Тромбофилия - тема №4

• 77 954
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
Ох, момичета и 0,6 Клексан не ме компенсира достатъчно. Но за да не вдигат още дозата, ми дават ап. и след 2-3 седмици контрола.

# 211
  • пазарджик
На някой случвало ли се е да има раздразнен стомах от Ап? Днес бях при гастроентеролог след като вчера и през нощта корема ми щеше да експлоадира-газове,къркорене ,дърпане в областа на пъпа и док.каза да спирам ап докато е време и не съм получила някой кръвоизлив.Каза,че постоянно ходят пациенти с такива оплаквания приемащи ап.Питах го за фраксипарин,каза че няма проблем.Аз обаче съм чак на 11.01 на жк.

# 212
пиеш ли магнезий

# 213
  • София
Герда,
някой беше писал че е бил Клексан по два пъти на ден - сутрин и вечер - не си спомням кой...
Това с АнтиХа ли го установяваш? Паскалева какво казва?
Стискам палчета да се наредят нещата...

# 214
  • пазарджик
Не,пия вигантол,л-тиросин и фолиева,освен ап а и сутринта говорих с док.от жк нищо не каза да пия,само да отида на гастроентеролог.

# 215
От л тироксина е. И аз съм го получавала.
При проф. Паскалева правих консултация, кръвните изследвания  показаха мн високи тромбоцити и  това че 0,6 не ме компенсира, и професорката  .Много е добра в това, което прави.

Последна редакция: пт, 05 яну 2018, 17:00 от Анонимен

# 216
  • пазарджик
Герда,може ли малко повече инфо за тези изследвания за които казваш при Паскалева и как се установи,че е от л-тироксина?Защото ако е от него немога да го спра,ти как постъпи? Аз съм на 24.01 при Паскалева.

# 217
Дани, лтироксина и къркоренето на корема нямат нищо общо с Паскалева. При предишна бременост при мен имаше такъв страничен ефект от тома лекарство за щитовидната жлеза, че и разстройство, и дори бях бутнала тсх повече от колкото трябва.

А аз ще профилактирам преекламсия, за да не влизам в някаква каскада.

# 218
Сигма мисля, че беше поставяла инжекции два пъти дневно. Тя ще се включи по-подробно.

# 219
О, аз редовно се съветвам с нея.

# 220
gerda, стискам палци бързо са намерите баланса и нещата да влезнат в норма.
Аз имам гастрит от няколко години, имам и Хашимото и пия л-тироксин от 2009-та. От него не съм имала оплаквания, но от ап определено. Винаги го пия по време или след хранене, а и ми е изписан сега през ден.
От друга страна пък с толкова хапове дето поглъщаме сякаш е нормално стомахът да страда н един момент.

# 221
Да ви кажа, че и в Сити клиник, Аджъбадем изследват анти Х а , за коригиране на дозата.Денонощно, събота и неделя!

Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център
Виж всички оферти
гр. София,
Ул. Околовръстен път 127 София, 1407
тел: 0700 13 127;
http://www.acibademcityclinic.bg/bg/sofia/home

Тип услуга : КРЪВОСЪСИРВАНЕ - СКРИНИНГ
DM4F000   Anti-Xa   20
DH0C050   АРТТ   3
DH02550   Време на кървене   2
DH4F020   Д-димер /количествено/   14
DH8905T   Нормотест - капил.кръв   8
DH7V020   Протромбиново време /sek, INR/   3
DH28020   Тромбиново време   6
DH4L020   Фибриноген   5
Тип услуга : КРЪВОСЪСИРВАНЕ - СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ
DH00020   Антитромбин ІІІ   20
DH00022   Тромбоцитна активност при лечение с Aspirin (ASPI test)   25
DH00023   Тромбоцитна активност при лечение с IIb/IIIa с антагонисти (TRAP test)   25
DH00021   Тромбоцитна активност при лечение с клопидогрел (Plavix) или (Antistenocardin) - ADP test   25

Последна редакция: вт, 09 яну 2018, 15:07 от Анонимен

# 222
Това всичко ли трябва да изследваме?

# 223
  • София
Това всичко ли трябва да изследваме?
Изследванията са според лекарствата. Различните лекарства “действат” на различни фактори.

# 224
Трябва да приемам клексан 0,4 и аспирин. Какво да изследвам при това положение?

Общи условия

Активация на акаунт