Дневникът тема 84 - Да отслабнем всички заедно!

• 51 282
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
"...чаша мляко с мед преди сън Simple Smile"
Ей за това последното ще те анатемосат Wink

Да, обаче действа - доказано Relaxed Има го и в Аюрведа...

# 136
Пошегувах се Simple Smile

# 137
"...чаша мляко с мед преди сън Simple Smile"
Ей за това последното ще те анатемосат Wink

Да, обаче действа - доказано Relaxed Има го и в Аюрведа...

Да, де, ама за някои режими медът е един вид 'отрова', нищо че съществува в природата.

# 138
Аз не мога да се възползвам от съвета, защото 1.не пия прясно мляко (никога не съм го пила, не го възприемам така), и 2.алергична съм към меда и продуктите от него.    Laughing
Вместо това пия чай-лайка/липа/мента, има същия ефект.

Скрит текст:
Е, аз с приблизително 900-1000 кал, идващи и от мазнини (яйца+масло), и със същите кал., идващи само от растителни храни, не успях да заслабна. Седях си и се мъчих месеци наред  с 50-51кг. Слава богу, като намерих баланса не само, че паднах  под 50 кг, ами си и достигнах мерките, които ме устройват.
Не случайно в природата съществуват - Протеини, Въглехидрати и Мазнини. А какво ще е тяхно съотношение е измислено от човека.
Скрит текст:
За мен работи балансираното разпределение, което означава почти по-равно и от трите, като всяко драстично намаление или увеличение на един от трите макронутриента, е 'пагубно' за тялото ми.
Аз мисля, че и за правилното съотношение се е погрижила природата.    Simple Smile
И ни е дала правилното съотношение в наличните продукти според мястото и климатичните условия, в които живеем.
Изхвърлила съм вредните храни (почти    Laughing  ), залагам на естествена, природна храна, минимално обработена (сготвена), резултата е налице.

# 139
И ракия има в природата, чувала съм, че помага  Laughing
Ивче, прочети за йогийските техники на дишане - нади шодан и уджай пранаяма успокояват ума и помагат за заспиване
Секс и четене на книга - също Simple Smile

# 140
По принцип съм на мнение, че повечето неща с мярка, помагат. Все пак е важна дозата...
А всеки е свободен да има свое мнение, своя доза и виждане за природата.

# 141
Привет, ние се завърнахме Simple Smile

Да ви кажа как се оцелява на почивка олинклузив без да се качат кг Wink
Скрит текст:
Първите 1-2 дни, хич не се чувствах комфортно, въпреки че си подбирах храната. После се светнах, че е от размера на чинията, ха-ха. У дома нали ядем в малки чинийки, а човешкото око е ненаситно. Като минах на чинийки за предястие, които там се водеха десертни чинийки, всичко си дойде на мястото. Освен това много се движех, предимно във водата, на дансинга Wink и йога. За храната наблягах на салатите, но нямаше много зеленолистни. Ако трябва да сме честни зеле, зелени чушки и краставици бяха свежите зеленчуци, но имаше и мариновани моркови, сурова тиква цигулка на пръчици и разни други екзотики Wink Друга основна част от менюто ми бяха риби и морски дарове, предимно калмари. Закуската ми беше екзотични плодове, кафе с мляко. От глезотийките си позволявах сладолед. За сравнение ММ не се ограничаваше изобщо и се върна с 6кг + за 7 дни и 4 от тях смъкна вече, луда работа.
Аз съм много доволна, в самолета питаха ММ дали е с три деца на почивка, ха-ха; масажиста ми каза, че имам много хубави оформени ръце, а ММ, че и краката ми били хубави и оформени Heart Eyes
Напоследък имам желание и да бягам не само да вървя, така че сутрин освен че слизам 2 спирки по-рано, почнах и да пробягвам известна част от разстоянието. Аз заради здравословен проблем имам ограничен капацитет на белите дробове, така че не си давам много зор, но поне вече знам, че и с малки крачки, като не се отказваш, невъзможното може не само да стане възможно, а дори да започнеш да се наслаждаваш, но нещо, което преди не ти е било приятно.

Например вчера доживях един от местните да ме пита дали не ми е студено при 15 градуса, аз бях по къс ръкав и къса пола, а той с панталон и дълъг ръкав. За протокола, до скоро се водех зиморничева Wink и не че нещо се е променило, все така ръцете ми са постоянно студени, просто аз вече не обръщам внимание...

залагам на естествена, природна храна, минимално обработена (сготвена), резултата е налице.

И моята философия е такава Simple Smile

# 142
  • София
Днес съм горда с храната:
З-варено яйце 1 бр
О- скумрия на скара 100 гр , телешки език със сирена 100 гр , червено цвекло 200 гр
В- две дози протеин
Днес си взех от протеина на Сиска Simple Smile) ягода с бял шоколад ... Ммм вкусен е и наистина засища.

