Тромбофилия - тема №4

• 77 962
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
  • варна
Здравейте момичета, аз от деня на трансфера съм на фраксипарин 0,4 , но исках да попитам понеже докторката,която ми прави инвитро не ми е казала  да изследвам нещо, другата седмица ще питам и гинеколога който ми следи бременността, но да ви питам вие вбкоя седмица от бременността започнахте да си следите стойността и при нужда кой ви коригира дозата гинеколог или друг специалист?

# 226
  • София
Трябва да приемам клексан 0,4 и аспирин. Какво да изследвам при това положение?

Анти- ха за дозата на клексана и АСПИ тест за аспирина 😉

# 227
http://m.novini.bg/news.php?id=463313

Бременна е получила мозъчна тромбоза.

Венета, при по-голяма промяна на килограмите може да се провери анти Х а.

# 228
  • варна
Благодаря,gerda1!Ами аз съм в 8 седмица и не съм качила, дори и да съм качила то е 1кг най- много, но другата седмица като отида на преглед ще се консултирам и с двете лекарки, просто се притеснявам да не би да трябва по-рано да пускам и за бебето!

# 229
  • София
Поне Паскалева знам, че ги вика към 6-7-8 седмица и после в 24 та.
Освен, ако не сте много рискова , мен например ще ме следи всеки месец при бременност, но аз съм и с повишен риск за преекламсия.

# 230
  • варна
Благодаря, аз съм от Варна и незнам тук някой такъв специалист!

# 231
  • Варна
Благодаря, аз съм от Варна и незнам тук някой такъв специалист!
Няма такьв специалист вьв Варна, който може да следи анти Xа и да коригира дозата на фраксипарина. Аз не можах да намеря.
И анти Ха във Варна няма къде да изследваш.

# 232
  • варна
А къде ходиш?

# 233
# 234
  • София

Здравейте,
реших да си направя изследване за тромбофилия и това е резултата:

До колкото разбирам имам вродена такава, имам един спонтанен аборт в 5 г.с и 3 дни с кървене, бях на аспирин протект, предполагам, че не тромбофилията е причината, лекуващия лекар смята, че е качеството на ембрионите, сега ще и занеса това изследване.
Прочетох темата и понеже ми предстои ЗЕТ , доколкото разбирам май трябва да имам назначен НМХ,
какво ви е мнението?
Също не мога да разбера при какви обстоятелства се назначава АП и при какви НМХ, взаимозаменяеми ли са?
Благодаря

# 235
Където си правила изследването трябва да ти направят генетична консултация и да ти кажат какво трябва за правиш през бременността.

# 236
  • София
kupu,
мутацията във фактор 5 е високорискова, другите са нискорискови. Учудвам се че никой не ти е назначил НМХ!
Генетиците в Майчин дом какво казаха? Потърси Савов там.

И отиди на консултация с Паскалева в НКБ - да ти пусне изследвания и да ти каже какво да правиш при следваща бременност.

Трябва да приемаш метилирани форми на витамините от група Б - Б9, Б12, и да им следиш нивата.  Виж информацията на първа страница.

# 237
  • София
Вчера получих изследването по имейла, другата седмица ще отида до майчин дом да си го взема и ще направя консултация. А за фолиевата си купих мета последния път, за всеки случай.

# 238
Проблемът в МТХФР има ли нямалена ензимна яктивност?

# 239
  • София
Ако мен питаш, нямам никаква идея, виждам, че отдолу пише, че може да има намалена с 35%.

Общи условия

Активация на акаунт