Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е Нолвадекс и за какво се използва?
Какво представлява инхибиторът на ароматазата и за какво се използва?
Какво представлява хормоналната терапия и защо се използва при рак на гърдата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е Нолвадекс и за какво се използва?
-
Какво представлява инхибиторът на ароматазата и за какво се използва?
-
Какво представлява хормоналната терапия и защо се използва при рак на гърдата?
Хормоналната терапия е вид лечение, използвано при рак на гърдата, което включва лекарства или процедури, които влияят върху нивата на хормоните в тялото. Използва се за контролиране на рака, който зависи от хормоните, като блокира или елиминира хормоните, които стимулират растежа на раковите клетки.
-
Какво представлява хистерeктомията и при какви обстоятелства се извършва?
-
Какво е CBD и за какво се използва?
Сега, + ми е ХЕР-а след КИШ,хубаво-лошо, това е положението. Чакам утре сутрин да ми дадат дата за първа химио, брой, вид и т.н. Път назад нямам, това е ясно! Подкрепа имам, което също е важно. Пари имам, затова ми е спокойно. За Херцептина още не знам, това устно ми каза д-р Христов вчера,ще изчакам комисията и ще ви докладвам. Пътят знам, че не е лесен, труден е, но вярвам в себе си, че ще успея да се преборя с бюрокрацията, косите, болките, лекарствата и всички гадости, които ме чакат. Съжалявам, ако съм създала усещането, че съм кифла, не, не съм. Имах нужда от ясна представа какво ме чака, питам всеки лекар за лечението, какво се очаква, не дали ще живея. Аз ще живея, това го знам! Имам си планове за 20години напред, ясни и точни, може да отнеме 1-2 години, но не повече! Оптимист, а?