  преди онко операция /коремна/ ,не правиха предварителни тестове за алергия,нищо лошо не се случи...
[/quot
Мили момичета,на моя близка и предстои скенер на главата .Тя обаче се притеснява от контрастното вещество.Нямам време да се ровя в нета за инфо,може би ще получа от вас.На майка правиха такова изследване  преди онко операция /коремна/ ,не правиха предварителни тестове за алергия,нищо лошо не се случи...
Здравейте, аз  днес бях на скенер в Сити клиник за 2-ри път, първият път го правих м. Февруари. Тогава 1 седмица преди скенера ми се обади лекарката и ме попита за алергии, аз й казах, че имам към някои лекарства и полени/ от преди има -няма 20 години/. Тя ми каза да взимам 3 дни вечер, преди датата на скенера Ериус или нещо друго подобно. Нямах алергична реакция от контраста тогава.
Днес като отидох и ме попитаха за алергии, установих, че съм забравила да пия Ериус и ме пратиха в отделението горе за премедикация- Урбазон и алергозан. Стоях 1 час след скенера и вливането на контраста. Всичко мина добре. Та така за контраста-само ако някога си имал алергия към медикаменти според мен.

А иначе ми е напрегнато, утре чакам резултата и  казаха, че ще ми се обадят по телефона.

e]
Здравейте, аз  днес бях на скенер в Сити клиник за 2-ри път, първият път го правих м. Февруари. Тогава 1 седмица преди скенера ми се обади лекарката и ме попита за алергии, аз й казах, че имам към някои лекарства и полени/ от преди има -няма 20 години/. Тя ми каза да взимам 3 дни вечер, преди датата на скенера Ериус или нещо друго подобно. Нямах алергична реакция от контраста тогава.

А иначе ми е напрегнато, утре чакам резултата и  казаха, че ще ми се обадят по телефона.

# 84
  • софия
Шушито защо ти правят скенер през 6 месеца? Това е схема за контролни прегледи в Сити клиник ли?До колкото знам не е полезно толкова често да ни облъчват.Пожелавам резултата да е хубав и тревогите ти да са напразни.Хубав ден утре.

# 85
  • Plovdiv, Bulgaria
Благодаря, ти elidaHeart
По препоръка на проф. Дудов имам диспансерно наблюдение на 4 месеца и скенери 2 пъти годишно. Преди 2 години имах новообразувание след 5-та година от първата операция, туморът е по-агресивен - G3, HER 2 положителен, ki 67 30%.  Минах лечение и сега хормонотерапия и наблюдение.
Дай Боже всичко да е наред и занапред.

# 86
Здравейте,
включвам се леко притеснена. След редовните прегледи, които правя, ме посъветваха да направя биопсия на една раничка на шийката на матката. Проблемът ми е, че не знам при кого да я направя. Уж ходя при гинеколог-онколог, но той смята, че е достатъчно само да я наблюдава.
Ако някой може да се включи с препоръка за добър гинеколог в Пловдив, ще съм благодарна.
Желая ви здраве.

# 87
Здравейте
Пиша ви с молба за помощ
Като си дойдохме с мама в България за лечение на рак на гърдата онкологът й изписа IBRANCE 125 mg , от което тя успя да изпие само 1 блистер капсули и останаха 2 цели блистера. 
Цената която платихме беше 8 491лв, а сега двата блистера струват около 5 600 лв, ако има някой от вас който се нуждае от това лекарство мога да го препродам на по ниска цена, просто искам да си помогна финансово, защото никак не е евтино и е жалко просто да го изхвърля. Мога да пратя снимки и касова бележка, купих го миналия месец от аптека във Варна.
Благодаря

# 88
  • София
Здравейте,
включвам се леко притеснена. След редовните прегледи, които правя, ме посъветваха да направя биопсия на една раничка на шийката на матката. Проблемът ми е, че не знам при кого да я направя. Уж ходя при гинеколог-онколог, но той смята, че е достатъчно само да я наблюдава.
Ако някой може да се включи с препоръка за добър гинеколог в Пловдив, ще съм благодарна.
Желая ви здраве.
Попитай момичетата в темата за цитонамазката.там са експерти по темата.Аз от там взех идея за гинеколог и вече 3 години ходя при него .
Стискам палци за отлични резултати

# 89
Дами, като си взема резултата от хистологията и я занеса в сити клиник, веднага ли ще ми кажат какво ме очаква или ще трябва да чакам да се събере онкокомисията? 

Общи условия

Активация на акаунт