Да родиш на 16

• 94 469
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 1 215
  • София
Нормалният човек винаги планира нещо, то това е част от "нормалността" да го наречем. Дори да си избършеш носа е планиране, защото съобразяваш дали точно сега е удачно да избършеш или да подсмърчаш. Или че ще отидеш до тоалетната през обедната почивка, а не по средата на разговор с шефа.

На това планиране ли му казваш? Планиране е "ще забрременея през декември, за да да  родя бебето за рождения ден на таткото". Спирането на хапчетата и правенето на секс не е никакво планиране, защото не се знае дали изобщо ще стане зачеване, когга ще стане,, дали ще се задържи зародишът, дали ще се роди или ще загине, и кога ще се роди. Втоватвое планиране има толкова пробойни, че малко трудно мога да го нарека "ех, имам си бебе, което е планирано". Кое точно планира? Единствено спирането на хапчетата примерно. Какво, здъня като откачена на мъжа си да дойде в обедната почивка за секс, защото си овулация?

Последна редакция: пн, 04 сеп 2017, 15:36 от Andariel

# 1 216
А, моля ви се, знам я концепцията на форума по отношение на "планирането". Дори да се постигнат на практика идеални условия за гледане на деца, пак е голяма грешка да ги родиш, защото той може утре да си хареса нова жена и да избяга. Та така за планиране, банкови сметки и други неща...в смисъл, според форума моята житейска ситуация е също толкова рискова и нестабилна, колкото на 16-годишната бременна, което е явен абсурд. Да, не може да се планира всичко, но истината е някъде по средата, не всичко е 100% хаотично.

Само третото ми дете е планирано и добре че стана бързо. Не мога да го разбера това активно работене за зачеване, при мен имаше усещането, че трябва да се застрелям в крака. Да, имах условия- не, не съм планирала кога точно да се появят. А второто беше много изненадващо. Но пък след нея и на мен, и на мъжа ни почна да ни върви като на бясно куче тоягите, така че животът си има периоди. Понякога да се спукаш от планове и бачкане, не върви. А понякога наистина всичко се нарежда.

# 1 217
  • Sofia
Да следя,но не смятам за необходимо,нито да се доказвам нито да ви убеждавам  ooooh!
За прегледа,да ходих.Потвърдена бременност-6та седмица.
И от тук нататък приключвам каквото и да е включване в темата,с когото трябва си общувам на лични  Naughty
Мелани, благодаря, че ни извести. Хората наистина искаха да разберат как си. Най-важното е, че си добре. Дано бременността ти протече по възможно най-добрия лекия начин, както и раждането. И не на последно място дано живота ти да се нареди да не се разминат очаквания и реалност. Късмет! 🍀
И от мен имаш пожелания за лека бременност и спокойно, успешно майчинство след това!
Дано имаш подкрепата на близките си, но недей да лежиш само на тази страна занапред  Peace
Всичко най-хубаво и благодаря, че все пак ни уведомяваш как стоят нещата при теб.

# 1 218
  • София

И от мен имаш пожелания за лека бременност и спокойно, успешно майчинство след това!
Дано имаш подкрепата на близките си, но недей да лежиш само на тази страна занапред  Peace
Всичко най-хубаво и благодаря, че все пак ни уведомяваш как стоят нещата при теб.

Боже, няма ли да спретнете фен клуб на 16 годишната бременна, която на всичкото отгоре се опитва и да ви начуква канчетата? Mr. Green

# 1 219
Ми поне да й напомним, че сега е моментът да си купи фолиева киселина.

# 1 220
  • София
ето, авторката попълни дупката с ехографа. Кога успяха да се организират от петъкк до понеделник не разбрах - кабинетата не стоят да чакат няккой да им почука на вратата. Според мен тя реагира толкова остро, защото поне някои хора подозираме пързалка.

# 1 221

Моментът е 2-3 месеца преди зачеване, ама който не планира... Whistling

# 1 222
По-добре да почне сега, отколкото въобще да не пие.

# 1 223
  • София

Моментът е 2-3 месеца преди зачеване, ама който не планира... Whistling

Интересно, само допреди 20 години си бременеехме и раждахме здрави и прави деца, без под строй да взимаме задължителен пакет от добавки и да не смеем да наддадем повече от 8 кила newsm78

# 1 224
  • София
То и витамини специално за бременни нямаше. А сега гледам, че се върти една реклама за витамини ПРЕДИ забременяване. Това е спИциално за планиращите. Що пък не, много добър маркетинг! Планирагите искат и гаранция за качеството на изпълнението и са склонни да харчат пари.

# 1 225
Andariel, аз съм виждала витамини за мъже за преди забременяване:) но за фолиевата киселина си се знае отдавна, но не е имало кампания за популяризиране. Иначе аз си уважавах витамините за бременни, особено желязото- имаше нужда. А и тия с разни рибени масла.

А преди 20 години или 30 хич не са се раждали ей така здрави деца. Имало е и доста проблеми. Но решението е било- нищо, булка, млада си, друго ще си родиш.

Освен това точно по стария стандарт наддаването при бременност е било 10-12 кг. Това с 20-30 кг. си е модерно изобретение и не ми се струва нормално.

# 1 226
Фолиевата киселина е за намаляване на вероятността от спина бифида, което е сравнително рядка малоформация и то доста териториално ограничена, поради липса на определени вещества в почвата, съответно в храните. Няма кой знае каква драма, че не я е пила 5 години преди забременяването. Ако не ни пързаля, да си роди живо и здраво бебе и да е по-отговорна.
Мамасита, пак глупости говориш. Преди 20 години, не са били по-различни нещата, нито витамините, нито гледането. Видно е по темите във форума, който е само малко по-млад.

# 1 227
  • София
Тогава ще ги чакаме тези мъже да родят. От витамините , естествено.

# 1 228
Интересно, само допреди 20 години си бременеехме и раждахме здрави и прави деца, без под строй да взимаме задължителен пакет от добавки и да не смеем да наддадем повече от 8 кила newsm78

И тогава някои са раждали здрави деца, а други болни деца. Науката се развива, който желае, да си живее в миналото хилядолетие и да си поема рисковете.

# 1 229
Преди 20-30 години яко са се карали на много пълните бременни. Според Абсурт нещата са били различни преди 20 години, а сега се вманиачаваме. Особено повишение на вманиачаването с ЖК, ФМ и избор на екипи се вижда някъде след 2005 г. - историите около бременност и раждане стават много по-различни.

И като казах екипи, хубаво ще е момичето да събира отсега пари, да не й направят беля. И това ми е основен аргумент срещу ранно раждане- жената трябва да ражда тогава, когато ще е психически подготвена за меко казано неприятните похвати на екипа в РО.

Общи условия

Активация на акаунт