# 143
Забравих, че случайно ми попадна много интересна книжка за отслабване издадена през 1967. Включва всички хранителни групи и има примерни менюта за 1000, 1300 и 1500 ккал. На пръв прочит и към днешна дата е актуална информацията според мен Wink

# 144
  • София
Галче, къде почива?

# 145
И аз съм доволна и от храната и от кантара.
-2 банана
- сурово барче от ягода и банан
- голяма зелена салата и около 150 гр пица със спанак и кашкавал.
Правя си войнската, която е "контролиран" глад, ако усетя силно простъгване ям плод. По принцип тези три дни ядях основно таратор и салата, днес си позволих нещо по така.

# 146
Как се двоумя дали да поръчам протеина?! Фен съм на храна максимално близо до естествената и това е малко в разрез с разбиранията ми, но пък обичам да експериментирам, понякога човек не знае дали нещо което отрича няма да се окаже точно неговото нещо, което да му помогне в борбата с килограмите.
По принцип макар и дебела не понасям сметки на проценти на това, онова, грамове, лентички  дето да ми мерят нАм си какво и т.н. Моята диета обаче,  за да е за мен и да е моята би била съчетание от някакви неща. Много мазна за съжаление не мога да ям заради проблеми с жлъчката, веднага се "обади".   Късна или тежка вечеря много ми се ослажда,  но много ме разяжда, искам и още и още и още... Отделно тежко ми е, не спя добре и т.н.  Определено искам нещо съвсем леко за вечеря, дали ябълка, дали чаша айрян или протеин не мога да взема решение. При всички положения това ми е най трудно, да започна да невечерям, а съм почти сигурна че би дало веднага резултат.

# 147
  • WonderLand
Ехее за ден колко сте изписали Grinning

_Зизу_  радвам се да видя още фастинг съмишленици. На мен ми понася много добре за сега, имам енергия и сила + не ме гони глад вечер и не похапвам след вечеря, от което пък ми е леко, леко.

Ивче, ако смяташ, че не можеш да спиш заради въглехидратите направо ги вдигни. Явно организма си ги търси и има нужда от тях. Ако не можеш да спиш добре може да стопираш процеса на отслабване. Аз също съм с впечатлението, че чаша топло прясно мляко помага много. Друго което може да пробваш е ментов чай или таблетка мента, глог, валериан.

Mother of PrincesS, може просто да изместиш вечерята по-рано.Така дори да хапнеш повече, ще имаш повече време да преработиш храната преди да легнеш, с което ще си решиш проблема с тежестта в стомаха и трудното заспиване. Според мен просто започни да експериментираш с разни неща, които смяташ, че може да проработят. При мен например вечерята винаги е била най-обемно и голямо хранене за деня, затова правя фастинг. Така имам шанс да огладнея, да вечерям обилно, да си дам време на тялото да преработи храната преди да легна (ям от 12 на обяд до 8 вечерта, лягам към 11ч. ). В био магазините напоследък виждам био протеин от каквот ти падне, та може да си вземеш  малка опаковка от нещо, което ти харесва откъм състав и да пробваш как ще се чувстваш.

Вчера храната беше доста добре, днес също + тренирах и двата дни.
Храна за вчера:
з. кафе с мляко
о. пилешки дреболии с гъби и лук, пълнозърнеста филийка със сирене, домат и краставица
с.з. диня и пъпеш
в. супа грах и блокче черен шоколад
Силова тренировка около час.
Фитнеспала каза: цел 1600 - храна 1 788 + тренировка 203 = 15ккал оставащи.

Днес въпреки, че ми дойде пак вмъкнах тренирова + ходих на работа и се върнах с колело.
З. кафе с мляко
о. пилешки дреболийки + пълнозърнеста филийка с краставица + маслини
в. диня, пъпеш, варени яйца, пълнозърнеста филийка, домат, сирене, маслини
Фитнеспала каза:
Цел 1600 - 1 469 храна + 385 тренировка = 516 оставащи ккал.

# 148
Днес хапнах яйца с топено сирене за О, леща за В.
От утре ще ограничавам пак ВГХ.

Хапвате ли топено сирене?

# 149
  • Велико Търново
Добро утро!

Галче, ще ми е интересно да споделиш по едно примерно меню от книгата Hug

Иве, вдигай въглехидратите, ако не ти е ок с толкова ниски.

**Sisis**, аз лично не ям, защото ще ми забави резултатите към, които се стремя.По същата причина не купувам така любимия ми тахан, маскарпоне и заквасена сметана Mr. Green

Ще станем доста протеино-любителки.
Хубав ден, след малко тръгвам за игрището, че днес деня няма да ми стигне, а ми предстоят още 10 дни без почивка, а утре и неделя по 12 часа на работа Blush

Общи условия

Активация на акаунт