Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 45

• 108 993
  • 729
  •   1
Отговори
# 405
  • Плевен
Свелана Христова е професор, а не доцент - http://bestdoctors.bg/doctor/id/1258
В какъв смисъл казваш "да ми се обади и да ме упъти къде да хващам гората" ?
Ами в каква посока да поема, дали ще ходя за второ мнение, доп.изследвания, химиотерапия и т.н. Неизвестността е това, което мразя най-много. Очаквам решение, и вече борба за здравето ми, но ми трябва посока...
Имах предвид доц. Гаранина да ми се обади...

# 406
Нали вече имаш решение от онкокомитета, за какво ти е Гаранина?

# 407
  • София
Боже, боже ?
Гаранина да ти е обади ?
 Все едно бог да ти звънне по телефона.
Вземи се в ръце и започвай да търсиш и ровиш. Времето ти е малко и трябва да наваксаш.
Лечението ти трябва да започне ВЕДНАГА.

# 408
  • Плевен
Боже, боже ?
Гаранина да ти е обади ?
 Все едно бог да ти звънне по телефона.
Вземи се в ръце и започвай да търсиш и ровиш. Времето ти е малко и трябва да наваксаш.
Лечението ти трябва да започне ВЕДНАГА.
Да, аз и звъня всеки път, това е ясно...Днес е излязла комисията с решение, казаха ми, но след 5 трябва да и се обадя, за да отида да си взема епикризата и решението. Мисля после да си направя КИШ-а, да отида при доц. Тимчева, ако успея...Какво ще ме посъветвате-да отида при нея и как става документално, химиотерапии кой назначава, как стават нещата...

Току що и се обадих, излязла е епикризата, но решение на онкокомисията още няма, евентуално утре или в понеделник...Как да се лекувам, като нямам инфо за резултати, как? Ще се свържа утре с проф. Поповска, която прави КИШ-а, за да питам колко време им трябва и т.н., ще се обадя на проф. Тимчева, мога да мина при нея веднага след като ми дадат епикризата с решението. Ако не съм на прав път, пишете ми...Къде бъркам, какво пропускам? Кой ще ми издаде после болничния, как стават документално нещата? Все въпроси, а отговор няма? Отчаях се...

Последна редакция: ср, 25 окт 2017, 17:13 от elifanta

# 409
Е защо след 5ти трябва да отидеш за решението, много странно? При мен излезе решението и си го взех веднага.
С решението трябва да се диспансеризираш в някоя онко болница и там да ти планират лечението. Това също отнема време (планирането и формалностите).
Болничен искай от болницата в която са те оперирали. При изписването са били длъжни да ти го дадат.

# 410
  • Плевен
Е защо след 5ти трябва да отидеш за решението, много странно? При мен излезе решението и си го взех веднага.
С решението трябва да се диспансеризираш в някоя онко болница и там да ти планират лечението. Това също отнема време (планирането и формалностите).
Болничен искай от болницата в която са те оперирали. При изписването са били длъжни да ти го дадат.
Болничен имам за месец, който вече изтича, до 01,11,17 ми е валидността. Казва ми Гаранина, че решението на комисията още не е готово, утре сутрин ще звънна да попитам секретарката, струва ми се, че ме мотае доцентката...Ако е готово, мога да отида да си взема стъкълцата и да видя на място. А ако искам да отида при доц. Тимчева , само за мнение ли мога, или тя може да ми назначи лечението? Тия тънки неща не са ми ясни, в Плевен са си ужасни, там ще има сърдене , че съм се оперирала в София, никой няма да ме бръсне за слива там, ще е чудо. А ако отида и с готово мнение, не ми се мисли изобщо newsm78

# 411
  • Плевен
След 5часа, не съм уточнила, извинявай  Hug Обадих и се вече, писах... Embarassed

# 412
  • В царството на игрите:)
Как мислиш да отидеш при проф. Тимчева, след като при нея записването е с месеци напред? Вече имаш ли час. Препоръчвам ти да потърсиш доктор Ганчева в Сити клиник още тези дни. Да си запишеш час и да и занесеш всичко, което имаш до сега и да те включи за лечение. Другия вариант е да те плануват в Онкологията, което е по - лесният вариант имайки предвид, че там си гледана на онкокомисия. Трябва да почнеш отнякъде. После се мести, където си искаш Peace
За болничния не знам кой ще ти издаде продължение. Нека каже някой по скоро минал по този път.
Не се отчайвай чак толкова. Нормално е в началото да ти е по - тегаво, но постепенно нещата се канализират Grinning

# 413
  • Плевен
Как мислиш да отидеш при проф. Тимчева, след като при нея записването е с месеци напред? Вече имаш ли час. Препоръчвам ти да потърсиш доктор Ганчева в Сити клиник още тези дни. Да си запишеш час и да и занесеш всичко, което имаш до сега и да те включи за лечение. Другия вариант е да те плануват в Онкологията, което е по - лесният вариант имайки предвид, че там си гледана на онкокомисия. Трябва да почнеш отнякъде. После се мести, където си искаш Peace
За болничния не знам кой ще ти издаде продължение. Нека каже някой по скоро минал по този път.
Не се отчайвай чак толкова. Нормално е в началото да ти е по - тегаво, но постепенно нещата се канализират Grinning
Мислех да и се обадя, знам ли какъв наплив е при нея, ще звънна и ще видя...Гледала ме е онкокомисия в София, аз съм от Плевен, предполагам в нашето онко ще ме наглеждат като имам документите и решението на комисията. Искам да съм сигурна, затова мислех при Тимчева да отида...Не ми пречи утре да се обадя, да мина да си взема блокчетата в петък и да отида да ги занеса или в София, или в Плевен. Ще преценявам на място. Не се отчайвам, просто съм подреден човек, планиращ месеци напред, неведението ме мачка, а и времето ме притиска.Утре ще звъня подред, пък ще решавам в движение,А Милев само прави изследванията, или може да ми помогне?
Жадувам за канализиране на нещата и работа по план Laughing Хубаво-лошо, да минава...

# 414
Болничния може да го продължава личния лекар до 6 месеца

# 415
  • София
Нищо в тази каша не минава, както ние сме го планирали.
И затова трябва да сме нахални.
Аз съм много мила, търпелива, спокойна и ... до един момент.
Оттам насетне не се познавам.

# 416
Здравей, Елифанта
За болничните - от болницата ти издават болничен лист за един месец. Личната лекарка трябва да ти даде направление за  ЛКК за първите шест месеца, за следващите шест месеца от ТЕЛК.
КИШ - взимаш блокчетата от Патологията на Онкологията под номера който е изписан в епикризата. В София се чака 5 дни за да стане изследването,
За лечението - с решението на онкокомисията мисля , че навсякъде   може да отидеш да се лекуваш.

# 417
Елифанта звънкай до края на месеца в болница Надежда,за да си запазиш час за консултация с проф.Тимчева.На мен така ми казаха от рецепцията.

# 418
Моята операция беше в "Надежда", там ми дадоха и решението на онкокомисията и веднага пак там ме записаха за терапиите. Всичко си беше много подредено. Относно КИШ-а, от къде на къде ти ще си носиш блокчетатата насам, натам?!?  Още повече ,че Хер-а ти е отрицателен...Моят беше положителен, и за да се отпусне лекарството, трябваше Киш за потвърждение. От Надежда сами си организираха транспорта и получаванеето на резултата.
Херцептина е много скъп медикамент и затова се налага да има два положителни резултата за Хер. А твоят като е отрицателен какво ще потвърждават? Но Херцептина на мен го започнаха чак на четвъртата химиотерапия, което си е стандарт, така че не се притеснявай, почни си химията и не се мотай.

# 419
  • Плевен
Моята операция беше в "Надежда", там ми дадоха и решението на онкокомисията и веднага пак там ме записаха за терапиите. Всичко си беше много подредено. Относно КИШ-а, от къде на къде ти ще си носиш блокчетатата насам, натам?!?  Още повече ,че Хер-а ти е отрицателен...Моят беше положителен, и за да се отпусне лекарството, трябваше Киш за потвърждение. От Надежда сами си организираха транспорта и получаванеето на резултата.
Херцептина е много скъп медикамент и затова се налага да има два положителни резултата за Хер. А твоят като е отрицателен какво ще потвърждават? Но Херцептина на мен го започнаха чак на четвъртата химиотерапия, което си е стандарт, така че не се притеснявай, почни си химията и не се мотай.

По телефона ми каза доцентката за ХЕР-а, че е отрицателен, по телефона мед. секретар ми каза, че се изисквало и КИШ, за да реши комисията какво лечение да ми назначи. Четох доста и двете неща си противоречат, затова съм раздвоена. Говорихме си с мъжа ми, в петък отиваме, за да мога да взема епикризата и блокчетата, ще проуча къде е по-кратък срока, за да ги дам и да организирам консултация по лечението, Днес ще се заема с организацията, пък и чакам застрахователите да дойдат на оглед, че покрива ни протече... Не ми върви в последно време, но всичко ще се подреди, само нервите и тичането са повече....

Общи условия

Активация на акаунт